news

Uutisia meiltä

20.11.2018 Itämerihaasteen koordinaattorit saivat kutsun Linnan juhliin

Ympäristö on tänä vuonna yksi Linnan juhlien teemoista. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ovat kutsuneet vastaanotolle niin pieniä kuin suuria ilmasto- ja ympäristötekoja tehneitä suomalaisia. Kutsuttujen joukossa ovat Itämerihaasteen Helsingin koordinaattori Lotta Ruokanen ja Itämerihaasteen Turun koordinaattori ja Saaristomeren Suojelurahaston toiminnanjohtaja Tove Holm.

Lue lisää


13.11.2018 Anders Ahnlid: Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyö tärkeää molemmille maille

Ruotsin suurlähettiläs Anders Ahnlid vieraili Turussa Centrum Balticumin ja kaupungin järjestämässä lounastilaisuudessa ruotsalaisuuden päivänä 6.11.2018. Ahnlid kertoi tilaisuudessa Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyöstä Itämeren alueella. Lounaan jälkeen Ahnlid puhui myös Pan-Eurooppa Instituutin järjestämällä luennolla Turun kauppakorkeakoululla.

Lue lisää


10.10.2018 Suomalaisen meriklusterin tulevaisuus on nyt

Centrum Balticumin ja Suomen Meriklusterin 9.10.2018 järjestämä tulevaisuustyöpaja keräsi yhteen lähes viisikymmentä merialan asiantuntijaa.

Lue lisää


28.9.2018 Kohti digitalisoituvaa ja ekotehokasta meriteollisuutta: ECOPRODIGI-hankkeen avoin seminaari Kööpenhaminassa 20.11.

Turun yliopiston Pan-Eurooppa Instituutin johtama, meriteollisuuden ekotehokkuutta digitalisoinnilla edistävä ECOPRODIGI-hanke järjestää Kööpenhaminassa 20.11.2018 seminaarin "Heading towards digital and eco-efficient shipping in the Baltic Sea region".

Lue lisää


17.9.2018 ”Tarve Itämeren alueen EU-maiden yhteistyölle on kasvanut”

Maailman kompleksisuuden kasvu heijastuu myös Itämerelle. Näin arvioi Turun kauppakorkeakoulun työelämäprofessorina ja Centrum Balticum -säätiön hallituksessa aloittanut EK:n EU-edunvalvonnan ja Brysselin toimiston johtaja Taneli Lahti.

Lue lisää


30.8.2018 Ilmoittaudu "The Future of Baltic Sea Region Cooperation" –seminaariin!

Baltic Area Legal Studies BALEX ja EU:n Itämeri-strategian HA Neighbours järjestävät Turussa 23.11.2018 seminaarin "The Future of Baltic Sea Region Cooperation - Focus on the Council of the Baltic Sea States".

Lue lisää


9.10.2018 Meriklusteritoimija - tule mukaan tulevaisuustyöpajaan!

Suomen Meriklusteri ja Centrum Balticum -säätiö järjestävät yhteistyössä työpajan suomalaisen meriklusterin tulevaisuudesta.

Lue lisää


28.8.2018 Etsimme projektikoordinaattoria hankeviestinnän tehtäviin

Rekrytoimme projektikoordinaattoria kahden EU-rahoitteisen hankkeen viestinnän tehtäviin. Molemmat hankkeet keskittyvät puhtaaseen merenkulkuun Itämeren alueella.

Lue lisää


Seuraavat


LOGO text suuri