news

Uutisia meiltä

25.5.2018 Itämeren teknisten kunnostustoimien sääntely vaatii maiden yhteistyötä

Centrum Balticum on yhdessä Vahanen Environment Oy:n kanssa laatinut ympäristöministeriölle selvityksen mahdollisuuksista hallita Itämeren sisäisiä ravinnevarastoja.

Lue lisää


24.5.2018 Uudistunut tietosuoja-asetus voimaan 25.5.2018

Koko Euroopassa tulee 25.5.2018 voimaan uusi tietosuoja-asetus. Asetuksen tarkoituksena on vahvistaa yksityishenkilöiden henkilötietojen suojaa.

Lue lisää


17.5.2018 ”Avainsana on yhteistyö” – 11. Itämeri-foorumi yhdisti politiikan, tieteen ja talouden asiantuntijat

Centrum Balticum -säätiön 11. Itämeri-foorumi keräsi Turun kauppakorkeakoululle 14.5.2018 yli 200 asiantuntijan joukon niin politiikan, tieteen kuin talouden aloilta. Tilaisuuden avasivat Centrum Balticum -säätiön johtaja Kari Liuhto, Turun kaupunginjohtaja Minna Arve ja Turun kauppakamarin toimitusjohtaja Kaisa Leiwo.

Lue lisää


20.4.2018 Itämeri-foorumi 2018: hybridiuhkia, digitalisaatiota ja ympäristöyhteistyötä – ilmoittaudu mukaan!

Centrum Balticumin järjestämä Itämeri-foorumi herättää jo yhdettätoista kertaa rohkeasti keskustelua Itämeren alueen tilanteesta: haasteista, ongelmista sekä tietysti mahdollisuuksista. Soinin ja Vedevin key-note-puheenvuorojen lisäksi foorumissa on tiedossa ajankohtaisia keskusteluja yli kahdenkymmenen asiantuntijan voimin.

Lue lisää


19.4.2018 ECOPRODIGI EU:n Itämeri-strategian lippulaivahankkeeksi

ECOPRODIGI-hankkeelle on myönnetty EU:n Itämeri-strategian lippulaiva-status 17. huhtikuuta 2018. Centrum Balticum koordinoi hankkeen viestintää, jonka painoarvoa lippulaivastatus merkittävästi lisää.

Lue lisää


29.3.2018 Merenkulkualan Opetuksen ja Tutkimuksen kannatusyhdistys ry:n stipendit ovat haettavissa

Merenkulkualan Opetuksen ja Tutkimuksen kannatusyhdistys ry:n stipendit ovat haettavissa 30.4.2018 saakka. Stipendiä voi hakea merenkulkuun ja satamatoimintoihin liittyvää opinnäytetyötä varten.

Lue lisää


27.3.2018 Sirokoru tuottaa ympäristöystävällisiä koruja Saaristomeren hyväksi

Sirokoru valmistaa koruja luontoa kunnioittaen. Tämä näkyy esimerkiksi Itämeri-korusarjassa, joka on valmistettu ympäristöystävällisistä materiaaleista ja jota ostamalla tukee myös Saaristomeren suojelua, sillä osa korujen tuotoista lahjoitetaan Saaristomeren Suojelurahastolle. Sirokoru lahjoitti myös Suojelurahastolle Matti Hyvärisen uniikkeja patsaita, jotka annetaan uusille suurlahjoittajille.

Lue lisää


Viro 100 vuotta! Tapasimme juhlatilaisuudessa presidentti Tarja Halosen - katso video

Viron satavuotista itsenäisyyttä juhlistettiin Turun yliopistolla 17.2.2018. Haastattelussa presidentti Tarja Halonen, joka on myös Centrum Balticumin valtuuskunnan johtaja, analysoi Suomen ja Viron yhteistä historiaa sekä tulevaisuutta.

Lue lisää


Seuraavat


LOGO text suuri