news

Uutisia meiltä

11.6.2018 10.18

Puhtaan merenkulun platform-hankkeelle myönnetty rahoitus

Centrum Balticum on mukana Interreg Baltic Sea Region -ohjelman 6.6.2018 hyväksymässä puhtaan merenkulun platform-hankkeessa. Clean Shipping Project Platform -hanke (CSHIPP) on yksi kuudesta rahoitusohjelman hyväksymästä platform-hankkeesta. CSHIPPissä seitsemän Itämeren alueen puhdasta merenkulkua edistävää EU-rahoitteista hanketta tekee yhteistyötä laajemman vaikuttavuuden edistämiseksi. Centrum Balticum vastaa platform-hankkeen viestinnästä. Hankkeen pääpartnerina toimii Turun yliopisto.

CSHIPP tuo yhteen projektit ja organisaatiot, jotka ovat keskittyneet puhtaamman merenkulun edistämiseen Itämeren alueella. Yhteistyön avulla projektien tuloksia voidaan käyttää hyödyksi tehokkaammin ja laajemmin. 

Pääteemoina platform-yhteistyössä ovat merenkulun ympäristöystävällisyys ja puhtaan merenkulun liiketoiminnallinen potentiaali, ja tavoitteena on tuoda keskusteluyhteyteen CSHIPPin pääkohderyhmät: tutkimussektori, merialojen elinkeinoelämän edustajat sekä julkishallinnon tahot ja päätöksentekijät. CSHIPP viestii pääteemoistaan myös laajemmalle yleisölle, jotta merenkulun sektorin mainetta saadaan parannettua sekä Itämeren saastumista vähennettyä.

Lue lisää Platform-hankkeista Interreg Baltic Sea Region -ohjelman verkkosivuilta.


Palaa otsikoihinLOGO text suuri