news

Uutisia meiltä

30.8.2018 14.00

Ilmoittaudu "The Future of Baltic Sea Region Cooperation" –seminaariin!

Baltic Area Legal Studies BALEX ja EU:n Itämeri-strategian HA Neighbours järjestävät Turussa 23.11.2018 seminaarin "The Future of Baltic Sea Region Cooperation - Focus on the Council of the Baltic Sea States".

Itämeren alueella on runsaasti erilaisia, uudenlaista hallintoa edustavia toimijoita, jotka toteuttavat alueen hallintoa ja yhteistyötä. Viime vuosina jännitteet ja epäluottamus Itämeren alueella ovat kuitenkin lisääntyneet. Jännitteistä huolimatta yhteistyö alueella jatkuu, mutta muuttunut tilanne on haastanut Itämeren alueen toimijat löytämään uusia tapoja vastata muutoksiin. Yksi näistä uutta suuntaa etsivistä toimijoista on Itämeren valtioiden neuvosto, CBSS.

BALEXin ja HA Neighboursin järjestämässä seminaarissa keskustellaan siitä, millaisia haasteita CBSS ja muu Itämeren alueen yhteistyö kohtaavat, sekä mihin suuntaan Itämeren alueen yhteistyö jatkossa kehittyy. Keskustelun pohjana on CBSS Vision Groupin julkaisu, jossa hahmotellaan CBSS:n tulevaisuutta ja mahdollisia kehityssuuntia.

Tilaisuudessa puhuvat muun muassa CBSS:n Vision Group -jäsen Astrid Thors, CBSS:n suurlähettiläs Maira Mora ja Euroopan tuomioistuimen jäsen, tuomari Allan Rosas.

Seminaari järjestetään Turun yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa (Calonia) perjantaina 23.11.2018 klo 14–18.

Lue lisää ja ilmoittaudu seminaariin täällä.


BALEX on kansainvälinen oikeudellinen osaamiskeskus, joka pyrkii täyttämään aiemman tyhjiön oikeudellisen tutkimuksen ja koulutuksen saralla Itämeri-kysymyksissä. Toiminnan painopisteitä ovat oikeudellinen tutkimus, monialainen akateeminen ja täydentävä koulutus sekä julkiset tapahtumat.

HA Neighbours on EU:n Itämeri-strategian (EUSBSR) horisontaalinen toimi, jonka tavoitteena on tuoda EU-toimijoita yhteen alueen naapurivaltioiden kanssa: Norjan, Valko-Venäjän, Islannin sekä erityisesti Luoteis-Venäjän sidosryhmien kanssa. HA Neighbours edistää dialogia ja rajat ylittävää yhteistyötä.Palaa otsikoihinLOGO text suuri