news

Uutisia meistä

20.4.2018 Itämeri-foorumi 2018: hybridiuhkia, digitalisaatiota ja ympäristöyhteistyötä – ilmoittaudu mukaan!

Centrum Balticumin järjestämä Itämeri-foorumi herättää jo yhdettätoista kertaa rohkeasti keskustelua Itämeren alueen tilanteesta: haasteista, ongelmista sekä tietysti mahdollisuuksista. Soinin ja Vedevin key-note-puheenvuorojen lisäksi foorumissa on tiedossa ajankohtaisia keskusteluja yli kahdenkymmenen asiantuntijan voimin.

Lue lisää


19.4.2018 ECOPRODIGI EU:n Itämeri-strategian lippulaivahankkeeksi

ECOPRODIGI-hankkeelle on myönnetty EU:n Itämeri-strategian lippulaiva-status 17. huhtikuuta 2018. Centrum Balticum koordinoi hankkeen viestintää, jonka painoarvoa lippulaivastatus merkittävästi lisää.

Lue lisää


29.3.2018 Merenkulkualan Opetuksen ja Tutkimuksen kannatusyhdistys ry:n stipendit ovat haettavissa

Merenkulkualan Opetuksen ja Tutkimuksen kannatusyhdistys ry:n stipendit ovat haettavissa 30.4.2018 saakka. Stipendiä voi hakea merenkulkuun ja satamatoimintoihin liittyvää opinnäytetyötä varten.

Lue lisää


27.3.2018 Sirokoru tuottaa ympäristöystävällisiä koruja Saaristomeren hyväksi

Sirokoru valmistaa koruja luontoa kunnioittaen. Tämä näkyy esimerkiksi Itämeri-korusarjassa, joka on valmistettu ympäristöystävällisistä materiaaleista ja jota ostamalla tukee myös Saaristomeren suojelua, sillä osa korujen tuotoista lahjoitetaan Saaristomeren Suojelurahastolle. Sirokoru lahjoitti myös Suojelurahastolle Matti Hyvärisen uniikkeja patsaita, jotka annetaan uusille suurlahjoittajille.

Lue lisää


Viro 100 vuotta! Tapasimme juhlatilaisuudessa presidentti Tarja Halosen - katso video

Viron satavuotista itsenäisyyttä juhlistettiin Turun yliopistolla 17.2.2018. Haastattelussa presidentti Tarja Halonen, joka on myös Centrum Balticumin valtuuskunnan johtaja, analysoi Suomen ja Viron yhteistä historiaa sekä tulevaisuutta.

Lue lisää


19.1.2018 Saaristomeren Suojelurahaston toiminnanjohtaja Turun Sanomissa: Saaristomeren hyväksi tuplamäärä hankkeita

Turun Sanomien haastattelema Saaristomeren Suojelurahaston toiminnanjohtaja Tove Holm kertoi lehtijutussa Saaristomeren hyväksi tehtävästä hanketoiminnasta ja hankkeiden rahoitusmahdollisuuksista. Rahoitushaku hankkeille on nyt käynnissä.

Lue lisää


20.12.2017 Pullopostia presidenttiehdokkailta - katso video

Oheisessa videossa esimakua tammikuun Pulloposti-kolumneista, joita kirjoittavat presidenttiehdokkaat. Kolumnin lisäksi Centrum Balticum pyysi jokaista ehdokasta kertomaan videolla, mitä seuraavan kuuden vuoden aikana Itämeren alueella tulisi ottaa huomioon. Suurin osa ehdokkaista vastasi. Julkaisemme heidän ajatuksiaan niin tekstin kuin videon muodossa tammikuussa 2018.

Lue lisää


8.12.2017 Saaristomeri-seminaarissa pohdittiin toimenpiteitä meren hyväksi - katso video

Turun yliopisto järjesti 1.12.2017 Saaristomeri-seminaarin. Videolla Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen, Itämeri-suurlähettiläs Erja Tikka ja Saaristomeri-viestintähankkeen vastaava Jaakko Ruola kertovat toimenpiteistä Saaristomeren hyväksi ja miltä meren tulevaisuus näyttää.

Lue lisää


Seuraavat


LOGO text suuri