Blogi

Blogi

Blogissamme tutustutaan Itämeren alueen yhteistyötä toteuttaviin ihmisiin ja hankkeisiin.

21.8.2018 8.31Robottibussi voi auttaa päästövähennyksissä

Robottibussi on sähkökäyttöinen, autonominen eli ilman kuljettajaa ennalta ohjelmoitua reittiään kulkeva minibussi, joita on kokeiltu ensimmäisten joukossa maailmassa Suomessa. Tavoitteena on ollut tuoda tarjolle vähäpäästöisempiä liikkumisvaihtoehtoja, jotka täydentävät joukkoliikenteen palvelutarjontaa ja lisäävät siten joukkoliikenteen käytön houkuttavuutta.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


17.8.2018 11.11Teemamatkailun kehittämisellä lisää vetovoimaa saaristomatkailuun

Viime vuosina matkailukehittämisessä keskiöön on nostettu asiakkaan polku sekä asiakkaan kokema arvo. Samalla on ymmärretty, miten tärkeää on, että matkailukohteen toimijat, niin yksityiset, julkiset kuin hankkeetkin, tekevät yhteistyötä hyvän asiakaskokemuksen luomiseksi. Matkailussa asiakaspolun keskeisiä vaiheita ovat unelmointi, tiedonhaku, varaaminen, saapuminen, paikan päällä kokeminen, kotiinpaluu sekä kokemusten jakaminen.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


14.8.2018 10.00Saumaton Perämeri - Seamless Bothnian Bay

Miksi ympäristöviranomaisten käyttämät kartat pysähtyvät merellä sijaitsevaan rajaviivaan, vaikka luontotyypit ja lajit jatkuvat samanlaisina meren pohjalla valtioiden rajasta huolimatta? Suomen puolen viranomaisilla on käytössään vain puolet Perämeren tiedoista - Ruotsin puolen datat eivät ole Suomessa käytössä, ja päinvastoin.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


17.7.2018 10.00Active Refugees in the Community project creates new practical activating methods for immigrants

Central Baltic Interreg programme is funding Active Refugees in the Community project (ARC), which aims at preventing social problems and isolation of immigrants with refugee background in Finland and Sweden through engaging them in motivating meaningful activities and interaction with the local society and thus enhance their job creation skills, integration to the society, language skills and wellbeing.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


19.6.2018 10.00Avoin data satamassa - pakko vai mahdollisuus?

Tutkijat arvioivat, että liikenne kehittyy kaikista elämänaloista nopeiten. Digitalisaatio tulee logistiikkaankin, mutta onko suomalainen kuljetusala valmis?

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


12.6.2018 10.00Brownfield-alueiden kirjava menneisyys ja loistava tulevaisuus — Yhteistyöllä haasteet kaupunkiuudistuksen kärjiksi

Brownfield-alueiden kehittämiseen liittyy useita erityiskysymyksiä kuten aiempi maankäyttö, saastuneet maa-alueet, hajautunut maanomistusrakenne, asianosaisten suuri määrä sekä ympäröivään aluerakenteeseen kytkeytyminen. Central Baltic -ohjelman rahoittamassa Baltic Urban Lab -hankkeessa mallinnettiin, miten näiden alueiden uusiokäyttöä voidaan suunnitella entistä tiiviimmässä kumppanuudessa julkisen hallinnon, yritysten ja käyttäjien kesken (Public-Private-People Partnership). Uusia yhteiskehittämisen ja osallistamisen malleja testattiin ja kokeiltiin pilottialueilla Turussa, Tallinnassa, Norrköpingissä ja Riiassa. Tulokset tuodaan yhteiseen keskusteluun projektin loppukonferenssissa Riiassa 6.–7.9.2018.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


5.6.2018 10.00LiviHeri kehittää kestävää matkailua Itämeren pienissä maailmanperintökaupungeissa

Rauman, Ruotsin Visbyn ja Latvian Kuldigan kaupunkien sekä Turun yliopiston ja latvialaisen SERDE-residenssijärjestön yhteisenä tavoitteena Living with Cultural Heritage -hankkeessa on oppia yhdessä, miten historiallista kaupunkia voidaan asua, kehittää ja suojella. Living with Cultural Heritage eli LiviHeri on osa EU:n Central Baltic 2014–2020 -ohjelmaa.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


29.5.2018 10.00Tehokkaampaa vieraslajien hallintaa Itämerelle

Vieraslajit ovat suuri uhka ekosysteemien monimuotoisuudelle. Uusilla esiintymisalueilla vieraslajit voivat aiheuttaa sekä ekologisia haittoja että taloudellisia menetyksiä. Merialueiden välillä vieraslajit matkaavat pääasiassa laivaliikenteen mukana maailmanlaajuisesti. Tavarakuljetusten ja matkailun kasvun myötä riski haitallisten vesieliöiden ja taudinaiheuttajien leviämiselle on entisestään kasvanut. Meriliikenteeltä vaaditaankin yhä enemmän myös vieraslajien leviämisen estämiseksi.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


22.5.2018 9.00Kohti ympäristöystävällisempää vesistömatkailua

30MILES on vesistömatkailun kehityshanke. Sen tavoitteena on parantaa kahdentoista Itäisen Suomenlahden pienvenesatamaa ja niiden muodostamaa satamaverkostoa. Kestävää kehitystä unohtamatta. Hanketta johtaa Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimuskeskus Merikotka.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


16.5.2018 15.02Turku alkaa fölittää

Turun kaupunki on omaksumassa uuden tavan liikkua. Kaupungin omat kaupunkipyörät eli Föli-fillarit levittäytyivät Turun kaduille ja toreille vapunpäivänä 2018. Mutta miten kaupunkipyörät toimivat, ja miksi niillä kannattaisi liikkua, kun useimmilta löytyy omakin pyörä jolla polkea? Käytölle löytyy monta hyvää syytä!

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


Seuraavat


Lisää aiheesta

Haluatko kirjoittaa blogiimme? Ota yhteyttä!