news

Uutisia meistä

8.12.2017 Saaristomeri-seminaarissa pohdittiin toimenpiteitä meren hyväksi - katso video

Turun yliopisto järjesti 1.12.2017 Saaristomeri-seminaarin. Videolla Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen, Itämeri-suurlähettiläs Erja Tikka ja Saaristomeri-viestintähankkeen vastaava Jaakko Ruola kertovat toimenpiteistä Saaristomeren hyväksi ja miltä meren tulevaisuus näyttää.

Lue lisää9.11.2017 Suomen Itämeren alueen strategia sai lähtölaukauksen 6.11.2017

Suomen oma Itämeren alueen strategia sai lähtölaukauksen 6.11.2017 Helsingissä järjestetyssä tilaisuudessa. Ohjelmassa oli myös EU:n Itämeri-strategian sidosryhmätilaisuus.

Lue lisää


9.11.2017 BALEX-tutkimusseminaarissa keskusteltiin Itämeren alueen sääntelystä

BALEXin englanninkielinen tutkimusseminaari “Multiple Layers of Regulation: Focus on the Baltic Sea Region” järjestettiin tiistaina 31.10.2017 Turussa ICT-talossa. Seminaarissa puhui eri alojen asiantuntijoita Itämeren alueen sääntelyn näkökulmasta.

Lue lisää


8.11.2017 Saaristomeren Suojelurahaston uudeksi toiminnanjohtajaksi Tove Holm

Toiminnanjohtajan tehtäviin kuuluvat muun muassa Saaristomeren Suojelurahaston johtaminen sekä Turun ja Helsingin kaupungin Itämerihaaste.

Lue lisää


2.11.2017 Meriteollisuuden digitalisaatiota edistävä ECOPRODIGI -hanke käynnistyi

ECOPRODIGI-hanke lisää merialojen prosessien ekotehokkuutta luomalla ja pilotoimalla digitaalisia ratkaisuja läheisessä yhteistyössä alan loppukäyttäjien ja tutkimuslaitosten välillä. Centrum Balticum vastaa kunnianhimoisen hankkeen viestinnästä.

Lue lisää


20.10.2017 Centrum Balticum mukana selvittämässä Itämeren ravinnevarastojen vaikutusta rehevöitymiseen

Ympäristöministeriö teettää selvityksen Itämeren sisäisistä ravinnevarastoista ja niiden vaikutuksista rehevöitymiseen. Centrum Balticumin yhteydessä toimivan Baltic Area Legal Studies BALEXin asiantuntijat tarkastelevat kunnostusmenetelmien käyttöönottamiseen vaikuttavia politiikkoja, lainsäädäntöä, kansainvälisiä sopimuksia ja institutionaalisia kysymyksiä.

Lue lisää


Suomen Itämeren alueen strategian lähtölaukaus 6.11.2017

Suomen strategia Itämeren alueelle saa lähtölaukauksen 6.11. klo 10 Helsingissä järjestettävässä tilaisuudessa. Iltapäivällä kuullaan myös EU:n Itämeri-strategiasta ja sen rahoitusmahdollisuuksista.

Lue lisää


Seuraavat


CB10