news

Uutisia meiltä

14.1.2019 Vastaa kyselyyn ja vaikuta EU:n Itämeri-strategiaan

Itämeri on varsinaissuomalaisille toimijoille aina ajankohtainen. Nyt toimijoilla on mahdollisuus saada äänensä kuuluviin EU:n Itämeri-strategian toimintasuunitelman päivityksessä. Jos sinulla on siis ajatuksia siitä, miten EU:n Itämeri-strategiaa tulisi kehittää tai muokata, vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Lue lisää


USA toivoo avointa keskustelua Itämeren rannoilla

Yhdysvaltojen rooli Itämeren alueella on yhteistyötä kehittävä.

Lue lisää


Breaking Waves 2018 -konferenssi toi merialan asiantuntijat samaan pöytään

Breaking Waves 2018 -konferenssi toi Euroopan meriklusterin merkittävimmät toimijat Helsinkiin osana kansainvälistä teknologiatapahtuma Slushia. Kaksipäiväinen tapahtuma alkoi lähes 30 merialan vaikuttajan ajatuspajalla, johon osallistui laaja-alainen joukko päätöksentekijöitä 11:sta eri maasta.

Lue lisää


26.11.2018 ”Reform, rethink, revival” – Itämeren alueen tulevaisuuden suuntaa kartoittamassa

BALEXin ja HA Neighboursin järjestämä seminaari ”The Future of Baltic Sea Region Cooperation” kokosi aiheesta kiinnostuneita Turun yliopistolle perjantaina 23.11.2018. Seminaari keskittyi erityisesti Itämeren alueen maiden neuvostoon (CBSS) ja sen tulevaisuuden näkymiin. Itämeren alueen muuttunut tilanne heijastuu myös alueen toimijoihin ja vaatii sopeutumista uusiin haasteisiin. Seminaarissa olikin mahdollisuus pohtia sitä, miten muutokset vaikuttavat CBSS:n toimintaan ja millainen toimija CBSS:n tulisi tulevina vuosina olla.

Lue lisää


21.11.2018 Merialan tulevaisuus – tai yksi niistä – konkretisoituna

Kun ajatellaan tulevaisuutta, ajatellaan mahdollisuuksien paljoutta, eikä vain yhtä ennakoitavaa todellisuutta.

Lue lisää


20.11.2018 Itämerihaasteen koordinaattorit saivat kutsun Linnan juhliin

Ympäristö on tänä vuonna yksi Linnan juhlien teemoista. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ovat kutsuneet vastaanotolle niin pieniä kuin suuria ilmasto- ja ympäristötekoja tehneitä suomalaisia. Kutsuttujen joukossa ovat Itämerihaasteen Helsingin koordinaattori Lotta Ruokanen ja Itämerihaasteen Turun koordinaattori ja Saaristomeren Suojelurahaston toiminnanjohtaja Tove Holm.

Lue lisää


13.11.2018 Anders Ahnlid: Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyö tärkeää molemmille maille

Ruotsin suurlähettiläs Anders Ahnlid vieraili Turussa Centrum Balticumin ja kaupungin järjestämässä lounastilaisuudessa ruotsalaisuuden päivänä 6.11.2018. Ahnlid kertoi tilaisuudessa Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyöstä Itämeren alueella. Lounaan jälkeen Ahnlid puhui myös Pan-Eurooppa Instituutin järjestämällä luennolla Turun kauppakorkeakoululla.

Lue lisää


10.10.2018 Suomalaisen meriklusterin tulevaisuus on nyt

Centrum Balticumin ja Suomen Meriklusterin 9.10.2018 järjestämä tulevaisuustyöpaja keräsi yhteen lähes viisikymmentä merialan asiantuntijaa.

Lue lisää


Seuraavat


LOGO text suuri