Meren suojelu banneri

Meren suojelu

Toteuttamamme Itämeren suojeluun keskittyvät pitkäjänteiset aloitteet tukevat ja kehittävät monipuolisesti paikallista vesiensuojelutyötä kansainvälisellä otteella.

Aloitteet tukevat Suomen tavoitteita ravinteiden kierrätyksessä ja kansainvälisiä meren suojelutavoitteita kuten Itämeren suojeluohjelmaa ja Euroopan unionin Itämeri-strategian tavoitteita. 

Olemme kumppanisi etsitpä yhteistyöpartneria Itämeren suojelutyössä tai rahoitusta vesiensuojeluhankkeellesi Saaristomeren alueella. 


Logot

Saaristomeren Suojelurahasto

Centrum Balticum -säätiön Saaristomeren Suojelurahasto rahoittaa konkreettisia vesiensuojelutoimia ja käytännön hankkeita, joilla torjutaan tehokkaasti Saaristomeren sairastamisen syytä: ravinteiden valumista mereen. 


Itämerihaaste
-verkosto

Itämerihaaste on kansainvälinen vesiensuojeluun sitoutuneiden paikallistoimijoiden verkosto ja osaamisenvaihdon foorumi. Tätä Turun ja Helsingin kaupunkien aloitetta koordinoi Turussa Centrum Balticum.


Lisää aiheesta


Suojelurahasto ja Itämerihaaste Twitterissä

Twitter logo

21.8.2017 9.25 BalticSeaChallenge RT @amsalonius: Itämeriprojekti rahoittaa hyviä ideoita Itämeren hyväksi, jaossa jopa 400 000 €: balticseaproject.org/fi/taevlingen-… #hanke #projekti #…

Twitter logo

21.8.2017 9.25 BalticSeaChallenge RT @amsalonius: Tervetuloa 28.8 Solving the Baltic Sea seminaariin @allasseapool Lue: community-site.solved.fi/solved_events/… #itämeri #vesi #vesistö #inno…

Twitter logo

21.8.2017 9.16 BalticSeaChallenge RT @Luonnonpaivat: Nyt alkaa #luonnonpäivät ja #Suomi100 superviikko. Kuorot kansallispuistoissa, #liputanluonnolle ja #yhdessä viikonloppu…


Suojelurahasto ja Itämerihaaste Facebookissa

Facebook logo

18.8.2017 15.35 Itämerihaasteen tutkimusmatka Terveisiä Riiasta ja Tartosta, jossa Helsingin kehittämän viherkerroinmenetelmän sopeuttaminen paikallisiin olosuhteisiin on loppusuoralla! Asiantuntijoiden keskinäinen kokemusten vaihto oli hyvin antoisa ja saimme vinkkejä myös oman kertoimemme kehittämiseen. Viherkerroin on suunnittelutyökalu, jolla taataan riittävä vihertehokkuus pihoilla. Tämä tarkoittaa viherseiniä ja -kattoja, lasten kahluualtaita, istutuksia ja viljelymahdollisuuksia, jotka raikastavat ja monipuolistavat kaupunkiympäristöä sekä edistävät ilmastonmuutokseen sopeutumista ja vesiensuojelua. iWater-hankkeessa (Interreg Central Baltic, Itämeren alueen lippulaivahanke) Helsingin viherkerroinmenetelmää viedään partnerikaupunkeihin Virossa, Latviassa, Ruotsissa ja Suomessa.

Facebook logo

11.8.2017 11.57 Itämerihaasteen tutkimusmatka Toivotamme Szczecinin kaupungin vesilaitoksen (ZWiK) Puolasta tervetulleeksi Itämerihaasteen verkostoon! IWAMA-hankkeen puitteissa tehdyssä yhteistyössä ZWiK mm. on teettänyt energia- ja lieteauditoinnin, järjestänyt työpajan ja jakaa näihin vesilaitosten kehittämiseen liittyviä tuotoksia aktiivisesti Puolassa.