map

Suomen Itämeren alueen strategian lähtölaukaus

Suomen strategia Itämeren alueelle sai lähtölaukauksen 6.11. klo 10 Helsingissä järjestetyssä tilaisuudessa. Iltapäivällä kuultiin myös EU:n Itämeri-strategiasta ja sen rahoitusmahdollisuuksista.

Valtioneuvosto päätti vuonna 2015 päivittää aikaisemman selonteon Itämeren haasteista ja Itämeri-politiikasta. Ohjausryhmä päätyi päivittämään selonteon Suomen Itämeri-strategiaksi, jolloin se rinnastuu Suomen Arktiseen strategiaan. Strategiassa esitetään visio Suomen tavoitteista Itämeren alueen kehittämiseksi.

Suomen kansallinen Itämeren alueen strategia sai lähtölaukauksen valtioneuvoston kanslian Arppeanumissa (Snellmanninkatu 3, 2. krs.) 6.11.2017.
 
Tilaisuuden avasi Itämeri-selonteon ohjausryhmän puheenjohtaja, valtiosihteeri Paula Lehtomäki. Tilaisuudessa kuultiin lisäksi pääministeri Juha Sipilän videotervehdys ja puheenvuoron piti myös ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.
 
Iltapäivällä ohjelmassa oli EU:n Itämeri-strategian sidosryhmätilaisuus, jossa luotiin katsaus strategian ajankohtaisiin aiheisiin Itämeri-suurlähettiläs Erja Tikan johdolla. Lisäksi esiteltiin hankerahoitusmahdollisuuksia Itämeren alueen yhteistyöhön, kuten Interreg Itämeren alueen ohjelman ja Interreg Pohjoinen periferia ja Arktinen -ohjelman avoimet haut.

Tilaisuuden ohjelma.

Tilaisuudet videoitiin. Tallenteet voi katsoa oheisista linkeistä:

Suomen Itämeren alueen strategian lähtölaukaus

EU:n Itämeri-strategian sidosryhmätilaisuus

Tilaisuuksien esitelmät:

Erja Tikka EU:n Itämeren alueen strategia EUSBSR
Fiona Woo Interreg Baltic Sea Region
Merike Niitepõld Central Baltic Programme 2014-2020
Tuulia Väliheikki Pohjoinen Periferia ja Arktinen


Lisätietoa:

Suomen Itämeren alueen strategian esittelytilaisuuden osalta:
Vuokko Ranki, ulkoasiainministeriö (vuokko.ranki@formin.fi, 050-3248366)
 
EU:n Itämeri-strategian sidosryhmätilaisuuden osalta:
Miitta Eronen, Centrum Balticum -säätiö (miitta.eronen@centrumbalticum.org, 040-5096444)