news

Uutisia meiltä

9.10.2018

Meriklusteritoimija - tule mukaan tulevaisuustyöpajaan!

Suomen Meriklusteri ja Centrum Balticum -säätiö järjestävät yhteistyössä työpajan suomalaisen meriklusterin tulevaisuudesta.

Työpajan tavoitteena on hahmottaa ja hallita tulevaisuusskenaarioita ja kiteyttää meriklusterin toimintaa haluttuun suuntaan. Osallistujat pääsevät osaksi laajempaa meriklusterin kehittämishanketta, joka kerää joulukuussa Helsinkiin Euroopan johtavat merialan avaintoimijat. 
FMCp4

Tavoitteena on kasvattaa meriklusteritoimijoiden vaikuttamiskapasiteettia tuottamalla oleellista tulevaisuustietoa, rohkaista tiedon ja osaamisen vaihtoa sekä edistää jaetun ymmärryksen ja yhteisten tavoitteiden muotoutumista.

Työpajaan ovat tervetulleita meriklusterista kiinnostuneet eri alojen ammattilaiset ja opiskelijat, jotka toimivat esimerkiksi ympäristölainsäädännön, palveluketjujen,  digitalisaation tai laajemmin elinkeinoelämän disruption parissa.

Alustajina: 
  • Pia Heikkurinen, uudistumiskyvyn teema-asiantuntija, SITRA 
  • Aki Koponen, tutkimusjohtaja, Laboratory of Business Disruption Research, Turun yliopisto
Puheenvuorot:

Sinikka Hartonen, johtava asiantuntija, Suomen Varustamot

- ”Meriklusterin muutos. Mitä uusia tuulia digitalisaatio ja automaatio puhaltavat liiketoimintaan.”

Leena Jokinen, koulutuspäällikkö, Turun yliopisto

”Orastavina ilmiöinä ja yllättävinä muutoksina pidetään esimerkiksi merten biotalouteen liittyviä korkean lisäarvon tuotteita, teollisista symbiooseista nousevia uusia mahdollisuuksia ja erilaisia tuotanto-palveluketjujen innovatiivisesta paketoinnista löytyviä tuottavuuden lähteitä.”

Milla Harju, projektipäällikkö, ECOPRODIGI-hanke

”On sanomattakin selvää, että meriteollisuuden tulevaisuutta rakennetaan datan avulla. Digitaaliset ratkaisut arkipäiväistyvät merellä, mikä tulee tuomaan isoja parannuksia energiakulutuksen tehokkuuteen, mutta myös työturvallisuuteen ja itse henkilöstön ajankäyttöön.”

Aika: 9.10.2018 klo 9.30-15.00

Paikka: Forum Marinum, Turku

Alustava aikataulu.
Sitova ilmoittautuminen 28.9.2018 mennessä. Paikkoja on rajoitetusti.
Lisätietoja: markku.liukkonen@centrumbalticum.org

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Palaa otsikoihinLOGO text suuri