Itämeren alueelta

Subscribe to Uutiset

heinäkuu

HOT “BRIDGE IT!” SUMMER

1.7.2014

July and August are going to be very hot in the Baltic Sea region. On July 1, 2014, the third year of the “Bridge It!” non-formal education Programme is starting directed at involvement of youth from the Estonia, Latvia, Lithuania, and the North-West of Russia in the development of the Baltic region, finding solutions for actual social problems and establishment of good neighbouring ties between the targeted countries.

kesäkuu

Telakkapäätös voi tulla jo tänään

27.6.2014

Neuvottelut Turun telakan omistusjärjestelystä ovat loppusuoralla, ja tuloksesta saatetaan Turun Sanomien tietojen mukaan kertoa jo tänään tai viimeistään maanantaina.

Itämeren hiekkadyynit vaarassa rehevöitymisen vuoksi

25.6.2014

Pohjoisen Itämeren avoimet hiekkarannat ja dyynit ovat vaarassa hävitä rehevöitymisen ja umpeenkasvun vuoksi.

SAS lopettaa lennot Turusta Tanskaan

25.6.2014

SAS lopettaa lennot Turusta Kööpenhaminaan. Tähän mennessä yhtiö on lentänyt väliä kahdesti päivässä, mutta reitti lopetetaan jo tällä viikolla.

Saksalainen Meyer Werft lähellä kahden laivan suurtilausta

25.6.2014

Saksalainen telakkayhtiö Meyer Werft on lähellä kahden risteilyaluksen suurtilausta. Tilaukset eivät kuitenkaan vielä ole varmistuneet.

Biologi etsii sinisimpukan pohjoisrajaa Kokkolan seudulta

24.6.2014

Kokkolan vedenalaiset alueet ovat ainoa jäljellä oleva tuntematon vesialue Suomessa. Niitä tutkitaan parhaillaan perin pohjin. Toiveissa on muun muassa löytää pohjoiset rajat sinisimpukalle ja rakkolevälle.

Tulevaisuudessa veden sinilevämyrkyt voi testata itse

24.6.2014

Turun yliopisto ja VTT kehittävät helppokäyttöistä mittalaitetta, joka paljastaa veden sinilevämyrkyt.

Tuomioja: Valtioiden tuki Poroshenkon rauhansuunnitelmalle ei riitä

23.6.2014

EU:n ulkoministerien odotetaan antavan tänään vahvan tukensa Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon rauhansuunnitelmalle.

Ukrainan kriisi korostaa Suomen suhdetta Yhdysvaltoihin

23.6.2014

Suomen ase- ja ammushuolto on kriisiaikoina pitkälti Yhdysvaltain varassa

Merimetson aiheuttamia vahinkoja liioitellaan

23.6.2014

Ihmiset verottavat arvokkaina pidettyjä lajeja kalastuksella enemmän kuin merimetsot. Merimetsoista on myös hyötyä kalaston rakenteen tasapainottajina.

Maali lähestyy Turun telakan kaupassa

19.6.2014

Hallituksen keskeiset ministerit saivat keskiviikkona katsauksen STX:n Turun telakan kauppaneuvotteluihin talouspoliittisen ministerivaliokunnan kokouksessa.

Sunnuntaisuomalainen: Ahvenanmaalle merenalainen samppanjaholvi tutkimusta varten

19.6.2014

Ahvenanmaalle on perustettu merenalainen samppanjaholvi, jossa on tarkoitus tutkia samppanjan ikääntymistä, kertoo Väli-Suomen median Sunnuntaisuomalainen. Ranskalaisfirma Veuve Clicquot’n rakennuttama holvi on lähellä paikkaa, jonne hautautuneesta hylystä löytyi neljä vuotta sitten liki 200 vuotta vanhaa samppanjaa. Hylystä löytyneistä 168 pullosta 47 oli Veuve Clicquot’ta.

Suunnitelma kaasuterminaaleista jäi ilman EU-tukea

18.6.2014

Suomalainen energiayhtiö Gasum sekä virolainen energiayhtiö Alexela esittelivät keskiviikkona EU-komissiolle ja molempien maiden hallitusten edustajille ehdotuksensa Suomenlahden rannoille suunnitelluista nesteytetyn maakaasun (LNG) tuontiterminaaleista.

Saaristomeren kesäturva lähti ulapalle

18.6.2014

Turun meripelastusyhdistyksen ABSO-vene ja SPR:n vapaaehtoiset ovat Nauvon ympäristössä välittömässä lähtövalmiudessa vuorokauden ympäri.

Suomalaisten silakan syönti vähentynyt

18.6.2014

Kolmannes aikuisista ei syö lainkaan silakkaa, ja erityisen huonosti se maistuu nuorille naisille ja lapsille.

Ammattikalastaja toivoo jatkuvuutta eikä poukkoilua

17.6.2014

Tornionjoella lohta on voinut pyytää jo kesäkuun alusta lähtien, mutta merialueen pohjoisimmilla alueilla pyynti on vasta alkanut tai alkamassa. Pohjoisen ammattikalastajalle hyvä lohikesä näkyy suoraan kukkarossa.

Ei turhia ravinteita jokeen – uusi laite kuvaa pellon ja annostelee lannoitteen

17.6.2014

Maanviljelijöille esiteltiin Kouvolassa laitetta, joka päättelee pellon biomassan ja lehtivihreän perusteella oikean lannoitemäärän. Tällä tavalla voidaan ehkäistä ravinteiden huuhtoutumista vesistöihin.

Perämereltä löytyi laittomia pyydyksiä

17.6.2014

Kalastuksenvalvonnassa on löytynyt laittomuuksia sekä Perämeltä että Tornio-, Kemi- ja Simojoelta.

Neuvottelut LNG-jättiterminaalista jatkuvat keskiviikkona

17.6.2014

Hankkeen toteuttajat Suomesta ja Virosta esittelevät mallinsa komission ja maiden hallitusten edustajille Tallinnassa. Komissiolta toivotaan pikaista hyväksymistä, sillä terminaalin ensimmäinen EU:n tukihakukierros päättyy elokuussa.

Venäjä: Euroopan kaasutoimituksiin voi tulla häiriöitä

16.6.2014

Venäjä varoittaa, että Euroopan maihin menevät kaasutoimitukset voivat häiriintyä, kun kaasutoimituksia Ukrainaan on rajoitettu.

Yksinkertainen keino voi vähentää meren saastumista

16.6.2014

Itämeri on maailman saastuneimpia meriä. Rehevöityminen ja ylikalastus ovat tuttuja, mutta ratkaisemattomia ongelmia.

Vienti Venäjälle romahti alkuvuonna: laskua 16 prosenttia

16.6.2014

Venäjän-kaupan ongelmien takia alkuvuonna Saksa syrjäytti Venäjän Suomen suurimpana kauppakumppanina. Koko kauppavaihdolla mitattuna Venäjä on ollut Suomen suurin kauppakumppani vuodesta 2007.

Helsingin yliopisto: Mikroroska uhkaa Itämerta

16.6.2014

Itämeren ongelmista rehevöityminen ja ylikalastus ovat jo tuttuja, mutta mikroroskan kaltaisten uusimpien uhkien vaikutuksia ei vielä täysin tunneta.

Itämeressä on jokin vinksallaan

15.6.2014

Vesa-Matti Väärän vedenalaiset kuvat paljastavat melankolisen ja elottoman Saaristomeren.

Suomi ja Baltian maat hakevat koripallon MM-isännyyttä

13.6.2014

Suomi hakee yhdessä Viron, Latvian ja Liettuan kanssa koripallon MM-kisaisännyyttä vuodeksi 2019.

Ahvenanmaan hylystä löytynyt olut monistettiin myyntiin

13.6.2014

Ahvenanmaalainen Stallhagen-panimo teetti kopion yli 170 vuotta vanhasta hylkyoluesta.

Raumalaiselle Steerpropille jättitilaukset Venäjältä

12.6.2014

Rauman meriteollisuudella on nyt nostetta. Raumalainen Steerprop on saanut 12 miljoonan arvoisen laitetilauksen muun muassa Venäjän valtion monitoimialuksiin. Tilausten työllistävä vaikutus on 240 henkilötyövuotta.

Raumalle uusi telakka – kumppanina Uudenkaupungin telakka

12.6.2014

Rauman meriteollisuuspuistoon eli entiselle STX Rauman telakalle tulee uusi telakkayhtiö. Tavoitteena on toimia verkostomaisesti alueen yritysten kanssa.

Lohta nousee Perämeren jokiin ennätystahtia

12.6.2014

Tornionjoella ja Simojoella lohen nousu on kovassa vauhdissa. Simojoella on lohia noussut jo nelinkertainen määrä viimevuotiseen verrattuna ja Tornionjoellakin puolitoistakertainen määrä. Samalla paukkuvat rikki kaikuluotainlaskennan kaikkien aikojen ennätykset.

Ahtaajat palasivat töihin - HaminaKotkassa puretaan ruuhkia

12.6.2014

Osa laivoista jäi odottamaan ja osa jatkoi matkaansa HaminaKotka satamasta, kun ahtaajat aloittivat työnseisauksen keskiviikkona. Torstaiaamuna ahtaajat aloittivat työnsä normaalisti.

Ahtaajat: Turun suma purettu vuorokaudessa

12.6.2014

Työnseisauksen jälkeen töihin palaa normaali aamuvuoro. Turussa odottaa kaksi laivaa purkua ja yksi lastaamista.

MS Finneagle karilla Kapellskärin satamassa

12.6.2014

Finnlinesin mukaan alus ei ole vaarassa. Se pyritään irrottamaan ja saamaan takaisin laituriin vaurioiden tarkastamista ja mahdollista matkan jatkamista varten.

Outokumpu: Ongelmavarustamon palveluita ei enää käytetä

11.6.2014

Teräsyhtiö Outokumpu ei aio jatkossa käyttää AKT:n lakkoon ajaneen venäläisvarustamon palveluja. Terästuotannon johtajan Martti Sassin mukaan ohjeistusta tavarantoimittajille on täsmennetty niin, että kyseisen varustamon laivat eivät enää rahtaa raaka-ainetta Tornioon.

Arvio: Suomenlahden vesi nousee 30 cm alle vuosisadassa

11.6.2014

Ilmatieteen laitos arvioi, että Suomenlahden merenpinta nousee vuoteen 2100 mennessä noin 30 senttimetriä. Pohjanlahdella sen sijaan maan kohoaminen riittää kumoamaan merenpinnan nousun vuoteen 2100 asti.

Ennätysvauhdissa olevan Kokkolan sataman johtaja: AKT:n lakkokynnys liian matala

11.6.2014

Ahtaajien lakon vaikutukset vaihtelevat satamittain. Kokkolassa laivoja on jonoksi ja myös junaliikenne sumautuu. Satamajohtaja pitää koko maan satamien sulkemista yhden laivan takia ylireaktiona.

Jäteveden vaikutusta Perämeren veteen selvitetään

11.6.2014

Oulun yliopisto arvioi, pitääkö jätevedenpuhdistamoiden tehostaa typenpoistoa. Myös ravinnelisäyksien vaikutusta levien kasvuun selvitetään. Tutkimusryhmä ottaa kesällä vesinäytteitä Kalajoesta, Kemistä ja Kokkolasta. Selvitys on jatkoa Oulussa tehtyihin kokeisiin.

Rannikolla 54 000 rakennusta on uhattuna, jos raju tulva yllättää

11.6.2014

Noin 54 000 rakennusta sijaitsee rannikolla alempana kuin Suomen ympäristökeskuksen (Syke) uudet rakennussuositukset esittävät. Rakennuksissa asuu vakituisesti 25 000 ihmistä.

Ahtaajat lakossa – Suomen satamat seis

11.6.2014

Ahtaajat ovat jääneet pois töistä keskiviikkoaamuna. Syynä on Torniossa käytävä työtaistelu.

Tornion merituulivoiman kaavasta valitetaan

10.6.2014

Kalastajat ja veneilijät aikovat valittaa Tornion Röyttän merituulivoimapuiston kaavasta. Valittajien mukaan voimalat haittaavat lohen vaellusta, veneilyä ja mökkeilijöiden elämää.

Merkel piti Ruotsin-vierailullaan kiinni tuestaan Junckerille komission puheenjohtajakisassa

10.6.2014

Jollei muuta, näytti Ruotsin kesä kauneimmat puolensa, kun Euroopan konservatiivijohtajat Saksan Angela Merkel, Britannian David Cameron ja Hollannin Mark Rutte tapasivat Ruotsin Fredrik Reinfeldtin kesäasunnolla Harpsundissa, puolitoistatuntia Tukholman ulkopuolella.

Rahtilaiva syttyi palamaan Porissa, sokkeloisen laivan sammuttaminen on hankalaa

10.6.2014

Puutavaralastissa olevassa laivassa syttyi tulipalo Mäntyluodon satamassa Porissa yhdentoista jälkeen maanantai-iltana. Hätäkeskus sai hälytyksen 23.25. Palo on saatu hallintaan.

Venäjän Titov: Suomi päättää turvallisuuspolitiikastaan itse

10.6.2014

Apulaispuolustusministerin mukaan Venäjä kuitenkin toivoo Suomen pysyvän puolueettomana.

Nato aloitti sotaharjoituksen Latviassa

10.6.2014

Nato aloitti maanantaina suuren sotaharjoituksen Baltian maissa. Harjoitukseen osallistuu 4 700 sotilasta ja 800 kulkuneuvoa 10 maasta. Mukana ovat muun muassa Britannia, Kanada ja Yhdysvallat.

Ympäristöministeriö kaipaa havaintoja uhanalaisesta pyöriäisestä

10.6.2014

Viime vuonna havaintoja tehtiin noin kuudesta pyöriäisestä. Äärimmäisen uhanalaisen lajin tunnistaa parhaiten matalasta, kolmiomaisesta selkäevästä.

Puolustusministeri Haglund: "Nato-keskustelussa harhakuva – Suomella ei ole kultaista VIP-korttia"

9.6.2014

Puolustusministeri Carl Haglund muistutti Kultarannassa, ettei Suomella ole mitään erityistä Nato-optiota, vaikka niin yleisesti ajatellaan.

Saksan, Britannian ja Hollannin johto vierailee Ruotsissa

9.6.2014

Saksan, Britannian ja Hollannin johtajat saapuvat tänä iltana Ruotsiin pääministeri Fredrik Reinfeldtin kutsusta. Virallisesti asialistalla ovat talous- ja kilpailukykyasiat, mutta valtionjohtajien odotetaan keskustelevan myös EU-komission puheenjohtajan valinnasta.

Venäjän ulkoministerin Suomen-vierailu alkaa Turussa

9.6.2014

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov saapuu tänään Suomeen. Lavrov vierailee Turussa ulkoministeri Erkki Tuomiojan kutsusta.

HBL: Putinin lähettiläs varoittaa Suomea Natosta

8.6.2014

Putinin lähipiiriin kuuluvan Sergei Markovin mukaan Venäjä neuvoo Suomea jättämään Nato-jäsenyyden väliin. Hänen mukaansa Suomen Nato-jäsenyys heikentäisi Euroopan turvallisuutta. Markovin mukaan Venäjä ei uhkaa Suomea.

Perämeri avautuu maakravulle

8.6.2014

Kesäkuussa veneetönkin kansalainen pääsee tutustumaan Perämeren kahteen kansallispuistoon, Haparanda skärgårds nationalparkiin ja Perämeren kansallispuistoon, kun Selkä-Sarven ja Sandskärin saariin järjestetään päivän mittaisia retkiä. Kokeilu on osa Suomen ja Ruotsin Boundless Bothnian Bay / Rajaton Perämeri -hanketta.

Öljyisiä kiviä pestään Raahen saarissa siirrettävällä pesurilla

6.6.2014

Työt Ruukin Raahen tehtailla tapahtuneen Raahen Voima Oy:n voimalaitoksen öljyvuodon puhdistamiseksi jatkuvat perjantaina.

Suuret kauppaketjut luopuvat lohiboikotista

6.6.2014

Osuuskauppa Arina ja Kesko ovat päättäneet, että pohjoisen kaupoissa voi myydä Perämeren luonnonlohta. Ensimmäiset luonnonlohet ilmestyvät kauppojen kalatiskeille myöhemmin tässä kuussa.

Länsirannikon meriturvallisuus koheni huippualuksen myötä

5.6.2014

Reposaaren meripelastusseura sai upouuden pelastusaluksensa. Alus toimii pelastusviranomaisten apuna esimerkiksi päällekkäisissä hätätapauksissa.

Raahessa uusia havaintoja öljylautoista

5.6.2014

Rautaruukin Raahen tehtaan perjantaisen öljyvuodon jäljiltä on tehty uusia havaintoja öljylautoista.

Komissaari Hahn: Itämeren yhteistyö tarvitsee lisää resursseja

5.6.2014

EU:n aluekehityksestä vastaava komissaari Johannes Hahn kehottaa Itämeren alueen EU-valtioita panostamaan lisää työvoimaa alueen kehittämiseen.

Liettua liittymässä euroon ensi vuoden alusta

5.6.2014

Jäsenmaiden odotetaan päättävän asiasta ensi kuun loppuun mennessä. Liettuasta tulee 19:s euromaa. Viro liittyi yhteisvaluuttaan 2011 ja Latvia tämän vuoden alussa.

Meri täynnä lohta – ei käy kaupaksi

27.6.2013

Perämeren ruotsalaiskalastajat harmittelevat lohen huonoa menekkiä. Lohta olisi ammattikalastajien mukaan meressä enemmän kuin vuosiin. Kaikkia pyydyksiä ei kannata kalastajien mukaan kuitenkaan laittaa veteen, kun lohi ei myy. Ruotsalaiskuluttajat vierastavat Itämeren lohta sen ympäristömyrkkypitoisuuksien vuoksi.

HS-vertaili: Lappeenrannan Prisma on halvempi kuin Pietarin Prisma

27.6.2013

Ostosmatkailijan ruokakori on Lappeenrannan Prismassa hieman edullisempi kuin pietarilaisessa Prismassa

Pohjanlahden suljetut majakat pysyvät säpissä

26.6.2013

Suuri osa suljetuista majakoista ei enää avaudu yleisölle. Liikennevirastolla on korjausrahaa muutamalle. Lisärahaa ei ole luvassa.

Suomalaistutkijoita selvittämään Puolan epäiltyjä fosforipäästöjä

26.6.2013

Suomalaiset ja puolalaiset tutkijat ottavat Puolassa vesinäytteitä kipsivuorten lähistöltä. Kummankin maan tutkijat analysoivat omat näytteensä.

Älypoijuverkosto havainnoi Suomenlahden tilaa

25.6.2013

Reaaliaikaisesti toimiva tietoverkko mittaa veden lämpötilaa, aaltojen korkeutta sekä sinilevän ja öljyn määrää.

Suomen ja Venäjän puukiista jatkuu edelleen

25.6.2013

Metsäteollisuus pitää Venäjän sopimusrikkomuksia vakavina ja toivoo, että niitä päästäisiin ratkomaan presidentti Vladimir Putinin Suomen vierailun aikana.

UPI:n tutkija: Venäjä tekee lännen kanssa yhteistyötä valikoiden

25.6.2013

Venäjän presidentti Vladimir Putin vierailee tiistaina Suomessa. Ulkopoliittisen instituutin tutkija Sean Roberts arvioi, että Venäjän ja lännen suhteet ovat yleisesti heikkenemässä. Venäjä tekee yhteistyötä EU:n ja Yhdysvaltain kanssa valikoiden.

Tutkija Niinistöstä ja Putinista: "Molemmat vähän äijän oloisia"

25.6.2013

Tutkijan mukaan presidentti Tarja Halosen leppoisa ja luontevan oloinen kanssakäyminen oli omiaan murtamaan Putinin pidättyväisyyttä.

Putin ja Niinistö tapaavat Kultarannassa

25.6.2013

Presidentti Sauli Niinistö vierailee Vladimir Putinin kanssa myös Turussa. Turku ja Putinin kotikaupunki Pietari ovat ystävyyskaupunkeja.

Ei Haukiota eikä Snowden-puhetta: Putinin arkinen työvierailu

25.6.2013

Työvierailu ilman erityisiä säväyksiä. Sellainen on ennakko-odotus Venäjän presidentin Vladimir Putinin tänään Suomeen tekemästä vierailusta.

Palomääräykset lopettavat majakkavierailuja

24.6.2013

Liikennevirasto on sulkenut jo neljä majakkaa, koska niistä puuttuvat muun muassa hätäpoistumistiet. Sama kohtalo uhkaa kymmeniä muita majakoita.

Verkossakin pääsee kansallispuistoon

24.6.2013

Selkämeren kansallispuiston virtuaaliopas laajenee Varsinais-Suomeen.

Yhteistyö yli rajan on kirkastanut Venäjä-kuvaa

19.6.2013

Kuva Venäjästä muuttuu Suomessa hitaasti, ja sitä pidetään yllä negatiivisilla kuvauksilla ja stereotypioilla.

President Sauli Niinistö pro-NATO

18.6.2013

In an interview with Yle’s A-studio following yesterday’s high-level Finnish conference on foreign and security policy, President Sauli Niinistö said that Finland’s possible NATO membership should be reconsidered, especially in light of the changing world order and cyber-threats.

VTT:n pikatesti paljastaa myrkyllisen sinilevän

18.6.2013

Teknologian tutkimuskeskus VTT on kehittänyt testimenetelmän myrkyllisen sinilevän havaitsemiseen vesistöistä.

Turun päättäjät hyväksyvät LNG-terminaalin

18.6.2013

Turun poliitikot eivät haraa vastaa, kun kaasuyhtiö Gasum suunnittelee nesteytetyn maakaasun varastoa eli LNG-terminaalia Pansion öljy- ja kemikaalisatamaan.

Suomi ja Puola selvittämään yhdessä Gdanskin päästöä

17.6.2013

Suomi ja Puola perustavat yhteisen tutkimustyhmän selvittämään Gdanskissa sijaitsevan jätekipsialueen fosforivuotoa Itämereen.

Raportti: Meriteollisuudella useita kasvun mahdollisuuksia

17.6.2013

Meriteollisuus 2020 -kilpailukykytyöryhmän mukaan suomalaisen meriteollisuuden tulevaisuus on meriliikenteessä ja offshore-toiminnassa.

Puolan ympäristöministeriö kiistää suuren fosforivuodon

17.6.2013

Puolan ympäristöministeriön mukaan on mahdotonta, että Gdanskin jätekipsivuoresta vuotaisi valtavia määriä fosforia Itämereen. Veiksel-joen sivuhaarasta on mitattu kohonneita fosfori- ja fosfaattipitoisuuksia.

Vapaavuori: Laiva-alalla tuettava oikeita innovaatioita

17.6.2013

Laivanrakennusteollisuuden innovaatiotukien on kohdistuttava nykyistä enemmän todellisiin innovaatioihin, sanoo elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.).

Meriteollisuus 2020 -ryhmä panostaisi Turun oppilaitoksiin

17.6.2013

Työ- ja elinkeinoministeriön tammikuussa asettama Meriteollisuus 2020 -kilpailukykytyöryhmä luovuttaa raporttinsa tänään elinkeinoministeri Jan Vapaavuorelle.

Asiantuntijat: Maabrändityö epäonnistui

17.6.2013

Suomen maabrändityö ei ole onnistunut tavoitteiden mukaisesti. Näin STT:lle toteavat maabrändejä tutkineet erikoistutkija Katja Valaskivi ja tekniikan tohtori, konsultti Seppo Rainisto.

Niinistö suomi Suomen seuraa

17.6.2013

lkanutta ulko- ja turvallisuuspoliittista keskustelua kyselemällä, missä pöydissä Suomi istuu, kun maailman asioista päätetään.

Turusta Euroopan meriteollisuuden keskus

17.6.2013

Turkua ehdotetaan Euroopan johtavaksi meriteollisuuden keskukseksi. Näin esittää Turun alueellisen meriteollisuuden projektiryhmä, jonka raportti luovutetaan Turun kaupunginjohtajalle Aleksi Randellille sekä Varsinais-Suomen telakkatyöryhmälle tänään.

Presidentti Niinistö näkee Suomessa jaon kahden sortin haikailijoihin

17.6.2013

Ruotsin kiihtynyt Nato-keskustelu johtuu presidentin mukaan puolustuksen alasajosta

Tutkija: Venäläisten ostointo ei romahda

17.6.2013

Talouden hidastuminen Venäjällä näkyy venäläisten ostoinnon heikentymisenä Suomessa. Vahva tulokehitys itänaapurissa pitää kuitenkin kulutuskysyntää pystyssä. Romahdusta ei ole odotettavissa.

Itämeritutkija kritisoi Itämeren suojelukomissiota passiivisuudesta

17.6.2013

Helcomin seurattavien kohteiden listalle ei ole lisätty uusia päästökohteita sen jälkeen kun lista perustettiin vuonna 1992, vaikka uutta tietoa on tullut. Myöskään eilen julki tullut Gdanskin kipsivuoren suuri fosforipäästö ei ole ollut Helcomin listalla. Itämeren suojelukomissio tapaa Helsingissä maanantaina ja tiistaina.

Myrkkylohta myyty laittomasti Ranskaan

14.6.2013

Dioksiinipitoiset lohet ovat nostaneet Ruotsissa ison kohun. SVT:n toukokuussa lähettämä tutkivan journalismin ohjelman ”Uppdrag granskning” mukaan ainakin kolme ruotsalaista kalatukkuliikettä on myynyt Itämeren lohta laittomasti Ranskaan. Kielletyn kalan myynti on jatkunut kymmenen vuotta.

Verkkouutiset: Suomi tutkii Ruotsin irtisanomismallin

14.6.2013

Ruotsin-mallin mukaista irtisanomisjärjestystä on alettu selvittää myös Suomessa työ- ja elinkeinoministeriössä.

Wikeström & Krogius myyty Tanskaan

14.6.2013

Turkulainen kuljetus- ja huolintaliike Wikeström & Krogius on myyty tankalaiselle Blue Water Shippingille. Kauppahintaa ei kerrota.

Suomalainen varustamo joutui kansainvälisen järjestön mustalle listalle

14.6.2013

Suomalainen Lillbacka Powerco -varustamo on joutunut kansainvälisen ympäristöjärjestön mustalle listalle. Brysselissä päämajaa pitävä Shipbreaking Platform ilmoitti torstaina koonneensa nettiin mustan listan ympäristömääräyksiä kiertävistä varustamoista.

Nordea myy Puolan liiketoiminnan 700 miljoonalla eurolla

13.6.2013

Finanssiyhtiö Nordea myy pankki-, henkivakuutus- ja rahoitusliiketoimintansa Puolassa PKO Bank Polskille. Kauppahinta on 694 miljoonaa euroa.

Saksalaisvanhuksia lähetetään hoitoon Puolaan

13.6.2013

Saksalaisperheet lähettävät vanhuksiaan hoitoon Itä-Eurooppaan.

Nordea myy pankkitoimintansa Puolassa

13.6.2013

Pankkikonserni Nordea myy pankki-, henkivakuutus- ja rahoitustoimintansa Puolassa. Liiketoiminnot ostaa PKO Bank Polski.

Nordea myy pankkitoimintansa Puolassa

13.6.2013

Pankkikonserni Nordea myy pankki-, henkivakuutus- ja rahoitustoimintansa Puolassa. Liiketoiminnot ostaa PKO Bank Polski.

Laitonta kalastusta Perämeren meri- ja jokialueilla

12.6.2013

Viranomaiset tekivät viime viikolla 50 kalastussäädöksiin liittyvää tarkastusta Perämeren meri- ja jokialueilla. Viranomaisten haaviin jäi rokastajia, luvattomia kalastajia ja laittomia lohipyydyksiä.

Ruotsi varoittaa lohen, taimenen ja silakan syönnistä

12.6.2013

Ruotsin elintarvikeviraston tietoiskuvideo varoittaa lapsia ja hedelmällisessä iässä olevia naisia syömästä Itämeren lohta, taimenta tai silakkaa enintään 2-3 kertaa vuodessa. Tietoiskua on esitetty Ruotsin Television SVT:n kanavilla ja myös elokuvateattereissa alkumainoksena.

Venäjä kiistää ilmatilan loukkauksen

12.6.2013

Venäjä kiistää johdonmukaisesti rikkoneensa Suomen ilmatilaa. Suomen ilmavoimien mukaan Hornet-koneet olivat käyneet tunnistamassa rajan väärällä puolella käyneet venäläiskoneet.

Venäjä loukkasi taas Suomen ilmatilaa – ilmassa hävittäjiä ja pommittajia

12.6.2013

Kahden venäläisen sotilaskoneen epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa tiistaiaamuna Suomenlahdella.

Jysk avasi verkkokaupan

11.6.2013

Tanskalainen sisustuskauppaketju Jysk on avannut verkkokaupan Suomeen. Tanskassa yhtiön verkkokauppa on toiminut jo vuodesta 2010.

Hesburger avasi sadannen ravintolansa Baltiaan

11.6.2013

Hesburger avasi sadannen ravintolansa Liettuan Kaunakseen 8. kesäkuuta. Yritys on toiminut Baltiassa 1990-luvun puolivälistä ja kasvattanut markkinaosuuttaan tasaisesti.

Byggmax avaa myymälän Espooseen

6.6.2013

Ruotsalainen rakennustarvikeketju Byggmax avaa kesällä toisen myymälänsä pääkaupunkiseudulle. Syksyllä myymälät avataan Kangasalle ja Seinäjoelle.

Lasiavain-palkinto norjalaiselle kirjailijapoliisille

6.6.2013

Pohjoismainen Lasiavain-dekkaripalkinto myönnettiin norjalaiselle Jørn Lier Horstille keskiviikkona. Itse poliisina työskentelevä kirjailija voitti Pohjolan vuotuisen rikoskirjallisuuden tunnustuksen romaanillaan Jakthundene (Ajokoirat).

Latviasta tulee kahdeksastoista euromaa

5.6.2013

Latviasta tulee odotetusti Euroopan unionin 18:s euromaa. Asia varmistui tänään, kun EU:n komissio näytti vihreää valoa maan liittymiselle euroon.

Gazprom alentaa Euroopan kaasun hintoja

5.6.2013

Venäläinen kaasujätti Gazprom alentaa Eurooppaan toimitetun kaasun hintoja. Yhtiö ilmoitti vastaavansa kovenevaan kilpailuun alentamalla hintojaan. Alennukset jäävät pienemmäksi kuin viime vuoden 7–10 prosentin leikkaukset.

Itämeren vieraslajit ovat tulleet jäädäkseen

4.6.2013

Suomen ympäristökeskuksen seurantalajitutkimuksessa on tutkittu sirokatkaravun ja liejutaskuravun levinneisyyttä ja runsautta Suomenlahdella ja Saaristomerellä. Moni alkuperäislajiston kanssa elintilasta kamppaileva vieraslaji lisääntyy jo Suomessa.

YTB:lle jättitilaus Ruotsista

4.6.2013

Betonivalmisosien valmistaja YBT on saanut Ruotista yhtiön historia suurimpiin kuuluvan toimituksen. Sopimuksen kauppahinta on 4,5 miljoonaa euroa.

EU hyväksymässä Latvian osaksi euroa

4.6.2013

Euroopan komissio aikoo näyttää vihreää valoa Latvian liittymiselle euroon, EU:n viranomaiset kertovat.

Suomalainen verkkokauppa lähti valloittamaan maailmaa

3.6.2013

Suomalaisen verkkokaupan uranuurtaja Hong Kong -konserni jatkaa tienraivaajana kansainvälisillä markkinoilla. Viime syksynä avautui Ruotsiin kalastustuotteiden verkkokauppa. Nyt vuorossa on Venäjä – ja samalla koko Eurooppa.

Pohjoismaiset musiikkipäivät pohtii yhteiskuntia

3.6.2013

Pohjoismaiset musiikkipäivät -festivaali järjestään 15.-19. lokakuuta Helsingissä.

Maakaasuterminaali herättää innostusta ja epäluuloja

3.6.2013

Maakaasuterminaalin rakentaminen herättää sekä innostusta että epäluuloja mahdollisilla sijoituspaikkakunnilla. Jos EU myöntää hankkeelle tukirahoitusta, Inkoo on Porvoota todennäköisempi terminaalin rakentamispaikka. Jos tuki menee Viroon, Porvoo nousee uuteen harkintaan Inkoon rinnalle.

Itämeren maiden pääministerit kokoontuvat Turussa 2014

28.6.2012

Turun huippukokous on järjestyksessä 10. Itämeren pääministereiden tapaaminen. Se liittyy Suomen puheenjohtajuuteen Itämeren valtioiden neuvostossa (CBSS).

Baltic Development Forum Turkuun kesällä 2014

19.6.2012

Itämeren alueen talouselämän ja yhteiskunnallisten vaikuttajien tapaaminen Baltic Development Forum (BDF) järjestetään Turussa kesäkuussa 2014.

toukokuu

Itämeripäivät alkaa ilman ympäristöministereitä

30.5.2014

Sunnuntaina alkaville Itämeri-päiville saapuu yli tuhat kansainvälistä päättäjää ja vaikuttajaa.

Mies kuoli pudottuaan mereen Tallinnasta lähteneestä laivasta

30.5.2014

Mies joutui mereen Tallinnan päässä Naissaaren edustalla puoli yhdeksän aikaan illalla. Hänet löydettiin noin kymmenen minuutin päästä ja häntä yritettiin elvyttää. Viron poliisi tutkii tapahtunutta.

Talouselämä: Enemmistö suomalaisista pitää Putinia uhkana Euroopalle

30.5.2014

Naiset pitävät Putinia uhkana useammin kuin miehet. Vasemmistoliiton, SDP:n ja kristillisdemokraattien kannattajista vain niukka enemmistö näkee Putinin uhkana. Eniten Putinia pelkäävät RKP:n kannattajat.

Perinteisiä majakoita kunnostetaan vierailukuntoon

28.5.2014

Liikennevirasto aikoo kunnostaa kymmenen vanhaa majakkarakennusta vierailukuntoon. Kolme vuotta kestävän hankkeen tarkoituksena on mahdollistaa vierailut historiallisiin rakennuksiin ilman turvallisuusriskejä.

Rajavartiolaitos: Venäläiset sotilaskoneet Suomen ilmatilassa huolimattomuuttaan

27.5.2014

Suomen ilmatilassa mahdollisesti käyneet kaksi venäläistä sotilaslentokonetta navigoivat huolimattomasti.

Kemin sataman saarto peruuntui - työehtosopimuksesta sopu

25.5.2014

Kemin satamaa uhannut saarto peruuntui sunnuntai-iltana, kun merenkulkijajärjestöt ja työnantajajärjestö pääsivät sopuun työehtosopimusneuvotteluissa.

Rahtilaivalla pohjakosketus Rauman edustalla

23.5.2014

Mistral-niminen rahtialus sai pohjakosketuksen Rauman edustalla myöhään torstaina, kertoo Länsi-Suomen merivartiosto. Laiva jouduttiin hinaamaan takaisin rantaan. Se oli lähdössä Raumalta Saksan Bremerhaveniin.

Perämeren aalloille ensi kesänä runsaasti risteilyjä

23.5.2014

Perämeren saaristomaisemista pääsee nauttimaan, vaikkei omaa venettä olisikaan. Vesille pääsee Kemin sisäsatamasta ja ensi kesänä myös Tornionjoelta. Veneilijöille rakennetaan ensi kesänä Suomen pohjoisin merellä olevaa vierasvenesatama ja tankkauspaikka Tornion Hellälään. Myös pitkään suunniteltu risteily Kemin ja Tornion välillä alkaa.

Maakaasuterminaali saattaa nousta molemmille puolille Suomenlahtea

22.5.2014

Vääntö nesteytetyn maakaasun terminaalin sijainnista jatkuu. Terminaalitoimintojen sijaintia ei ole vielä lopullisesti päätetty, mutta näillä näkymin terminaaleja on mahdollisesti tulossa molemmille puolille Suomenlahtea. Neuvottelut jatkuvat lähiaikoina.

Turun telakka luovutti ristelijän TUI Cruises -varustamolle

22.5.2014

STX Finlandin Turun-telakka on saanut valmiiksi Mein Schiff 3 -risteilyaluksen. Lähes 300-metrinen laiva luovutettiin TUI-varustamolle torstaina.

Alueloukkauksesta ei seuraa käytännössä mitään

22.5.2014

Suomen ilmatilaa ovat viime vuosina loukanneet kuuden maan ilma-alukset. Vuodesta 2009 alkaen ilmatilaloukkauksia on parikymmentä. Joukossa on ilma-aluksia Venäjältä, Ruotsista, Yhdysvalloista, Norjasta, Belgiasta ja Ranskasta. Loukkauksia on tehty niin Suomenlahdella, Ahvenanmaalla, Lapissa kuin Merenkurkussakin.

Isot matkustajalaivat vaihtavat vähärikkiseen polttoaineeseen

22.5.2014

Isot matkustajavarustamot vaihtavat laivojensa polttoaineen vähärikkiseksi ensi vuonna. Rikkipesureita aluksiin ei kuitenkaan ainakaan toistaiseksi asenneta. Satamassa ollessaan laivat käyvät enimmäkseen omilla koneilla, sillä esimerkiksi Helsingissä maasähköä käyttää ainoastaan kaksi Viking Linen laivaa.

Kemin satamaa uhkaa saarto

21.5.2014

Merenkulkijajärjestöt ovat ilmoittaneet saartavansa Kemin sataman ja aloittavansa työtaistelutoimet ensi maanantaina kello 6, mikäli sopua satamajäänmurtajia koskevista työehtosopimuksista ei synny.

Väärinkäsitys osasyy Viking Amorellan karilleajoon

21.5.2014

Risteilyalus Amorellan viimevuotisen karilleajon aiheutti osittain inhimillinen virhe, kertoo Viking Line -varustamon meriselitys. Amorella ajoi karille Ahvenanmaan saaristossa viime joulukuussa.

Suomi pyytää Venäjältä selvitystä ilmatilaloukkauksista

21.5.2014

Ulkoministeriö on ollut yhteydessä Venäjän viranomaisiin ja pyytänyt selvitystä ilmatilaloukkauksista. Enempää ulkoministeriö ei tässä vaiheessa kerro asiasta.

Perämerellä aloitellaan kansallispuistojen yhteistyötä

21.5.2014

Perämeren kansallispuiston ja ruotsalaisen Haparanda Skärgårdin yhteistyötä viritellään.

Venäjä tekee tarkastuksen Pohjois-Suomeen

21.5.2014

Venäjä tekee Pohjois-Suomeen Wienin asiakirjan mukaisen tarkastuksen. Nelihenkinen venäläinen ryhmä tekee tarkastuksen Pohjois-Suomen sotilasläänin alueelle tällä viikolla. Wienin asiakirjan mukaisella tarkastuksella on tarkoitus lisätä luottamusta ja turvallisuutta.

Venäläiskoneen epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa Porvoon eteläpuolella

20.5.2014

Venäläisen lentokoneen epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa, kertoo puolustusministeriö. Kyseessä on ministeriön mukaan Venäjän valtiollinen kone. Epäilty ilmatilaloukkaus tapahtui Porvoon eteläpuolella noin iltakuudelta.

Venäjän talousköhä tarttuu Suomen huolintafirmoihin

20.5.2014

Venäjän talousvaikeudet tuntuvat jo suoraan suomalaisissa huolinta- ja logistiikka-alan yrityksissä. Viennin hiipuminen on merkinnyt töiden vähentymistä huolintafirmoissa. Ruplan heikkeneminen uhkaa syventää vientivaikeuksia.

Diplomatiaa puolalaisittain

20.5.2014

Itämeren suojelukomission Helcomin kokouksessa Puolan Gdanskissa nähtiin viime viikolla erikoinen näytelmä.
Puola esitteli medialle ja Itämeren rantavaltioiden edustajille Gdanskin lähellä sijaitsevaa jätekipsialuetta sekä suojaustoimia mahdollisen fosforivuodon estämiseksi.

Helsinkiin tulee vähemmän risteilyturisteja kuin viime vuonna

20.5.2014

Ukrainan kriisi ei ole näkynyt Venäjälle ja Pietariin suuntaavien risteilijöiden määrässä

Saaristomereen upotetaan patsaita

19.5.2014

Metsähallitus toivoo patsaspuiston houkuttelevan veneilijöitä Saaristomeren kansallispuistoon.

Varustelulinja ajaa oman ulkopolitiikan ohi – Ruotsissakin

18.5.2014

Ruotsin valtiopäiväpuolueet ovat yhtä mieltä puolustuspolitiikan suurista linjoista.

Rkp:n johdossa jatkava Haglund liittäisi Suomen nyt Natoon

18.5.2014

Puolustusministeri ja Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Carl Haglund liittäisi Suomen puolustusliitto Natoon, jos äänestys jäsenhakemuksesta olisi nyt.

Virosta tuli turvallisuuspolitiikan oppimestari

16.5.2014

Pohjalaisen mukaan Viron presidentin Toomas Hendrik Ilveksen Suomen-vierailu osui ainutlaatuiseen hetkeen. [...] "Ilman minkäänlaista kainostelua Ilves on valmis kertomaan isännilleenkin, että jäsenyys Natossa on kaikille maille ratkaisu turvallisuushaasteisiin Itämeren alueella."

Tuomioja: Ruotsin lisäresurssit puolustukseen ovat tavallaan yhteiskäytössä

16.5.2014

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan Ruotsin puolustusbudjetin kasvattaminen toisi lisää mahdollisuuksia Suomen ja Ruotsin yhteistyöhön. Torstaina julkistettu selvitys esittää lisää määrärahoja Ruotsin puolustukseen.

Tukipäätöksen viipyminen vaarantaa LNG-terminaalin aikataulun

16.5.2014

Poriin LNG-terminaalia rakentava maakaasuyhtiö Gasum jätti tukihakemuksensa maaliskuussa. Gasumin mukaan tukipäätös on tärkeätä saada kesäkuun aikana, jotta Tahkoluodon terminaalin rakennustyöt pysyvät suunnitellussa aikatulussa.

Norpparuuhka Perämerellä – sula ajaa hylkeet pohjoiseen

15.5.2014

Perämeren viimeisillä jäälautoilla on nähty valtavasti hylkeitä. Osa etelän hylkeistä vaelsi huonojen merijäiden vuoksi pohjoiseen.

Ruotsilta lisämiljardeja puolustukseen: "Lähialueellamme on maa, jolla on suuruuden himoa"

15.5.2014

Ruotsin puolustusvoimat ostaa 70 uutta Gripen-hävittäjää, aiemmin suunnitellun 60:n sijaan. Lisäksi ilmavoimiin perustetaan kokonaan uusi ilmapuolustuksen pataljoona.

Itämeri-päivien yleisöohjelmassa soi samba ja jazz

15.5.2014

Turun Itämeri-päivien ja Jokisataman avajaisten aikaan kaupungissa järjestetään lukuisia merihenkisiä tapahtumia ja näyttelyitä. Päätapahtumapaikka on itseoikeutetusti jokiranta ja merikeskus Forum Marinum, mutta ohjelmaa on tarjolla myös muun muassa Logomossa ja pääkirjastossa.

Ahvenanmaalla asunut ehkä viikinkien eliittiä

15.5.2014

Ahvenanmaalta on löytynyt viitteitä viikinkieliitistä. Arkeologi Kristin Ilveksen tutkimukset viittaavat siihen, että Saltvikissä, Kvarnbon kylässä olisi oleskellut rautakaudella viikinkien yläluokkaa.

Talvi oli merimerkeille armollinen Saaristomerellä

15.5.2014

Vuosittain jää murjoo kymmeniä viittoja vaihtokuntoon Saaristomerellä. Tänä vuonna päästiin helpolla.

Puola: Fosforia vuotanut kipsivuori on turvallinen

15.5.2014

Puolan mukaan jätekipsivuori on ympäristölle turvallinen. Suomi kaipaa lisätutkimuksia.

Eurovaalien ennakkoäänestys alkaa tänään

14.5.2014

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys alkaa tänään ja jatkuu Suomessa ensi viikon tiistaihin 20. toukokuuta asti.

Viron presidentti ihastui eduskunnan "Nato-kristallikruunuihin"

14.5.2014

Suomessa vieraileva Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves jatkoi keskiviikkona Nato-vinkkien antamista suomalaisille.

Viron presidentti vierailee eduskunnassa

14.5.2014

Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves vierailee parhaillaan eduskunnassa. Hän tapaa pääministeri Jyrki Kataisen (kok) ja puhemies Eero Heinäluoman (sd).

Gazprom on EU:lle liukas kumppani

14.5.2014

Euroopan maat harkitsevat kieltoa kehittyneimmän energiatuotantoteknologian myymiselle venäläisyhtiöille osana mahdollisia uusia Venäjään kohdistuvia pakotteita, kertoo brittilehti Financial Times. Huipputeknologian tiukat vientirajoitukset olisivat osa laajempia talouspakotteita, joihin EU voi ilmoituksensa mukaan turvautua vastatoimena Venäjän horjutusoperaatiolle Ukrainassa.

Ilves haluaa vahvistaa Natoa, Niinistö EU:ta

13.5.2014

Ukrainan kriisi, Euroopan turvallisuuspolitiikka ja turvallisuustilanne Pohjolassa olivat tiistaina esillä Viron presidentin Toomas Hendrik Ilveksen ja tasavallan presidentin Sauli Niinistön tapaamisessa Helsingissä.

Itämeren maat eivät selviäisi yksin suuresta meriturmasta

13.5.2014

Yksikään Itämeren maa ei selviäisi yksin suuronnettomuudesta merellä. Tuoreen raportin mukaan iso meriturma vaatii apua naapurimaista.

Kemin majakka remonttiin kesäksi

13.5.2014

Kun Kemi ykkösen avomeren säähavainnot jäävät viiden kuukauden tauolle, veneilijöiden kannattaa erityisesti tarkkailla säätilannetta tuulten puhaltaessa idästä. Merialueella tuulet voivat olla huomattavastikin voimakkaammat kuin rannikolla.

Vapaavuori Koreassa: STX lupaa vauhdittaa Turun telakan ostoprossessia

13.5.2014

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren mukaan Turun telakan ostoa koskevissa neuvotteluissa pitäisi päästä seuraavaan vaiheeseen nopeasti. Ministerin mukaan kyse on pikemminkin viikoista kuin kuukausista.

Viron presidentti palkitsee suomalaisia mitaleilla

13.5.2014

Viron kunniamerkkien saajien joukossa on muun muassa Ylen toimittaja Jarmo Mäkelä. Presidentti Ilveksen Suomen-vierailun ohjelma on laaja.

Virolaisfirmat kiinnostuneet Suomen taksiliikenteestä

12.5.2014

Virolaiset taksiyrittäjät harkitsevat toimintansa laajentamista Suomeen, jos kilpailu- ja kuluttajaviraston ehdottama lakimuutos hyväksytään ja tarveharkintaan perustuvasta taksilupien enimmäismäärän sääntelystä luovutaan.

Vessojen vienti Suomesta Venäjälle kukoistaa

11.5.2014

Venäjän vauras keskiluokka haluaa huvilalle suomalaisen kuivakäymälän tai kompostorin.

25 vuotta Itämeren puolesta

9.5.2014

Itämerisäätiö viettää 25-vuotispäiväänsä 9. toukokuuta juhlimalla palkinnonsaajiaan. Iltapäivän seminaarissa palkinnonsaajat vuosien takaa ja koko Itämeren alueelta kertovat työstään Itämeren puolesta. Illan palkintojenjakotilaisuudessa juhlapuheen pitää Itämerisäätiön suojelija presidentti Martti Ahtisaari. Juhlallisuuksiin osallistuu elinkeinoelämän, politiikan, tutkimuksen ja kansalaisyhteiskunnan edustajia.

Valtio ostamassa Turun telakkatoimintaa saksalaisten kanssa

8.5.2014

Turun telakan uudeksi isännäksi on tarjolla saksalainen laivanrakennustelakka. Yle Uutiset seuraa suoraa infoa kello 17 alkaen.

Polttoainejalostaja kaavailee suurinvestointia Mussalon satamaan

8.5.2014

Kotka Bunker Oy:n toimitusjohtaja Mikko Laaksonen kertoo, että yritys valmistaisi polttoainetta sekoittamalla eri polttoainelaatuja Mussalon Voima Oy:ltä tyhjiksi jääneissä suurissa polttoainesäiliöissä. Laitos tuottaisi polttoainetta alkuvaiheessa noin miljoona tonnia vuodessa.

SAS:n matkustajakone joutui väistämään venäläistä tiedustelukonetta

8.5.2014

Matkustajakone ja tiedustelukone lensivät ainoastaan 90 metrin päässä toisistaan.

Suomenlahden rannikon ammattikalastus ei juuri lohta uhkaa - "lohenhalaajat" eri mieltä

7.5.2014

Lohenpyynti esimerkiksi Kotkan edustalla on vähentynyt jyrkästi ja lohikiintiö on sen perässä pienentynyt. Ammattikalastus onkin hyvin pieni uhka harvinaiselle merilohelle, sillä saaliit jäävät kauaksi kiintiön ylärajasta. Harvinaisimmat, kuten Simojoen kantaa olevat lohet ovat Suomenlahdella hyvin harvoin poikkeavia vieraita.

Venäjän tilanne heijastuu HaminaKotkan satamaan

7.5.2014

Venäjältä tulevat kontti- ja autokuljetukset satamaan ovat vähentyneet. Sen sijaan transitovienti on alkanut piristyä alkuvuodesta.

Rahtilaiva ajautui matalikolle Raahessa

7.5.2014

Hollantilainen rahtialus sai teknisen vian, jonka vuoksi alus ajautui matalikolle Raahen sataman aallonmurtajan kohdalla.

Viron nykyteatteri nousee maihin Tampereella

6.5.2014

Virolainen nykyteatteri on näyttävästi esillä Tampereen Teatterikesässä tänä vuonna. Suomenlahden eteläpuolelta nousee maihin neljä esitystä. Yksi niistä on suomalais-virolaista yhteistyötä.

Ville Niinistö: Ukrainan kriisi vauhdittaa Suomen ja Viron maakaasuhanketta

6.5.2014

Ympäristöministeri Ville Niinistö lopettaisi Suomen riippuvuuden venäläisestä energiasta. Hänen mukaansa se onnistuisi 15 vuodessa myös uusiutuvaan energiaan satsaamalla.

Venäläisten matkailu Pohjois-Suomeen laski ensimmäistä kertaa 1990-luvun jälkeen

6.5.2014

Etenkin ostoksiin painottuva venäläisten päivittäismatkailu on hiipunut niin Itä- kuin Pohjois-Suomessakin. Pietarin pääkonsulaatin Murmanskin toimipisteen konsuli Martti Ruokokoski arvelee, ettei tilanne tule muuttumaan loppuvuoden aikana.

Silakkakanta pysyy vankkana

6.5.2014

Silakkakanta vaikuttaa yhä hieman voimistuvan Selkämerellä, kertoo Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos (RKTL). Selkämereltä pyydetään lähes koko Suomen saalis.

Yhdysvallat jää Baltiaan ehkä pysyvästi

6.5.2014

Natolla on poikkeuksellisen paljon sotavoimaa Suomen ympäristössä. Viron sotaharjoitukseen osallistuu 550 Nato-sotilasta.

Suomi ja Ruotsi harkitsevat yhteisiä joukko-osastoja

6.5.2014

Suomi ja Ruotsi sopivat tiistaina puolustusyhteistyön kehittämisen päälinjoista ja aikatauluista. Yhteistyö syvenee etenkin ilmassa ja Itämerellä, sillä Suomi ja Ruotsi suunnittelevat yhteisiä osastoja meri- ja ilmavoimiin.

Kääpiöitynyt Saaristomeren silakka onkin Selkämeren silakkaa

6.5.2014

"Sellaista kalaa ei olekaan kuin Saaristomeren silakka. Meidän vesiemme silakat, joita rysämme ovat pullollaan, ovat Selkämeren silakoita. Silakka on vaelluskala. Se syö, elää ja kasvaa Selkämerellä ja käväisee täällä vain lisääntymässä."

Ruotsin turvallisuuspoliisi viritti Brezhnevin pojalle seksiansaa

6.5.2014

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo yritti saada 1960-luvulla Neuvostoliiton johtajan Leonid Brezhnevin pojan nalkkiin seksiansan avulla. Säpossa Neuvostoliitolle vakoillut Stig Bergling kuitenkin paljasti juonen, eikä suunnitelmasta tullut mitään.

Suomi ja Ruotsi uumoilevat yhteistyön syventämistä Itämerellä

5.5.2014

Suomen ja Ruotsin syvenevän puolustusyhteistyön tulisi tarkoittaa esimerkiksi entistä tiiviimpää yhteistoimintaa Itämerellä, linjaavat Suomen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) ja Ruotsin puolustusvaliokunnan puheenjohtaja ja niin ikään sosiaalidemokraatti Peter Hultqvist yhteisartikkelissaan Svenska Dagbladet -lehdessä.

Liettua: Venäjä estää sotilastarkastukset Kaliningradissa

5.5.2014

Liettuan puolustusministeriön mukaan Venäjä irtisanoi yksipuolisesti sopimuksen, joka on antanut Liettualle oikeuden tehdä tarkastuksia Kaliningradissa.

Itämeren ravinnekuormitusta yritetään vähentää myös Valko-Venäjällä – video

5.5.2014

Valko-Venäjän vuotuista fosforikuormaa yritetään suitsia sadoilla tonneilla. Fosforinpoistohankkeita on viidellä eri paikkakunnalla. Yle Uutiset kävi tutustumassa Brestin hankkeeseen.

Natolla on asevoimaa Suomen lähellä ehkä enemmän kuin koskaan

5.5.2014

Naton toiminta Suomen lähialueella on tällä hetkellä ehkä aktiivisempaa kuin koskaan. Maanantaina Virossa alkaneeseen Kevätmyrsky-sotaharjoitukseen osallistuu yhteensä 550 sotilasta kuudesta liittolaismaasta. Samaan aikaan Yhdysvaltain 173:n maahanlaskuprikaatin sotilaita harjoituttaa sotilaita kaikissa Baltian maissa ja Puolassa.

Evira: Virolaisista taimista voi levitä Suomeen vaarallista kasvitautia

5.5.2014

Tiettyjä hedelmäpuiden ja koristepensaiden taimia saa tuoda Suomeen ainoastaan, jos ne on viljelty valvotuilla taimitarhoilla ja niillä on erityinen kasvipassi. Tautia on löydetty Virossa 2012.

Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyötä halutaan tiivistää

5.5.2014

Suomen ja Ruotsin sosiaalidemokraatit syventäisivät tuntuvasti maiden välistä puolustusyhteistyötä. Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) ja Ruotsin puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Peter Hultqvist esittävät konkreettisia yhteistyön tapoja kirjoituksessaan Svenska Dagbladetissa.

DI: Puolustusvoimat tilaa 66 miljoonalla kuorma-autoja ruotsalaiselta Scanialta

5.5.2014

Suomen puolustusvoimat on solmimassa sopimuksen suuresta ajoneuvotilauksesta ruotsalaisen autoyhtiön Scanian kanssa. Asiasta kertoo ruotsalaislehti Dagens Industri.

"Sinkoja ruokakaupasta" – Ruotsin ulkoministeri viljelee mustaa huumoria Ukrainan tilanteesta

2.5.2014

Bildin twiitti viittaa kiistaan siitä, ovatko Itä-Ukrainassa toimivat kapinallisjoukot venäläissotilaita vai paikallisten kokoamia itsepuolustusjoukkoja. Ukrainan virkaatekevä johto katsoo, että kapinallisten toiminta on liian ammattimaista ollakseen kansalaisaktivismia.

Naiskuorofestivaali tuo satoja laulajia Turkuun

2.5.2014

Pohjoismainen naiskuorofestivaali kokoaa yli 400 laulajaa Turkuun. Festivaali järjestetään toukokuun toisena viikonloppuna, ja siihen osallistuu laulajia Suomen lisäksi Ruotsista, Norjasta ja Islannista.

Venäläismatkailijoiden määrä laski Vartiuksessa - enemmän rikoksia

2.5.2014

Rajaliikenteen vähentyminen Vartiuksessa huhtikuussa johtuu venäläisten matkustajien määrän laskusta.
Kainuun rajavartiosto havaitsi huhtikuun aikana edellisvuosia enemmän rikoksia.

Hagel vaatii Nato-maita lisäämään puolustusbudjettejaan Venäjän vuoksi

2.5.2014

Yhdysvaltain puolustusministeri Chuck Hagelin mukaan Venäjän sotilasliikkeet Ukrainassa ovat "romahduttaneet myytin" siitä, että kylmä sota olisi loppunut Euroopasta.

Jokereiden KHL-pelit voivat poikia lisää junakyytiläisiä

2.5.2014

Jääkiekkofaneista odotetaan lisää junamatkustajia Helsingin ja Pietarin välille. Lisää kysyntää matkustamiseen on luvassa Jokereiden siirryttyä pelaamaan KHL-liigaan.

Seita Vuorela pohjoismaiseen lastenkirjakisaan

30.5.2013

Suomen ehdokkaat Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon saajaksi ovat Seita Vuorelan ja kuvittaja Jani Ikosen Karikko (WSOY) sekä Minna Lindebergin ja kuvittaja Linda Bondestamin Aimo ja Unto (Schildts & Söderströms).

Suomi kilpailukykyvertailun 20:s, Ruotsi neljäs

30.5.2013

Suomen kilpailukyky on heikentynyt viimevuotiseen verrattuna. Sveitsiläisen IMD-tutkimuslaitoksen kilpailukykyvertailussa Suomi on tipahtanut sijalle 20, kun viime vuonna Suomi oli 17:s.

Liettua ja Latvia: Venäjä harjoittelee Baltian eristämistä

30.5.2013

Venäjän keväinen harjoituslento kohti Ruotsia oli toisaalta harjoitus Baltian eristämiseksi, toisaalta varoitus Natolle Baltian maiden puolustamisen riskeistä, sanovat Liettuan ja Latvian puolustusministerit.

Ruotsi aikoo muuttaa linjaansa Venäjän uhkakuvasta

30.5.2013

Ruotsissa valmistellaan uutta puolustuslinjausta. Siinä Ruotsi asemoi suhteensa Venäjään uudelleen. Nato-jäsenyydestä sen sijaan ei vielä puhuta.

Venäjän ministeri: Pysykää loitolla Natosta - Šoigu muistutti ydinaseista ja varoitti Suomea ja Ruotsia Naton jäsenyydestä

30.5.2013

Uusi puolustusministeri pysyy tarkasti Venäjän tiukalla linjalla. Hän on mies, johon Venäjän presidentti luottaa.

Tältä näyttävät ensimmäiset kuvat Saaristomeren kanjoneista – katso video

29.5.2013

Suomalaisessa merentutkimuksessa käännettiin uusi sivu, kun Saaristomeren syvänteeseen laskettiin ensi kertaa kauko-ohjattu robottikamera. Härkäsimput oudoksuivat uutta tuttavuutta.

Ikoninäyttely 60-vuotisen ystävyyden kunniaksi Turun tuomiokirkossa

29.5.2013

Turun tuomiokirkossa on kesäkuun ajan näytillä pietarilaista ikonitaidetta. Portaat -nimiseen näyttelyyn kuuluu 70 ikonia. Näyttely järjestetään Turun ja Pietarin 60-vuotisen ystävyyskaupunkiuuden kunniaksi. Näyttely avataan maanantaina 3. kesäkuuta.

Suomalaisyritykset kohtaavat eniten esteitä Venäjällä

29.5.2013

Suomalaisten yritysten vientiponnistelut törmäävät useimmin esteisiin Venäjän markkinoilla, ilmenee tuoreesta kyselystä.

Tanskalainen maksoi sähköstä tuplasti Suomen hinnan

29.5.2013

Tanskan kotitaloudet maksoivat viime vuoden lopulla sähköstä enemmän kuin missään muussa Euroopan unionin jäsenmaassa.

Majakat valaisevat merenkulun historiaa

28.5.2013

Kiinnostus majakkamatkailuun on kasvanut. Suomen majakoilla käy vuodessa arviolta jopa yli 50 000 matkailijaa. Isokarin majakan viimeisen majakkamestarin mielestä ajan trendi voi olla tapa säilyttää majakoiden historiaa.

Venäjän puolustusministeri vierailee Suomessa

28.5.2013

Puolustusministeri Sergei Shoigu käy virallisia keskusteluja puolustusministeri Carl Haglundin kanssa ja tapaa ulkoasianministeri Erkki Tuomiojan. Shoigu tutustuu myös puolustusvoimien toimitaan Santahaminassa.

”Istukaskalat uivat hymyssä suin vastavirtaan”

28.5.2013

Teräsyhtö Outokummun ympäristöpäällikkö Juha Kekäläisen mukaan yhtiön velvoiteistutukset ovat silloin onnistuneet, kun osa istutetuista meritaimenen poikasista nousee kutemaan Tornionjoelle.

Pohjoismaiset palkinnot jaetaan suorassa lähetyksessä

28.5.2013

Pohjoismaiden neuvoston palkintojen saajat julkistetaan syksyllä ensimmäisen kerran samaan aikaan palkintojen jakamisen kanssa.

Tietoviikko: Nortal irtisanoo Suomessa, palkkaa Virossa

28.5.2013

Tietoviikko uutisoi, että virolainen it-konserni Nortal rekrytoi Virossa vaikka sillä on samaan aikaan yt-neuvottelut käynnissä Suomessa.

Lampaat pääsivät saareen kesätöihin – katso kuvakooste

28.5.2013

Liki 40 lammasta hoitaa uhanalaista maisemaa Pyhtään Ristisaaressa Itäisen Suomenlahden kansallispuistossa.
Heli Saavalainen / HS
Kuvat Juha Metso

Kuvernööri perui tulonsa ystävyyskaupunkiin

28.5.2013

Pietarin kuvernööri Georgi Poltavtshenko ei tule Turkuun ensi viikolla viettäville Pietarin päiville.

Katainen: Suomen ja Puolan välillä kasvunvaraa

28.5.2013

Suomen ja Puolan välillä on kasvunvaraa, totesivat pääministerit Jyrki Katainen (kok) ja Donald Tusk maanantaisen tapaamisensa jälkeen. Katainen kertoi, että potentiaalia on puolustus- ja kauppayhteistyössä.

Suomeen uusia rahtilaivoja – Finnvera tukemaan ulkomailta tehtyjä alushankintoja

28.5.2013

Finnvera ennakoi, että vuonna 2015 voimaan tuleva uusi merenkulun rikkidirektiivi ajaa varustamot tilaamaan toistakymmentä uutta alusta. Finnvera varautuu auttamaan takauksilla alusinvestoinneissa.

Suomessa nuoret saavat vähemmän taskurahaa kuin Ruotsissa

27.5.2013

Suomalaisnuoret saavat vähemmän kuukausirahaa kuin nuoret muissa Pohjoismaissa, kertoo Danske Bankin toteuttama kysely.

Riskirahoittaja tarjoaa apuaan rikkipesureiden kuluihin

27.5.2013

Finnvera kertoo, että se myöntää takauksia myös ulkomailta hankittaviin aluksiin tai alusten parannustöihin. Finnvera perustelee takauspolitiikkansa muutosta muun muassa huoltovarmuudella

Väärinmerkitystä kalanpyydyksestä voi tulla jopa sakkoa

27.5.2013

Uusi asetus antaa mahdollisuuden takavarikoida hylätyt tai turhat kalanpyydykset.

”Venäjää tarvitaan Itämeren alueen potentiaalin hyödyntämiseen”

24.5.2013

Kuudes kansallinen Itämeri-foorumi keskittyi Turun ja Pietarin ystävyyskaupunkisuhteen 60-vuotisjuhlavuoden myötä Venäjään ja sen Itämeri-suhteeseen. Turun yliopiston kauppakorkeakoululle kokoontui ennätyksellisen suuri ja laaja-alainen asiantuntijajoukko.

Venäjä sulki ”vahingossa” suositun sosiaalisen median

24.5.2013

Venäjän suosituin sosiaalinen media VKontakte suljettiin tunneiksi perjantaina. Sivusto laitettiin perjantain vastaisena yönä mustalle listalle, jolla olevat sivut eivät pysty levittämään sisältöään Venäjällä.

Finnlines hamuaa venäläisiä automatkustajia

24.5.2013

Yhtiö tarjoaa yhdessä Venäjän rautateiden kanssa mahdollisuutta kuljettaa auto Moskovasta Ruotsiin, Saksaan ja Puolaan.

Kuka roskaa Itämerta?

23.5.2013

Kaksivuotinen projekti selvittää Itämeren rannoille ajelehtivien roskien alkuperää. Varsinainen jätepommi vasta kytee pinnan alla.

Hallitus tukee LNG-terminaaleja 100 miljoonalla eurolla

23.5.2013

Suomi tukee investointeja nesteytetyn maakaasun LNG-terminaaleihin yhteensä noin 100 miljoonalla eurolla vuosina 2013 ja 2014.

Wärtsilä tekee kaasukoneet Venäjälle 110 megawatin voimalaan

22.5.2013

Voimaloita ja laivamoottoreita valmistava Wärtsilä toimittaa Venäjälle Pietarin itäpuolelle Tihvinä-nimiseen kaupunkiin kuusi maakaasulla toimivaa 50SG-moottoria sähkövoiman tuotantoon. Tilaus sisältää myös muuta voimalaan liittyvää laitteistoa.

Venäläiset hankkivat yhä enemmän loma-asuntoja Suomesta

22.5.2013

Venäläisten omistamien vapaa-ajan asuntojen määrä saattaa jopa kaksin- tai kolminkertaistua Suomessa vuoteen 2030 mennessä, arvioi Tutkimus- ja analysointikeskus TAK.

Venäläisten omistamien loma-asuntojen määrä Suomessa kasvaa

22.5.2013

Venäläisten omistamien vapaa-ajan asuntojen määrä saattaa jopa kaksin- tai kolminkertaistua Suomessa vuoteen 2030 mennessä, arvioi Tutkimus- ja analysointikeskus TAK.

Kaloja suojellaan uusilla alamitoilla

20.5.2013

Maa- ja metsätalousministeriö aikoo nostaa nopealla aikataululla äärimmäisen uhanalaisen meritaimenen alamittaa ja korottaa eteläisillä merialueilla siian kalastuksessa käytettävien verkkojen silmäkoon vähintään 43 milliin.

Eurooppalaiset bisnesenkelit palkitsivat Finnveran

20.5.2013

Finnveran pääomasijoitustoiminta palkittiin Euroopan bisnesenkeliverkostojen kattojärjestön EBANin vuosikokouksessa Early Stage Fund of the Year -palkinnolla.

LNG-terminaalin paikka EU:n päätettäväksi

20.5.2013

Suomi ja Viro eivät päässeet sopuun nesteytetyn maakaasun terminaalista, kertoo elinkeinoministeri Jan Vapaavuori. Asia menee nyt EU:n ratkaistavaksi, sillä terminaali on osa unioninlaajuista hanketta rakentaa yhteinen kaasunjakeluverkosto Eurooppaan.

Turun telakalla aloitetaan viikon päästä TUI-risteilijän rakentaminen

17.5.2013

STX:n Turun telakalla aloitetaan perjantaina 24.5. Mein Schiff 4 -risteilijän tuotanto. TUI Cruises -varustamolle rakennettava risteilijä valmistuu keväällä 2015.

Tulli: Vaarallisia aineita kuljetetaan yhä riskialttiisti

17.5.2013

Tullin ja muiden viranomaisten tarkastamissa ulkomaan liikenteen rekoissa on yhä liikenneturvallisuutta vaarantavia puutteita. Erityisen riskialttiita ovat vaarallisten aineiden kuljetukset.

Nato-jäsenyyden kannatus nousee Ruotsissa

16.5.2013

Nato-jäsenyyden suosio kasvaa Ruotsissa, kertoo sanomalehti Svenska Dagbladet. Sotilasliittoon liittymisen vastustajia on kuitenkin yhä enemmän kuin kannattajia.

Kesko avasi toisen ruokakauppansa Pietarissa

16.5.2013

Ruokakesko avasi torstaina toisen ruokakauppansa Pietarissa. Noin 4 000 neliön liike sijaitsee Vsevolozhskin kaupungissa Pietarin keskustaan johtavan päätien risteyksessä.

Kauppalehti: Suomen STX-telakoiden myyntiin tulossa aikalisä

14.5.2013

Korealaiset ovat lykkäämässä Turun telakan myyntiä pitkälle tulevaisuuteen, kirjoittaa Kauppalehti.

Matkustajalaivojen alkoholivalvonta ontuu

14.5.2013

Sekä tulli että poliisi ovat huolissaan matkustajalaivojen alkoholivalvonnasta, joka on pitkälti vain laivayhtiöiden omavalvonnan varassa.

Norwegian alkaa lentää Turusta Alicanteen

14.5.2013

Halpalentoyhtiö Norwegian aloittaa syksyllä lomalennot Turusta Espanjan Alicanteen. Turun seudun matkailutoimi toivoo, että päänavauksesta käynnistyy laajempikin yhteistyö.

Suomalainen Hornet saattoi ilmatilaa loukannutta venäläiskonetta

13.5.2013

Venäläinen sotilaskone loukkasi maanantaina Suomen ilmatilaa, kertoo puolustusministeriö. Kone poikkesi lentosuunnitelman mukaisella lennollaan muutamaksi minuutiksi Suomen ilmatilaan Suomenlahdella puoli yhden aikaan.

Pysäköintiin mallia Euroopasta - Helsingin uusissa pysäköintilinjauksissa on muista suurkaupungeista tuttuja elementtejä

13.5.2013

Uuden pysäköintipolitiikan tarkoitus on ohjata helsinkiläisiä auton ratista ratikan kyytiin. Samoja ajatuksia on jo sovellettu ympäri Eurooppaa.

Hoitokalastus ei ole ratkaisu Itämeren rehevöitymiseen

13.5.2013

Vesistön ravinnekuormituksen vähentäminen on paras keino pysyvien vaikutusten aikaansaamiseksi.

Kommentti: Eläköön ne pienet erot

13.5.2013

Tintti Kongossa -kirjoja alettiin poista kirjastoista Ruotsissa viime syksynä. Myöhemmin kirjat palautettiin.

Telakkafirmoille odotetaan isoja tilauksia Ranskasta

13.5.2013

Suomalaiset meriteollisuuden alihankkijat saattavat saada Ranskasta enemmän tilauksia kuin aiemmin on arvioitu. Saint-Nazairen telakka rakentaa Oasis 3 -risteilijän, jonka toimittamisesta kilpaili myös Turun telakka.

Suomen luontoon heitetään joka vuosi 5 miljardia tumppia – ongelmajäte tappaa kaloja

13.5.2013

Suomen luontoon, kaduille ja puistoihin viskataan joka vuosi lähes 5 miljardia tupakantumppia. Tumpit ovat ongelmajätettä, joiden hajoamistuotteet ja myrkyt imeytyvät maaperään ja kulkeutuvat sadeveden mukana vesistöihin.

Tanskalainen lastenkirja nosti Ruotsissa rasismikohun - Kirjailija Strid tunnetaan Tanskassa rasismin vastustajana

13.5.2013

Hämmennys Tanskassa oli suuri, kun kävi ilmi, että Tanskassa palkittua ja rakastettua Mustafas kiosk (Mustafan kioski) -nimistä lastenkirjaa pidetään Ruotsissa häijyn rasistisena.

Bildt: Venäjä ei harjoitellut hyökkäystä Ruotsiin

10.5.2013

Venäjän ilmavoimat ei harjoitellut pääsiäisenä hyökkäystä Ruotsiin. Ulkoministeri Carl Bildt sanoo Dagens Nyheter -lehden haastattelussa, että tapausta koskeva keskustelu on ollut ”hysteeristä”.

Osa Raision liiketoiminnasta siirtyi Kavlille

10.5.2013

Norjalainen Kavli Group on ostanut Raision non-dairy -liiketoiminnan käyttöomaisuuden ja brändejä. Raisio on valmistanut kaura-, soija- ja riisipohjaisia non-dairy -tuotteita tehtaallaan Turussa vuodesta 2006.

Puolustusvoimat ostaa ohjuksia Saksasta

8.5.2013

Puolustusvoimat ostaa panssarintorjunta- ja rannikko-ohjuksia sekä ohjusjärjestelmiin kuuluvia koulutus- ja huoltovälineitä saksalaiselta Eurospike-yhtiöltä.

Pekka Lassila meloo Virojoelta Tornioon – seuraa matkantekoa blogista

8.5.2013

Nurmijärveläinen valokuvaaja ja viestintäyrittäjä Pekka Lassila toteuttaa monivuotisen haaveensa ja meloo merikajakilla koko Suomen merenrannikon Virojoelta Tornioon. Lassilan urakka alkoi maanantaina, kun hän lähti matkaan Virojoelta.

Puolustusvoimat hankkii ohjuksia Saksasta 25 miljoonalla

8.5.2013

Puolustusvoimat hankkii panssarintorjunta- ja rannikko-ohjuksia sekä ohjusjärjestelmiin kuuluvia koulutus- ja huoltovälineitä Saksasta.

Suomi Saksan ohi sijoituksissa kasvuyrityksiin

7.5.2013

Suomi peittosi alkuvuonna Saksan kisassa pääomista. Rovion ja Supercellin menestys tuo sijoituksia muihinkin kotimaisiin kasvuyrityksiin.

Itämeren pinnan lasku ei tuonut suolapulssia

7.5.2013

Edellisestä syvänteiden suolaisen veden lisäyksestä on kulunut jo vuosikymmen. Turskasaalista ei ole luvassa.

Viking Amorella törmäsi laituriin Turussa

7.5.2013

Aamulla Tukholmasta Turkuun saapunut Viking Amorella on törmännyt noin tunti sitten sataman laituriin.

Saaristosta puuttuvat paikat öljypuomeille

7.5.2013

Turun saaristosta ei ole porattu vielä ensimmäistäkään valmiuspulttia öljyvahingon varalle, vaikka asiasta on keskusteltu jo useampi vuosi.

Ruotsalaisista vain yhdeksän prosenttia haluaisi liittyä euroon

6.5.2013

Ruotsalaisten luottamus sekä Euroopan unioniin että euroon on pohjamudissa. Luottamus euroon on tällä hetkellä heikompi kuin koskaan aiemmin, selviää Göteborgin SOM-tutkimuslaitoksen kyselystä.

Ruotsalaisista vain yhdeksän prosenttia haluaisi liittyä euroon

6.5.2013

Ruotsalaisten luottamus sekä Euroopan unioniin että euroon on pohjamudissa. Luottamus euroon on tällä hetkellä heikompi kuin koskaan aiemmin, selviää Göteborgin SOM-tutkimuslaitoksen kyselystä.

Ex-suurlähettiläät: Venäjän sotilaallista uhkaa ei ole syytä liioitella

6.5.2013

Paisutteleva kirjoittelu Venäjän kasvavasta uhasta ei edistä Suomen ja Ruotsin yhteistyötä Naton kanssa.

Tiiviimpää yhteistyötä Suomenlahden suojelemiseksi

24.5.2012

Suomenlahden Merikokouksen Suomenlahti-vuosi 2014 –ryhmä tapasi Itämeritalossa 22.5. Kokouksessa keskusteltiin yhteistyöstä eri toimijoiden välillä. Teemavuoden vetäjä dosentti Kai Myrberg Suomen ympäristökeskuksesta (SYKE) vertasi Suomen, Venäjän ja Viron tiivistyvän yhteistyön synnyttävää voimaa kolmeen eri metalliin, jotka yhdistettäessä vahvistuvat ja joiden sulamispiste nousee. 

Millainen on Itämeren alueen tulevaisuus?

22.5.2012

Aalto-yliopiston tutkimusjohtaja, tulevaisuudentutkija Mika Aaltosen mukaan valoisin tulevaisuus on valtioilla, joissa on rohkeutta isoon irtiottoon nykyisistä ajattelutavoista, toimintamalleista ja rakenteista. Pienten askelten aika on ohi. Nyt on otettava isoja harppauksia, jos haluaa pärjätä hurjalla vauhdilla muuttuvassa maailmassa. 

huhtikuu

Naton lentotukikohta aloittaa Virossa

30.4.2014

TALLINNA. Ensimmäinen sotilasliitto Naton tukikohta otetaan käyttöön Virossa tänään iltapäivällä, kun neljä tanskalaista F-16 hävittäjää laskeutuu Ämarin sotilaslentokentälle.

Viron presidentti tulee valtiovierailulle Suomeen toukokuussa

30.4.2014

Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves saapuu valtiovierailulle Suomeen 12.–14. toukokuuta. Virallinen vastaanottoseremonia järjestetään valtioneuvoston juhlahuoneiston edustalla 13. toukokuuta.

Turun LNG-terminaalia koskevat kaavavalitukset hylättiin

30.4.2014

Turun hallinto-oikeus katsoo, ettei kaupunginvaltuuston päätös ole lainvastainen. Kaavamuutosta varten tehdyt selvitykset ovat hallinto-oikeuden mukaan riittävät.

Schröderin ja Putinin juhlinta Ukrainan kriisin keskellä kismittää Saksassa

29.4.2014

Ex-liittokansleri Gerhard Schröder on nykyisin kaasuputkiyritys Nord Streamin johtokunnan puheenjohtaja.

Torppaako Putin suurinvestoinnin Suomeen?

29.4.2014

Venäjä saattaa vaatia internetin ru-alueen palvelimet Venäjälle. Suomeen rakenteilla oleva Yandex-datakeskus voi olla vaarassa.

Öljyntorjunta-alus Hylje korjattavaksi Uuteenkaupunkiin

29.4.2014

Öljyntorjunta-alus Hylje peruskorjataan Uudessakaupungissa, ilmoittaa Suomen ympäristökeskus Syke. Syke solmii tänään sopimuksen Uudenkaupungin Työvene Oy:n kanssa korjaustöistä.

Ruotsalaisasiantuntijat Nato-maanittelusta: Sama viesti kuultu monta kertaa

28.4.2014

Lähettiläs Mark Brzezinski toteaa SvD:n mukaan, että jos Venäjä uhkaisi Ruotsia, ei Ruotsi saisi automaattista suojaa Naton viidennen artiklan mukaisista turvatakuista eikä liioin minkäänlaisesta kahdenkeskisestä sopimuksesta Yhdysvaltojen kanssa. Realistisin vaihtoehto olisi liittyä Natoon.

Kotkan saaristo saa uuden monitoimialuksen

28.4.2014

Valtion lauttaliikenneyhtiö Finferries ottaa käyttöön uuden monitoimialuksen. Otava-niminen alus aloittaa kesällä liikennöinnin Kotka–Pyhtää-reitillä Kotkan saaristossa itäisellä Suomenlahdella.

Suomi ja Ruotsi yhä Naton lempiehdokkaita

28.4.2014

Suomi ja Ruotsi ovat yhä Naton rauhankumppaneista mieluisimpia ehdokkaita mahdollisiksi uusiksi jäseniksi, arvioi Tampereen yliopiston Jean Monnet -professori Hanna Ojanen.

Komppania amerikkalaisia laskuvarjojääkäreitä saapui Viroon – kuvat

28.4.2014

Yhdysvaltalainen laskuvarjojääkärikomppania, noin 150 sotilasta, saapui Viron Ämarin lentotukikohtaan iltapäivällä. Amerikkalaisjoukot jäävät Viroon ainakin loppuvuodeksi.

Suomalaisyritykset uskovat Venäjän talouden heikkenevän

28.4.2014

Suomalaisyritysten vienti Venäjälle on notkahtanut viimeisten kuuden kuukauden aikana, kertoo suomalais-venäläisen kauppakamarin Venäjän-kaupan barometri.

Saksan vaatimus Venäjälle: Käyttäkää vaikutusvaltaanne Etyj-tarkkailijoiden vapauttamiseksi

28.4.2014

Saksan ulkoministeri keskusteli tapauksesta Venäjän ulkoministerin kanssa puhelimessa. Saksa vaatii tarkkailijoita vapaaksi "välittömästi, ilman ehtoja ja vahingoittumattomina".

Yhdysvallat asetti lisäpakotteita suomalais-venäläisille rahamiehille

28.4.2014

Pakotelistalta löytyy myös suomalaisten miljardöörien Gennadi Timtšenkon ja Arkadi Rotenbergin ja Boris Rotenbergin yhtiöitä.

Suomalaiset käyvät entistä enemmän ostoksilla Virossa

28.4.2014

Suomalaiset matkustavat Viroon entistä lyhyemmille matkoille ja matkojen syynä on aiempaa enemmän nimenomaan ostosten tekeminen.

Uusi merentutkimusasema Utön saarelle

28.4.2014

Ilmatieteen laitos ja Suomen ympäristökeskus rakentavat Utön saarelle uutta merentutkimusasemaa. Aseman tarkoituksena on tuottaa tutkimustietoa meren sisältä, sen pinnalta ja sekä ilmasta vuoden ja vuorokauden ympäri.

Ukrainan kriisi ulottuu Suomenlahdelle

27.4.2014

Kapean meren etelärannalla vaaditaan toimia eikä pahoittelua ja luotetaan vain Natoon.

Virkamies: Suomi voisi luopua venäläisestä energiasta, mutta kalliiksi tulisi

27.4.2014

HS:n vaalikoneessa jopa neljä viidestä eurovaaliehdokkaasta oli sitä mieltä, että EU:n ja siinä mukana Suomen olisi pyrittävä pitkällä aikavälillä kokonaan eroon Venäjältä toimitetusta energiasta.

Itämereen valuu rehevöittäviä ravinteita kaukaa sisämaasta

27.4.2014

Valko-Venäjällä on aloitettu jätevesiremontti.

Rahtilaiva oli joutua turmaan lähellä hylkeidensuojelualuetta

26.4.2014

Rahtilaiva oli minuuttien päässä onnettomuudesta viime yönä Merenkurkussa. Kyproslaisen aluksen kapteeni kertoi nukahtaneensa ruoriin.

Mikä muuttuu kalastuslaissa?

25.4.2014

Nykyinen kalastuslaki on ollut voimassa jo yli 30 vuotta. Nyt lakia ollaan kovaa vauhtia uudistamassa, ja uuden lain on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alusta. Laki on saanut pääosin hyväksyvän vastaanoton, mutta sen sisällöt herättävät myös kiihkeää keskustelua.

Suomi osallistuu Viking Gracen ja taksiveneen törmäyksen tutkintaan

25.4.2014

Suomen onnettomuustutkintakeskus avustaa Ruotsin viranomaisia Viking Gracen ja taksiveneen törmäyksen tutkinnassa.

Gdanskin kipsivuoresta vuotaa edelleen fosforia lähivesiin

25.4.2014

Fosforipitoisuus vuoren edustalla on yli kymmenkertainen läheiseen Veikseljokeen verrattuna.

Vapaavuori: STX Turun telakan myyntiä seurataan valppaasti

24.4.2014

Toiveet STX Finlandin Turun telakan saamiseksi suomalaisomistukseen ovat aiempaa vahvemmalla pohjalla. Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) mukaan valtio toimii aktiivisesti kun Turun telakkaa myydään.

Ministeri Niinistö: Suomessa tehty surkeaa kalastuspolitiikkaa vuosikymmeniä

24.4.2014

Suunnitteilla oleva kalastuslaki jättää liikaa asioita auki, sanoo ympäristöministeri Ville Niinistö. Muun muassa kalojen alamitoissa olisi ministerin mielestä tarkistamisen varaa. Niinistö saapuu puimaan uutta kalastuslakia perjantain A-studioon.

Ruotsin puolustushankinnat tilataan omalta teollisuudelta

24.4.2014

Kasvanut huoli Itämeren turvallisuudesta on johtamassa uusiin painotuksiin ja hankintoihin Ruotsin puolustusratkaisuissa. Kouriintuntuvimpana osoituksena muutoksesta Ruotsin hallituspuolueet esittävät seuraavalle vuosikymmenelle lisää rahaa puolustuksen kalustohankintoihin ja toimintaan samalla, kun puolustuksen painopistettä käännetään kansainvälisistä operaatioista takaisin Ruotsin ja Itämeren alueen puolustamiseen.

Karsikon ammattikalastajat odottavat ahvenkauden alkua

24.4.2014

Ahvenen merkitys saaliskalana Perämeren ammattikalastajille on nousussa. Simon Karsikossa kalasatamaan on hankittu ahvenen perkauskone, joka vähentää merkittävästi käsityötä ahvenen myyntikuntoon saamisessa.

Arla Ingman lopettaa ruotsalaisen maidon myynnin Suomessa ja muuttaa nimensä

23.4.2014

Yhtiö toimii toukokuun jälkeen Suomessa pelkällä Arla-nimellä.

Lohi- ja taimenistutuksia Perämerelle edellisvuotta vähemmän

23.4.2014

Ensi kuussa Perämerelle istutetaan meritaimenen ja lohenpoikasia. Riista- ja kalataloudentutkimuslaitos istuttaa poikasia puolella miljoonalla eurolla.

Onko EU – tai Suomi – liian riippuvainen Venäjän energiasta?

23.4.2014

EU-maiden käyttämästä energiasta viidennes tulee Venäjältä. Suomen kohdalla kaikesta käytetystä energiasta Venäjältä tulee puolet, öljystä ja kaasusta lähes kaikki. Onko riippuvuus liian suurta? Mitä asialle pitäisi tehdä?

Yhdysvallat lähettää sotilaita Baltiaan ja Puolaan tällä viikolla

22.4.2014

Yhdysvallat lähettää noin 600 sotilasta Puolaan ja Baltian maihin, kertoi maan puolustusministeriö tiistaina.

Puolustusministeri Haglund ei halua ruotsalaisia hävittäjiä

22.4.2014

Puolustusministeri Carl Haglundin mukaan ruotsalaiskoneita ei pidä ostaa pelkän yhteistyön vuoksi.

Puolan pääministeri: Energiaunioni vähentäisi riippuvuutta Venäjästä

22.4.2014

Puolan pääministeri ehdottaa EU:lle yhteistä energiaunionia. Pääministeri Donald Tusk kirjoittaa Financial Timesissa, että riippuvuus venäläisestä energiasta tekee Euroopasta heikon.

Arctech Helsinki Shipyardille laivatilaus Venäjältä

21.4.2014

Jäätä murtavan huoltoaluksen rakennustyöt aloitetaan heti. Tilauksen arvo on noin 100 miljoonaa euroa ja sen työllistämisvaikutus on noin 500 henkilötyövuotta.

Venäjä-pelko tyrehdytti suomalaisten matkailun

17.4.2014

Suomalaiset peruvat matkojaan Karjalaan ja Pietariin Venäjän ja Ukrainan kriisin takia.

Asiantuntijat: Ulkomaiset sijoittajat eivät uskalla investoida Venäjälle – talletuspako mahdollisuus suomalaisyrityksille?

17.4.2014

Danske Bankin ennusteen mukaan Venäjän talous supistuu tänä vuonna Ukrainan tapahtumien takia. Suomalaisen East Officen mukaan Venäjän talletuspako saattaa lisätä suomalaisyritysten liiketoimintamahdollisuuksia Venäjällä.

Liettua lähettää uuden yhdyspoliisin Suomeen

16.4.2014

Vain Venäjän poliisi käyttää pysyviä yhdyshenkilöitä Suomessa.

Suomi: Venäjän tehtävä osuutensa Ukrainan tilanteen rauhoittamiseksi

16.4.2014

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta pitävät Ukrainan tilannetta huolestuttavana.

Turun huippukokous peruuntuu Ukrainan tilanteen takia

16.4.2014

Turkuun Itämerifoorumin yhteyteen suunniteltu CBSS-huippukokous peruuntuu Ukrainan tilanteen takia. Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskustelivat tilanteesta keskiviikkona.

Reunavaltiot vuosimallia 2014

16.4.2014

EU-jäsenistä viidellä on raja Venäjän kanssa. Yhteisestä poliittisesta linjasta ei silti voi puhua.

Ympäristöministeriö: Hedelmäpussien käyttöä syytä vähentää

16.4.2014

Suomenkaan rannat eivät ole muovijätteeltä suojassa, pikemminkin päinvastoin. Itämeren roskaantumista tutkittaessa on käynyt ilmi, että Suomen rannat ovat itseasiassa tutkittujen alueiden roskaisimmat. Muovijätteen osuus roskista oli jopa 60 prosenttia.

Nato vastaa Venäjän toimiin – lentotukikohta Viroon

16.4.2014

Nato lisää läsnäoloa Baltiassa Venäjän sotilastoimien vuoksi.

Turulle meriteollisuuden uudistamisen vetovastuita

15.4.2014

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) myönsi Turkuun rahoitusta kolmelle merkittävälle meriteollisuushankkeelle.

Hankkeiden kokonaisvolyymi on 1,8 miljoonaa euroa ja niiden tavoitteena on suomalaisen meriteollisuuden uudistaminen ja uusien toimintamallien kehittäminen perinteisen telakkateollisuuden rinnalle.

Jäänmurtaja Sampolla ennätyskausi

15.4.2014

Perämerellä risteilevä matkailujäänmurtaja Sampo on tehnyt uuden kävijäennätyksen. Viikonloppuna päättyneellä risteilykaudella murtajalla risteili yli 11 500 asiakasta.

Virolaislehdet: Tallinnan satamasta löytyi suomalaisnuorukaisen ruumis

15.4.2014

Tallinnan satamasta Silja Europa -aluksen lähistöltä on löytynyt sunnuntaiaamuna nuoren suomalaismiehen ruumis, kirjoittavat virolaiset uutissivustot. Poliisi epäilee kuoleman olleen onnettomuus.

Lampaat hoitamaan Laitakarin saaren maisemaa

15.4.2014

Kemin Laitakarin saaren maisemaa yritetään jälleen tulevana kesänä hoitaa lampaiden avulla. Aiemmin kaupunki solmi laiduntamissopimuksen nepalilaisten lampureiden kanssa, mutta sopimus raukesi, koska lampurit eivät ottaneet saarta sopimuksen mukaiseen käyttöön.

Näkökulma: Kaikki propaganda ei tule Venäjältä – Finnbay alitti riman ihan itse

15.4.2014

Oletko kuullut, että Yhdysvallat pelottelee Suomea? Ja että Suomi osti naamiointivarustusta Israelista, koska näin varauduttiin Sotšin olympialaisten aikana mahdollisesti syntyvään konfliktiin? Tällaisia skuuppeja on tarjoillut nettisivusto Finnbay – todennäköisesti ihan ilman Venäjän vetoapua, kirjoittaa Yle Uutisten ulkomaantoimittaja Mika Mäkeläinen.

Ulkoministeriö tapasi Finnbayn perustajan – viranomaiset eivät löytäneet epäilyttäviä Venäjä-kytköksiä

15.4.2014

Ulkoministeriö ja turvallisuusviranomaiset ovat selvittäneet Finnbay-uutissivuston taustoja. Mikään ei viittaa siihen, että sivuston tarkoituksena olisi ”levittää järjestelmällisesti Suomea vahingoittavaa tietoa”.

"Suomen ja Ruotsin valmistauduttava kriisiyhteistyöhön"

15.4.2014

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja epäilee, saisiko Suomi apua sitä tarvitessaan, vaikka kuuluisi mahdollisesti puolustusliittoon. Nato ei ole Jussi Niinistölle mörkö, mutta ei taikasanakaan. Ilkka Kanerva penää, että Suomen ja Ruotsin on valmistauduttava myös kriisiajan, ei ainoastaan "hyvän sään" yhteistyöhön.

Selvitys: Suomenlahden rysäkalastus kestävällä pohjalla

14.4.2014

Suomenlahdella tapahtuva rysäkalastus voisi saavuttaa kestävästä kalastuksesta kertovan kansainvälisen MSC-sertifikaatin. Tämä käy ilmi asiasta tehdystä esiselvityksestä. Rysäkalastuksen etuna on, että uhanalainen meritaimen on helppo päästää takaisin mereen vahingoittumattomana.

Itäinen rantarata ei ilman hallituksen apua etene

14.4.2014

Helsinki-Vantaan lentoasemalta Porvoon, Loviisan, Kotkan ja Haminan kautta Pietariin suunniteltu rantarata kaipaa lisäpotkua. Sitä hankkeen vetäjät odotettavat hallitukselta, joka linjaa tulevaisuuden liikenneprojektit loppukaudellaan.

Loviisan satama yhtiöittäminen ei juuri asiakkaille näy

14.4.2014

EU:n asettamista kilpailusäädöksistä johtu yhtiöittäminen nopeuttaa toteutuessaan logistiikkapäätöksi, satamajohtaja arvioi.

Saab tähtää sukellusveneteollisuuteen

14.4.2014

Ruotsalainen autoistaan tunnettu puolustusvälineyhtiö Saab kaavailee ostavansa saksalaiselta ThyssenKruppilta sukellusveneiden valmistukseen keskittyviä telakoita.

Kalajoen sataman liikenne kasvanut huimasti

14.4.2014

Kalajoen satama on yksi Suomen nopeimmin kasvavista. Sataman liikennemäärät ovat kasvaneet alkuvuonna 70 prosenttia.

Saaristoyrittäjät eivät rynni Öröhön

14.4.2014

Kun Örö siirtyy ensi vuoden alussa puolustusvoimilta Metsähallitukselle, tulee linnakesaaresta samalla osa Saaristomeren kansallispuistoa.

Itämerta siivotaan jälleen – nyt yhdistyksen omin varoin

14.4.2014

Itämeren roskaantumista tutkittiin kaksivuotisessa EU-projektissa. Tutkimusmaista Suomen rannoilta löytyi eniten roskaa.

Suomi ja Ruotsi yhdistävät voimansa: Poliisi voisi juosta varkaan perässä rajan yli

13.4.2014

Suomen ja Ruotsin poliisit ovat yhdistämässä voimiaan maiden rajalla.

Yhteispartioinnin käytännön järjestelyistä neuvotellaan Rovaniemellä ensi viikolla järjestettävässä kokouksessa. Valmistelussa on valtiosopimus, joka mahdollistaisi Suomen ja Ruotsin poliisin yhteispartioinnin Tornionjokilaaksossa ja sen lähialueilla.

TUI:n risteilijän koeajo myöhästyy

11.4.2014

Turun telakalla rakennettavan, saksalaisen TUI Cruisesin tilaaman risteilijän koeajo siirtyy viikolla eteenpäin.

Joka kolmas Itämeren laivojen raiskausepäilyistä peräisin Cinderellalta

11.4.2014

Raiskausepäilyjen määrä kipuaa Itämerellä kohti huippulukuja.

Perämeren teräsjäällä ajetaan vielä autolla

11.4.2014

Pohjoisessa merta peittää 70 sentin paksuinen jää.

Nykypäivä: Presidentti Ahtisaari haluaa Suomen Natoon yhdessä Ruotsin kanssa

11.4.2014

Ahtisaaren mielestä Suomen pitäisi olla mukana kaikissa niissä kansainvälisissä järjestöissä, joihin läntiset demokratiat kuuluvat. Ahtisaari uskoo, että länsimaiden Venäjälle asettamat pakotteet hillitsevät Venäjän toimintaa Ukrainassa.

Maailman vanhin pulloposti löytyi Itämerestä

10.4.2014

Tiettävästi maailman vanhin pulloposti on löydetty Itämerestä. Saksalaisen kalastajan verkkoon tarttui maaliskuussa lähellä Kieliä olutpullo, jossa oli viesti yli 101 vuoden takaa. Nyt posti on päässyt perille oikeaan osoitteeseensa.

Euroopan maitohyöky uhkaa kotimaisia maitotiloja

10.4.2014

EU:n maitokiintiöjärjestelmä poistuu maaliskuussa 2015, mutta muutoksen seurauksia osin vasta arvaillaan. Vaarana kuitenkin on, että muualta Euroopasta tuleva maitohyöky heikentää kotimaisten maitotilojen ja meijeriteollisuuden asemaa.

Ilkka Kanerva Venäjän Thors-kritiikistä: Sanasota ei laannu lähiaikoina

9.4.2014

Venäjän ulkoministeriö arvosteli Etyjin vähemmistövaltuutetun Astrid Thorsin Ukraina-lausuntoa. Suomen Etyj-valtuuskunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva vakuuttaa Etyjin valtuutettujen toimivan objektiivisesti.

Varo Viron tuliaisia - tulipolte tuhoaa puut ja naapurisuhteet

9.4.2014

Omenapuun taimia ei saa tuoda Virosta Suomeen. Tuontirajoitukset koskevat niin ammattiviljelijöitä kuin kotipuutarhureitakin.

Baltiaan kaavaillaan venäjänkielisten tv-kanavaa

9.4.2014

Venäjänkielisen televisiokanavan perustaminen Baltian maihin on harkinnan arvoinen asia, sanoo Viron kulttuuriministeri Urve Tiidus. Ministerin mukaan kaikki vilpittömät yritykset edistää venäjänkielisten mahdollisuutta saada tietoa ovat vakavan harkinnan arvoisia.

Turun huippukokous uhkaa peruuntua Ukrainan tilanteen takia

9.4.2014

EU kielsi jäsenmaitaan järjestämästä näyttäviä huippukokouksia Venäjän kanssa maan Ukrainaan kohdistamien toimien vuoksi. Turkuun Itämerifoorumin yhteyteen suunniteltu CBSS-huippukokous on vaakalaudalla, koska Venäjä on yksi neuvoston jäsenmaista.

Turunmaan saariston merikartta päivitettiin - satoja muutoksia

9.4.2014

Turunmaan saariston merikarttasarja on päivitetty. Alueelta on tarkistettu lukuisia koordinaatteja, siksi usean turvalaitteen ja väylän sijainti on kartalla muuttunut, vaikka onkin maastossa entisellä paikallaan.

Kemijokisuulle haetaan poikkeusta taimenen pyyntiin

9.4.2014

Taimenen alamitan laskemiseksi on jätetty Pohjois-Suomessa kymmenkunta poikkeuslupahakemusta, joista yksi on Lapista.

Viron pääministeri: Venäjälle annettava voimakas viesti

9.4.2014

Viron pääministerin mukaan Venäjälle määrättävät talouspakotteet vahingoittavat EU-maita, mutta niitä tarvitaan, jotta viesti Moskovaan on tarpeeksi vahva.

Pohjoismaiden neuvosto tuomitsee Krimin liittämisen

8.4.2014

Pohjoismaiden neuvosto on ottanut kantaa Ukrainan tilanteeseen. Neuvosto sanoo lausunnossaan, että Krimin niemimaan liittäminen Venäjään ei ole hyväksyttävää eikä Ukrainan perustuslain mukaista.

Suomi haluaa Latvialta lohikiintiötä – vastineeksi kilohailia

8.4.2014

Suomen lohikiintiö Pohjanlahdella täyttyy vuosittain. Latvia taas ei kalasta kaikkia kiintiön sallimia lohia. Suomi hamuaa jo toistamiseen Latvian lohikiintiöitä itselleen. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan tarkoitus on turvata Suomen ammattikalastajien tasavertainen kohtelu.

Salonen, Gergijev, Dudamel ja Mustonen Tukholman Itämerifestivaalille

8.4.2014

Esa-Pekka Salonen johtaa elokuussa Tukholman Itämerifestivaalillaan esimerkiksi Dmitri Šostakovitšin pitkään kateissa olleen Orango-oopperan Suomen RSO:n konsertissa.

Venäläiset toivat viime vuonna Suomeen 1,2 miljardia euroa

7.4.2014

Rahankäyttö majoituspalveluihin kasvoi vuonna 2013, mutta muutoin palveluihin käytetty rahamäärä pieneni edellisvuodesta. Ostoksiin ja palveluihin käytettiin aiempaa vähemmän rahaa, vaikka Suomessa viivyttiin aiempaa pidempään. Lappeenranta oli suosituin ostosmatkakohde.

Liettua kielsi venäläisen tv-kanavan lähetykset Ukraina-uutisoinnin vuoksi

7.4.2014

Liettualainen tuomioistuin on määrännyt venäläisen RTR Planeta -televisiokanavan kolmen kuukauden lähetyskieltoon Liettuassa puolueellisen Ukraina-uutisoinnin takia.

Finpro: Meriteollisuuden kysyntä kasvaa Venäjällä

7.4.2014

Venäläistelakoiden siviililaivanrakennuksen lisääminen sekä offshore-osaamisensa kehittäminen merkitsee lähes kaikille suomalaisille meriteknologiayrityksille erinomaisia vientimahdollisuuksia Venäjälle, katsoo vientiä ja ulkomaisia investointeja edistävä Finpro.

Venäläisten kiinnostus lomakyläbisnekseen lopahti

7.4.2014

Kaakkois-Suomessa on kymmeniä venäläisten omistamia lomakyliä, jotka eivät työllistä juuri ketään.

Saksalaiset risteilevät eniten Helsinkiin

7.4.2014

Helsingin risteilykesästä ei ole tulossa ennätyksellisen viime vuoden veroista. Silloin kaupungissa kävi noin 420 000 matkustajaa. Nyt luvassa on noin 30 000 risteilyturistia vähemmän.

SvD: Ruotsi tukee Venäjän ydinvoimaloita miljoonilla kruunuilla

6.4.2014

Lehden mukaan Ruotsin säteilyturvaviranomainen käyttää tänä vuonna noin 17 miljoonaa kruunua eli lähes kaksi miljoonaa euroa venäläiseen ydinvoimaan. Virallisesti rahat käytetään "naapurimaayhteistyöhön".

Viro haluaa Naton lentotukikohdan

4.4.2014

Toiveet Naton uuden lentotukikohdan perustamisesta Tallinnan lähellä sijaitsevaan Ämariin elävät Virossa vahvana.

KRP vertaili DNA-tietoja Ruotsin kanssa – pääsi kymmenien uusien rikosten jäljille

4.4.2014

DNA-yhteistyö laajenee tulevaisuudessa koko EU:n kattavaksi. Parhaimmillaan yhden DNA-jäljen lähettäminen on johtanut isojen rikossarjojen selviämiseen.

Poriin halutaan Itämeren merituulivoiman rakentamiskeskittymä

3.4.2014

Satakunnan elinkeinojen kehittämisyhtiö Prizztech haluaa alkaa rakentaa Porin Peittooseen Itämeren merituulivoiman rakentamiskeskittymän. Tavoitteena on edistää oman merituulipuiston saamista Porin edustalle.

Öljynjalostaja L&T Recoilin konkurssi alkoi

3.4.2014

Haminan satamassa toimineen yhtiön kaikki 50 työntekijää on irtisanottu. Pesänhoitaja on optimistinen, että yritykselle löytyisi vielä ostaja.

Pidä Saaristo Siistinä jatkaa Itämeren roskien seurantaa

3.4.2014

Pidä Saaristo Siistä ry aikoo jatkaa Itämeren rantojen roskien seurantaa. Aikaisempi, EU:n rahoittama kaksivuotinen MARLIN-projekti päättyi vuodenvaihteessa.

Yleläisille Pohjoismaiden neuvoston apurahoja

3.4.2014

Pohjoismaiden neuvoston vuoden 2014 journalistiapuraha, 90 000 Tanskan kruunua eli noin 12 000 euroa on jaettu kymmenen hakijan kesken. Saajista viisi työskentelee Yleisradiossa.

Junatunneli Helsingistä Tallinnaan maksaisi miljardeja euroja

3.4.2014

EU on myöntänyt Itämeren strategian puitteissa rahoituksen tunnelin alustavaan tutkimukseen. Helsinki-Tallinna kaksoiskaupungin mukaan nimetty tutkimushanke, Talsinkifix, julkaistiin keskiviikkona Tallinnassa.

Venäjän "pehmeä voima" huolestuttaa Latviassa: "propaganda neuvostoaikojen tasolla"

3.4.2014

Latvian ulkoministeriön valtiosihteeri Andrejs Pidegovičs kertoo A-studion haastattelussa, että Venäjän tiedotusvälineiden tilanne on muuttumassa ongelmalliseksi, kun maan sisäistä keskustelua on tukahdutettu.

Pitäisikö Helsingin ja Tallinnan välille saada tunneli?

2.4.2014

Helsinki ja Tallinna selvittelevät kannattaisiko kaupungit yhdistää Suomenlahden alittavalla tunnelilla.

Ukrainan kriisi ajamassa suomalaisyrittäjiä pois Venäjältä

2.4.2014

Venäjän oman taloustaantuman lisäksi paineena tuntuvat rahoitushanojen tukkeutuminen sekä pelko pakotteiden mukana tulevista vaikutuksista. Pitkään Pietarissa toiminut kajaanilaisyrittäjä toteaa, että yrityksillä on jo huoli siitä, miten omaisuus saadaan turvattua. Toisaalta rajan takana olisi nyt tilausta uskaliaille ja kunnossa oleville yrityksille.

Kataisen mielestä Rosatom ei voi saada yli puolta uudesta ydinvoimalasta

2.4.2014

Vajaa viikko sitten Keskon tytäryhtiö Kestra Kiinteistöpalvelut vetäytyi uuden ydinvoimalan rahoituksesta. Suomalaisten rahoitusosuus putosi alle 50 prosenttiin. Venäjän valtion ydinenergiayhtiö Rosatom oli ennen Ukrainan kriisin kärjistymistä valmis kasvattamaan osuuttaan tuntuvasti.

Nato aloitti ilmaharjoitukset Baltiassa – video Liettuan ilmasotaharjoituksesta

1.4.2014

Harjoitukset pidetään vuosittain, mutta niiden merkitys on kasvanut Ukrainan tapahtumien myötä.

Heikko rupla näkyy: venäläisten rajanylitykset vähenivät alkuvuonna

1.4.2014

Rajanylitykset vähenivät Sallan ja Raja-Joosepin rajanylityspaikoilla alkuvuonna. Rajavartiolaitoksen mukaan tammi-maaliskuun aikana ulkorajan ylittäjiä oli kahdeksan prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Koko maassa Venäjän vastaisen rajan henkilöliikenne väheni rajanylityspaikoilla neljä prosenttia.

Urho vastaan Frej: Ruotsalainen murtaa halvemmalla

1.4.2014

Suomessa liikennevirasto kilpailuttaa jäänmurtajat omistamatta niitä, Ruotsissa valtio omistaa laivat, mutta kilpailuttaa niiden operoinnin.

RKTL: Suomen ammattikalastus poistaa tehokkaasti fosforia Itämerestä

1.4.2014

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen ennakkotietojen mukaan Suomen kalastus poisti Itämerestä viime vuonna saaliin mukana 570 tonnia fosforia ja 3000 tonnia typpeä.

Nato pohtii lisätukea itäisille jäsenmaille

1.4.2014

Diplomaattilähteiden mukaan mahdollisten toimien joukossa ovat sotaharjoitusten määrän lisääminen tai pysyvien joukkojen sijoittaminen Itä-Euroopan Nato-maihin.

Lufthansan lakko vaikuttaa Suomen lentoihin

1.4.2014

Saksan lentäjien liiton lakko vaikuttaa merkittävästi Lufthansan lentoihin 2.–4. huhtikuuta. Lentoyhtiö peruuttaa suurimman osan loppuviikon lennoistaan.

Ruotsalaiset eivät luota maansa puolustuskykyyn

30.4.2013

Vain 6 prosenttia ruotsalaisista pitää maan nykyistä puolustusta riittävänä, käy ilmi tuoreesta kyselystä. 83 prosenttia epäilee Ruotsin kykyä puolustautua ulkomaista sotilaallista hyökkäystä vastaan, raportoi TV4-kanava.

Ilmakehätutkijoiden zeppeliini saapumassa ehkä Suomeen

30.4.2013

Suomeen saattaa tiistaina saapua ilmakehätutkijoiden zeppeliini eli ilmalaiva.

Ilmakehätutkijoiden zeppeliini saapumassa ehkä Suomeen

30.4.2013

Suomeen saattaa tänään saapua ilmakehätutkijoiden zeppeliini eli ilmalaiva. Ruotsista tulevan aluksen matkaa hidastavat kuitenkin huonot sääolot. Mikäli zeppeliini ei pysty ylittämään merta tänään, se saapuu Suomeen vasta torstaina.

Uusi säätiö hämmentää Viron inkeriläisiä

30.4.2013

Suomalaisten yhdistämiseksi luotu säätiö yllätti Viron suomalaisyhdistykset ja riitaannutti inkerinsuomalaiset.

Ruotsissa yli kolmannes ex-poliitikoista siirtynyt lobbareiksi – Suomessakin yleistymässä

29.4.2013

Ruotsissa 266 poliitikkoa ja poliittisesti valittua virkamiestä on jättänyt uransa eduskunnassa tai hallituksen kansliassa kuuden viime vuoden aikana. Aftonbladet-lehden mukaan 37 prosenttia heistä on siirtynyt lobbareiksi.

Nürnbergin metrovaikeudet toistuvat Helsingissä

29.4.2013

Nürnberg selvisi lopulta automatisointiurakasta kunnialla. Siitä tuli Helsingin metrojohtajalle "parempi mieli".

MT: Ministeriö hoputtaa tuulivoima- ja turvelupia

29.4.2013

Työ- ja elinkeinoministeriö vaatii aluehallintovirastoilta nopeita vastauksia siihen, miksi lupien hidastelu vaikeuttaa turvetuotannon ja tuulivoiman lisäämistä. Asiasta kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuus.

Suomi äänestänee tänään EU:ssa tyhjää mehiläismyrkyistä

29.4.2013

EU-maat saattavat tehdä tänään päätöksen, joka vie kotimaisen rypsiöljyn kauppojen hyllyiltä ja pakottaa maatilat ostamaan kotimaisen rypsirehun sijaan muuntogeenistä soijaa sisältäviä ulkomaisia vastikkeita.

MT: Ministeriö hoputtaa tuulivoima- ja turvelupia

29.4.2013

Työ- ja elinkeinoministeriö vaatii aluehallintovirastoilta nopeita vastauksia siihen, miksi lupien hidastelu vaikeuttaa turvetuotannon ja tuulivoiman lisäämistä. Asiasta kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuus.

Lauluja runouden valtiosta

27.4.2013

Juri Ševtšukin runous ja rock soivat demokratiaa ja vapauden kaikuja.

TUI-laivat tehdään Turussa, valtion suora tuki pysyy 54 miljoonassa eurossa

26.4.2013

Saksalaisvarustamo TUI:n tilaamat kaksi risteilyalusta rakennetaan Turun telakalla. Suomen valtion vastuut pysyivät aiemmin sovitulla tasolla.

YIT kärsi kiinteistöpalvelujen hyytymisestä Euroopassa

26.4.2013

Rakennusyhtiö YIT:n liikevoitto putosi tammi–maaliskuussa 27 prosenttia edellisvuodesta, 40 miljoonaan euroon.

Lehti: STX:n emoyhtiölle hätälainaa yli 400 miljoonaa

26.4.2013

Telakkayhtiö STX Finlandin korealainen emoyhtiö saa pankeilta hätälainaa yli 400 miljoonaa euroa, uutisoi The Korea Herald -lehti.

YIT:lle tuomio laajassa ammoniakkiskandaalissa Venäjällä

26.4.2013

Rakennusyhtiö YIT joutuu maksamaan korvauksia huonolaatuisesta rakentamisesta Venäjällä.

STX:n emoyhtiölle iso hätälaina – apu voi turvata TUI-laivojen rahoituksen

26.4.2013

Turun telakan korealainen emoyhtiö STX Offshore & Shipbuilding on saanut 540 miljoonan dollarin eli noin 420 miljoonan euron hätäluoton.

STT:n lähde: Putinin nimi ei ollut toisella listalla

25.4.2013

Venäjän presidentin Vladimir Putinin nimi ei ollut poliisin niin sanotussa järjestäytyneiden rikollisryhmien jäsenrekisterissä, kertoo STT:n lähde. Tieto saa tukea myös muista lähteistä.

Vapaavuori: Turun telakan rahoitusratkaisussa edistystä

25.4.2013

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok) mukaan STX:n Turun telakalta tilattujen TUI-risteilijöiden rahoitusratkaisussa otettiin torstaina askeleita eteenpäin. Vapavuoren mukaan on mahdollista, että lähipäivinä laivatilaus kääntyy onnelliseen suuntaan.

Miksi matkustajat päästettiin Silja Europalta ulos 45 minuuttia myöhässä?

25.4.2013

Silja Europalla Tallinnaan matkustaneet joutuivat torstaina aamulla odottelemaan laivassa 45 minuuttia tavallista pidempään. Tavallisesti risteilymatkustajat pääsevät Tallinnassa maihin kello 8.30, mutta nyt ovet avattiin vasta kello 9.15.

Norwegian haluaa säästää palkoissa, rekisteröi koneita Irlantiin

25.4.2013

Norjalainen halpalentoyhtiö Norwegian aikoo rekisteröidä uusia lentokoneitaan Irlantiin. Suunnitelmien taustalla on se, että yhtiö haluaa palkata koneisiin aasialaisia työntekijöitä.

Venäjä-suhteet Niinistön mielestä käytännönläheiset

25.4.2013

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö pitää Suomen ja Venäjän välisiä suhteita käytännönläheisinä. Hän uskoo, että Suomi myös nähdään Venäjällä tietynlaisena EU-linkkinä.

Güttler nimettiin Suomen Kansallisoopperan ylikapellimestariksi

25.4.2013

Suomen Kansallisoopperan säätiön hallitus on valinnut Kansallisoopperan uudeksi ylikapellimestariksi saksalaissyntyisen Michael Güttlerin. Hallitus päätti nimityksestä kokouksessaan tänään torstaina.

Norjalaiset pohtivat yhä oikeustoimia dopingdokumentista

25.4.2013

Norjan hiihtoliitto pohtii yhä oikeustoimia Ruotsin yleisradion Uppdrag granskning-ohjelman tekijöitä vastaan.

Tausta: Venäjältä vetäytyviä pankkeja

25.4.2013

Tausta uutiseen: Ulkomaiset pankit pakenevat Venäjältä

Kultarannassa kesäkuussa presidentin ulkopolitiikkakeskustelu

25.4.2013

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö järjestää kesäkuussa Naantalin Kultarannassa kaksipäiväisen ulkopolitiikan keskustelutilaisuuden. Paikalle kutsutaan noin sata ulkopolitiikasta kiinnostunutta.

Ulkomaiset pankit pakenevat Venäjältä

25.4.2013

Euroalueen kriisi pakottaa lähtemään heikosti tuottavilta itämarkkinoilta. Länsipankkiirin päivät Venäjällä ovat muutenkin käyneet entistä tukalammiksi.

Outokummussa yt-neuvottelut – 2 500 työpaikkaa pois maailmanlaajuisesti

25.4.2013

Teräsyhtiö Outokumpu aloittaa uuden rankan säästökuurin, jonka tavoitteena on karsia yhtiöstä viidessä vuodessa enintään 2 500 työpaikkaa.

Lehti: Venäläiskoneet jälleen Ruotsin liepeillä

25.4.2013

Tukholma. Venäläiset sotilaskoneet ovat jälleen lentäneet Ruotsin liepeillä, kertoo Svenska Dagbladet -lehti.

Lehti: Venäläiskoneet jälleen Ruotsin liepeillä

25.4.2013

Venäläiset sotilaskoneet ovat jälleen lentäneet Ruotsin liepeillä, kertoo Svenska Dagbladet -lehti.

Puheenaihe: Tuliko Venäjä-mörkö takaisin?

25.4.2013

Pitkänperjantain operaatio yllätti Ruotsin ja tuli kuin lahjana uutta varustelukierrettä haikaileville.

Altia: Tuontikiintiöt takaisin ja viinaralli kuriin

25.4.2013

Valtiollisen alkoholijuomayhtiön Altian toimitusjohtaja Antti Pankakoski on kyllästynyt suomalaisten kasvavaan viinaralliin ja valtion verotulojen menetykseen.

Ministeri Räsänen: Totuus esiin, krp

24.4.2013

Venäjän presidentin Vladimir Putinin nimi on myös poliisin järjestäytyneiden rikollisryhmien jäsenrekisterissä, kertoi 45 minuuttia -ohjelma.

MTV3: Putin päätynyt toiseenkin poliisin rekisteriin

24.4.2013

Venäjän presidentti Vladimir Putinin nimi on päätynyt toiseenkin poliisin salaiseen rekisteriin, kertoo MTV3-kanavan 45 minuuttia -ohjelma.

Tulli takavarikoi hengenvaarallisiksi epäityjä turvatyynyjä

24.4.2013

Helsingin tullin haaviin jäi alkuvuodesta erä tuoteväärennöksiksi epäiltyjä auton turvatyynyn suojakuoria. Lastin arvo on noin 49 000 euroa.

Tulli pysäytti hengenvaarallisen tuoteväärennöserän

24.4.2013

Helsingin tulli pysäytti Vantaan Hakkilassa alkuvuodesta erän tuoteväärennöksiksi epäilemiään auton turvatyynyn suojakuoria 49 000 euron arvosta.

HS-analyysi: Venäjän pommikone toi vauhtia Ruotsin Nato-keskusteluun - Mitä tekee Ruotsi, kun venäläiset pommikoneet lähestyvät sen ilmatilaa? Ei mitään.

24.4.2013

Ruotsin hävittäjät eivät päässeet edes ilmaan, kun kaksi venäläistä pommikonetta ja neljä hävittäjää tekivät hyökkäysharjoituksen Gotlannnin kupeessa. Alkoi syyttely – ja Nato-keskustelu.

Suomi pohtii liikemiehen luovutusta - Venäläis-kanadalaisen liikemiehen vaimo ja tytär pelkäävät epäreilua oikeudenkäyntiä ja karuja oloja

24.4.2013

Talousrikoksista epäilty liikemies Oleg Galouchko matkusti monissa maissa etsintäkuulutuksesta huolimatta. Vasta Suomessa hänet otettiin kiinni.

Pääesikunta: Suomen ilmavalvonta hereillä

24.4.2013

Venäläishävittäjien harjoitukset Ruotsin lähistöllä eivät vaikuta Suomen ilmatilan valvontaan. Suomen koneet nousevat ajoittain tunnistuslennoille.

Perhe pelkää Suomen luovuttavan liikemiehen Venäjälle

23.4.2013

Venäläis-kanadalainen liikemies Oleg Galouchko matkusteli monissa maissa Venäjän Interpol-kuulutuksesta huolimatta. Vasta Suomi otti hänet kiinni.

Postiliikenne Venäjälle takkuaa

23.4.2013

Postilähetysten kuljetusajat Venäjälle ovat pidentyneet viime aikoina merkittävästi, kertoo Itella. Tilanne on hankalin Moskovassa, jonka lentokentillä saapuvan postin tilat ovat täynnä käsittelyä odottavia lähetyksiä.

Ilmastonmuutos lisää sinilevän kasvua

23.4.2013

Rannikkovesiemme ennustetaan olevan tulevaisuudessa vielä sameampia kuin nykyään.

TUI: Laivat valmistuvat sovitusti Turussa

22.4.2013

STX:n Turun telakalta kaksi loistoristeilijää tilanneen TUI Cruisesin toimitusjohtaja Richard J. Vogel luottaa lujasti, että molemmat tilatut laivat valmistetaan Turussa.

Akateemikko Olavi Granö on kuollut

22.4.2013

Turun yliopiston emeritusprofessori ja -kansleri, tieteen akateemikko Olavi Granö on kuollut.

Isabella luovutettiin uudelle ostajalle

22.4.2013

Viking Line luovutti maanantaina Turun länsisatamaan tammikuussa telakoituneen M/S Isabellan uudelle omistajalle. Omista on Hansalink Limited.

Suomalaiset kuluttivat Virossa ennätystahtia

22.4.2013

Suomalaisten kulutus Virossa nousi viime vuonna ennätykseen. Kaupan liiton kyselyn mukaan Viron edullisempi hintataso on entistä merkittävämpi syy suomalaisille matkustaa etelänaapuriin.

Finnair myi Norwegianin osakkeet

22.4.2013

Finnair myi maanantaina omistamansa lentoyhtiö Norwegianin osakkeet. Osakkeet myytiin noin 53 miljoonalla eurolla.

Lapsiperheet tuovat Virosta alkoholinsa nyt autolla

22.4.2013

Suomalaisten kulutus Virossa kasvoi vuonna 2012 voimakkaasti. Matkustajat kuluttivat Virossa kahdeksan prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna, Kaupan liitto kertoo kyselynsä perusteella. Kulutuksen kasvu kuitenkin hidastui edellisiin vuosiin verrattuna, mutta oli nopeampaa kuin 2000-luvulla keskimäärin.

Viron hinnat huumaavat suomalaiset edelleen

22.4.2013

Suomalaisten kulutus Virossa nousi viime vuonna jälleen uuteen ennätykseen. Viron hin-tataso houkuttelee varsinkin lapsiperheitä ja usein Virossa matkustavia. Kaikki kulutus ei kuitenkaan viime vuonna kasvanut, sillä joidenkin tuoteryhmien kohdalla nähtiin merkittävää pienenemistä.

Venäjän hävittäjien harjoitus Gotlannin kupeessa yllätti Ruotsin täysin

22.4.2013

Tukholma. Kuuden venäläishävittäjän harjoituslento Gotska Sandön saaren luona Gotlannin kupeessa pääsiäisenä yllätti Ruotsin puolustuksen täysin, uutisoi Svenska Dagbladet -lehti maanantaina.

STX:n alihankkijat Ylelle: Valtio telakoiden väliaikaiseksi omistajaksi

22.4.2013

Telakkateollisuuden alihankkijoiden puheenjohtaja Juha Hietarinta totesi Ylen aamu-tv:ssä, että luottamus korealaisomistaja STX:ään on huvennut.

SvD: Venäjän sotilaskoneet harjoittelivat iskua Ruotsiin

22.4.2013

Venäjän ilmavoimat harjoittelivat iskua Ruotsia vastaan, uutisoi Svenska Dagbladet. Harjoitus toteutettiin vain reilut pari kuukautta sen jälkeen, kun Ruotsin puolustusvoimien komentaja Sverker Göranson arvioi julkisesti, että Ruotsin puolustuskyky kestäisi korkeintaan viikon.

Kenraali Puheloinen virallisella vierailulla Ruotsissa

22.4.2013

Puolustusvoimain komentaja, kenraali Ari Puheloinen on puolisoineen virallisella vierailulla Ruotsissa.

Lufthansa peruu liki 1700 lentoa - vaikuttaa myös Suomeen

22.4.2013

Lentoyhtiö Lufthansa peruu tänään suurimman osan lennoistaan työntekijöiden lakon vuoksi. Suomesta peruuntuu ainakin 16 lentoa.

Lufthansan lentoja peruuntuu lakon takia

22.4.2013

Lentoyhtiö Lufthansa peruu tänään suurimman osan lennoistaan työntekijöiden lakon vuoksi. Suomesta peruuntuu ainakin 16 lentoa.

Lufthansan lentoja peruuntuu lakon takia

22.4.2013

Lentoyhtiö Lufthansa peruu tänään suurimman osan lennoistaan työntekijöiden lakon vuoksi. Suomesta peruuntuu ainakin 16 lentoa.

Lufthansan työntekijät taas lakossa – ainakin 16 Suomen-lentoa peruttu

21.4.2013

Lentoyhtiö Lufthansa peruu maanantaina suurimman osan lennoistaan työntekijöiden lakon vuoksi. Yhteensä yhtiö on ilmoittanut peruvansa liki 1 700 lentoa. Myös useita yhtiön Helsinki-Vantaalta lähteviä ja sinne saapuvia lentoja on peruttu.

Miljonääri hankki kesäpaikan Haminasta veroparatiisin kautta

21.4.2013

Suuren venäläispankin osakkaan Dmitri Gorelovin Suomen-yhtiöiden omistukset kulkevat Panaman kautta.

HS-selvitys: Putinin lähipiiri haalii omistuksia Suomessa - Miljardöörien omistukset kiertävät useiden veroparatiisien kautta

21.4.2013

HS-selvitys: Kremlin lähipiiriin kuuluvat vauraat venäläiset ovat ostaneet lukuisia kiinteistöjä Suomesta.

Suomalais-venäläinen veroparatiisikuningas - Gennadi Timtšenkon yhtiöt vastaavat jopa kolmanneksesta Venäjän öljynviennistä.

21.4.2013

Merkittävin venäläisen rahan hahmo suomalaisessa liike-elämässä on venäläis-suomalainen Gennadi Timtšenko, 60, joka on maailmanlaajuisestikin hyvin suuri veroparatiisitoimija.

Venäjän rikkaimmat veljekset

21.4.2013

Långvikin hotelli- ja kongressikeskus Kirkkonummella kuuluu Rotenbergin suvun imperiumiin.

Vapaavuori vakuuttaa valtion sitoutuvan telakoiden turvaamiseen

19.4.2013

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) vakuutti jälleen perjantaina, että hallitus keskittyy omalta osaltaan varmistamaan kahden TUI-varustamon aluksen rakentamisen Turun telakalla.

Yle: Hallitus varautuu STX:n Turun ja Rauman telakoiden toiminnan keskeytykseen

19.4.2013

Hallitus pitää STX:n Turun ja Rauman telakoiden toiminnan keskeytymistä hyvin mahdollisena, kertoo Yle.

Moskovan Bolšoissa ihastuttiin Kansallisbaletin elosteluun

18.4.2013

Suomen Kansallisbaletti päätti ensimmäisen kolmesta esityksestään Moskovan Bolšoi-teatterin Kevätuhri-festivaalilla myöhään torstai-iltana jännittävissä tunnelmissa.

Viking Grace kasvatti Viking Linen markkinaosuutta

18.4.2013

Viking Grace-aluksella on matkustanut kolmen ensimmäisen kuukauden aikana jo lähes 330 000 matkustajaa. Viking Line on tämän vuoksi kasvattanut markkinaosuuttaan Turun, Ahvenanmaan ja Tukholman välisellä reitillä 58,4 prosenttiin.

Nord Streamin laajennus ei yleisöä kiinnostanut

17.4.2013

Nord Streamin suunnitelmat rakentaa Itämereen lisää maakaasuputkia ei juuri kiinnostanut turkulaisia keskiviikkona.

Ruotsalaisyritys myi laittomasti tonneittain dioksiinilohta Ranskaan

17.4.2013

Ruotsin elintarvikevirasto kertoo, että karlskronalainen yritys on myynyt yli 105 tonnia itämerenlohta Ranskaan. Karlskronan kunta on tehnyt poliisille yhtiöstä rikosilmoituksen.

Raportti: Venäjän metsätalous on vajonnut alennustilaan

17.4.2013

Venäjän metsätalous on vajonnut syvään alennustilaan, käy ilmi tilannekatsauksesta, jota käsiteltiin äskettäin Venäjän hallituksessa. Raportista kertoo Metsäntutkimuslaitoksen verkkojulkaisu Idän metsätieto.

Nesteen tankkeri kolaroi hollantilaisaluksen kanssa Perämerellä

17.4.2013

Hollantilainen kuivarahtialus törmäsi Nesteen tankkeriin Perämerellä tiistai-iltana.

Venäjän-kauppa kasvaa edelleen

17.4.2013

Erityisesti suomalainen teollisuus odottaa viennin Venäjälle kehittyvän tänäkin vuonna selvästi itänaapurin odotettua vähäisemmästä talouskasvusta huolimatta.

Suomalaisyritykset kertovat liiketoimintansa kasvusta Venäjällä

17.4.2013

Monilla suomalaisyrityksillä pyyhkii hyvin Venäjällä. Tämä käy ilmi suomalais-venäläisen kauppakamarin barometristä.

Niinistö MT:ssa: Maatalousministeriöllä näytön paikka

17.4.2013

Ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr.) arvostelee kärkevästi suomalaista kalastuspolitiikkaa Maaseudun Tulevaisuudessa.

Suomalainen ylilannoitus pilaa Itämerta - Kasvit tarvitsisivat vain puolet fosforimäärästä, joka Suomen tiloilla käytetään

17.4.2013

Ravinnepommin ainekset ovat muhimassa paljon lähempänä kuin Luoteis-Venäjän kanaloissa. Maatalouden ympäristötuki edesauttaa lannan liikalevitystä.

Puheenaihe: Tunneli Tallinnaan: selvittäkää edes sen hinta

16.4.2013

Koko ajan kehittyvä teknologian ansiosta voi hankkeen kustannusarvio olla pian vain noin seitsemän miljardia euroa.

STX Finlandin Turun ja Rauman telakat saavat yhteisen johtajan

16.4.2013

STX Finlandin Turun ja Rauman telakat ovat siirtyneet yhtiön operatiivisena johtajana toimivan Jari Anttilan alaisuuteen.

Nord Stream haluaa uusia kaasuputkia Itämerelle

15.4.2013

Kaasuputkiyhtiö Nord Stream suunnittelee yhden tai kahden uuden putken rakentamista Itämeren pohjaan. Venäjältä Saksaan kulkevat putket kulkisivat mahdollisimman lähellä kahta aiemmin rakennettua putkea, kertoo projektiviestintäpäällikkö Minna Sundelin Nord Streamista

Jää raateli Viking Gracen maalit

12.4.2013

Talvinen meriympäristö ei osoittautunut ystävälliseksi Viking Gracessa käytetylle ympäristöystävälliselle maalille. Sininen pintakerros on päässyt rapisemaan korkealta vesilinjan yläpuolelta paljastaen alla olevan vaalean pohjamaalin.

Turun Seudun Kehittämiskeskuksen rohkea elinkeinopoliittinen veto:Seudun toimisto Kiinan Tianjiniin

11.4.2013

Toimiston tehtävänä on edistää Turun seudun ja Tianjinin alueen yritysten ja julkisten organisaatioiden yhteistyötä ja edesauttaa uusien liiketoimintojen syntymistä, tutkimus- ja koulutusyhteistyötä sekä turismia. Turun seudun ja koko Suomen tunnettuuden lisääminen Tianjinissa tavoittelee konkreettisia kiinalaisinvestointeja Varsinais-Suomeen.

STX:n velkojat sopivat rahoituksesta

10.4.2013

Eteläkorealaisen telakkayhtiön STX Offshore & Shipbuildingin kireä rahoitustilanne helpottui ainakin toistaiseksi, kun velkojapankit kertoivat päässeensä sopimukseen rahoituksesta.

Venäjä vetää suomalaisia kaupan alan yrityksiä

10.4.2013

Venäjä on ainoa vahvasti kasvava kansantalous Suomen lähialueilla. Lisäksi maan vetovoimaa lisää WTO-jäsenyys ja siihen liittyvät positiiviset odotukset. Kaupan liitto esittelee laajasti suomalaista kauppaa tänään käynnistyvässä ”Venäläinen asiakas – suomalainen kauppa” -seminaarissa Pietarissa.

Tutkija: Tornionjoen lohikanta hyvässä kunnossa

10.4.2013

Lo­hen­pyyn­ti Itä­me­rel­lä on vä­hen­ty­nyt, ja Tor­nion­joen poi­kas­tuo­tan­to on el­py­nyt.

Niinistön kalakanta saa laihaa kannatusta – Maa- ja metsätalousministeri: Keskustelu kalastuksesta alkoi, kun ihmisillä oli liikaa vapaa-aikaa

9.4.2013

Maa- metsätalousministeri Jari Koskinen (kok) ei kannata vihreiden Ville Niinistön ehdotusta, että kalapolitiikka pitäisi siirtää ympäristöministeriöön. Niinistö saa tukea vain vasemmistopuolueilta.

Suuri valiokunta halusi pienen lohikiintiön

9.4.2013

Itämeren tämän vuoden lohikiintiö on 109 000 lohta. Asiasta päättivät EU:n kala- ja maatalousministerit lokakuussa 2012.

Nord Stream aloitti uusien putkien ympäristöarvioinnin

9.4.2013

 Mo­ni­kan­sal­li­nen kaa­su­put­ki­yh­tiö päät­tää kah­den uu­den Itä­me­ren poh­jas­sa kul­ke­van put­ken ra­ken­ta­mi­ses­ta kah­den vuo­den ku­lut­tua.

Mo­ni­kan­sal­li­nen kaa­su­put­ki­yh­tiö Nord Stream on aloit­ta­nut kah­den Itä­me­ren ali kul­ke­van kaa­su­put­ken ym­pä­ris­tö­vai­ku­tus­ten ar­vioin­nin.

Maatalousministeri torjuu kalastuskritiikin – "Ihmisillä on liikaa aikaa"

8.4.2013

Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen (kok) torjuu ympäristöministeri Ville Niinistön (vihr) ehdotuksen siitä, että kalastusasiat pitäisi siirtää seuraavalla hallituskaudella maa- ja metsätalousministeriöltä (MMM) ympäristöministeriöön.

"Ei siihen ole mitään syytä. Meillä on näistä asioista hyvä asiantuntemus, pitkäaikainen kokemus ja osaavia ihmisiä. [Kalastusasioita] ei ole syytä siirtää mihinkään", Koskinen kertoo Helsingin Sanomille.

Pietarin jätevesiremontti saa jatkoa – Vesilaitoksen pääjohtaja lupaa viemärit Karjalan pikkukyliin Ääniseltä ja Laatokalta saakka

8.4.2013

Pie­ta­ris­ta pää­tyy Suo­men­lah­teen ra­vin­tei­ta mur­to-osa kym­me­nen vuo­den ta­kai­ses­ta kuor­mas­ta. Pie­ta­ris­sa ym­pä­ris­tö­asen­teet ovat muut­tu­neet.

Norjalaisagentti urkki kymmenen vuotta vasemmistoaktivisteja

8.4.2013

Nor­jan tur­val­li­suus­po­lii­sin si­vii­li­agent­ti Chris­tian Høibø so­lut­tau­tui Köö­pen­ha­mi­nan il­mas­to­ko­kouk­sen ai­kaan vuon­na 2009 myös tans­ka­lai­siin ak­ti­vis­ti­ryh­miin.

Pietarissa kohotettiin Itämeri-henkeä – Konkreettiset sitoumukset jäivät pitkälti taka-alalle, kun ministerit ja yritykset verkostoituivat

8.4.2013

Pre­si­dent­ti Ha­lo­sen mu­kaan Itä­me­ren pe­las­ta­mi­ses­sa on edet­ty "koh­tuul­li­ses­ti oi­keaan suun­taan". Yh­teis­työ, yk­si­tyi­sen ja jul­ki­sen sek­to­rin voi­mien yh­dis­tä­mi­nen se­kä eri­tyi­ses­ti yri­tys­ten si­tou­tu­mi­nen ym­pä­ris­tö­hank­kei­siin oli­vat kes­kei­siä tee­mo­ja per­jan­tai­na Pie­ta­ris­sa, jos­sa poh­dit­tiin kei­no­ja Itä­me­ren pe­las­ta­mi­sek­si.

Itämeren lohen tulevaisuutta pohditaan Tallinnassa

8.4.2013

Kansainvälisen merentutkimusneuvosto IKESIN asiantuntijat ovat parhaillaan Tallinnassa pohtimassa viime aikojen kuumaa puheenaihetta: lohen-kalastusta Itä-merellä. Heiltä on luvassa suositus ensi vuoden kalastus-kiintiöksi. Paikalla olevan tutkijan Atso Romakkaniemen mukaan vapaa-ajan-kalastus täytyy otttaa huomioon kalastuskiintiöstä päätettäessä. Hän painotta, että kalastuksessa lohia kuolee hylkeiden kynsiin ja alamittaisten kalojen poisheitossa. Tämän takia esimerkiksi kuluvan vuoden kiintiö olisi hänen mielestään pitänyt asettaa pienemmäksi.

Vihreiden Niinistö haastaa muut hallituspuolueet kalakannoista

7.4.2013

Vihreiden puheenjohtaja, ympäristöministeri Ville Niinistö ottaa sunnuntaina blogissaan kantaa kalakannoista roihahtaneeseen keskusteluun. Jo myöhään perjantai-iltana Niinistö kirjoitti yhteisöpalvelu Facebookissa, että kalastusasiat pitäisi siirtää maa- ja metsätalousministeriöstä (MMM) ympäristöministeriöön.

Viking Line myi Isabellan – 20 000:n matka peruuntui

5.4.2013

Noin 20 000 matkustajan laivamatka peruuntuu, kun Viking Line myi Isabella-aluksensa pois. Laivan oli tarkoitus tulla kesäksi Helsingin ja Tallinnan välille.

Päärahoittaja ostamassa STX:n rahtivarustamon

5.4.2013

STX-konserni päärahoittaja Korea Development Bank (KDB) on ostamassa itselleen STX:n rahtivarustamon Pan Oceanin.

Ministeriö kiistää yrittäneensä vaientaa Jasper Pääkkösen

5.4.2013

Maa- ja metsätalousministeriö kiistää yrittäneensä vaientaa näyttelijä Jasper Pääkkösen lohikirjoittelun.

Viking Line myy Isabellan Tallinkille

5.4.2013

Ahvenanmaalainen varustamoyhtiö Viking Line on myynyt M/S Isabella-laivan virolaisvarustamo TallinkSiljalle.

Presidentti Niinistö tapaa Tanskan poliittista johtoa

5.4.2013

Presidentti Sauli Niinistö tapaa tänään Tanskan poliittista johtoa. Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio päättävät tänään kaksipäiväisen vierailunsa Tanskassa.

Tallink Grupp ostaa Viking Linen Isabellan

5.4.2013

Viking Line myy aiemmin Turun ja Tukholman väliä seilanneen M/S Isabellan Hansalink Ltd:lle. Hansalink Limited on Tallink Grupp -konsernin tytäryhtiö.

Itämerisitoumuksilla on eroa

5.4.2013

Itämeri-kokouksen taustalla oleva Baltic Sea Action Group (BSAG) on niin sanottu sateenvarjojärjestö. Se kokoaa yrityksiltä, yhteisöiltä, yksityishenkilöiltä ja valtioilta sitoumuksia Itämeren puolesta. Omia hankkeita säätiöllä ei ole.

Nato havahtumassa Venäjän sotilaalliseen haasteeseen

5.4.2013

Venäjä ja Nato pitävät syksyllä sotaharjoitukset lähellä toisiaan. Läntinen sotilasliitto on havahtumassa Venäjän sotilaalliseen haasteeseen.

Kun maailmalla muisteltiin hiljattain kuolleen Margaret Thatcherin elämää, esille nostettiin ennen kaikkea kylmä sota ja sen päättyminen.

Niinistö moitti osinkoverosotkua - Presidentti Sauli Niinistön mielestä hallituksen päätöksenteon tavan pitäisi olla selkeämpi

5.4.2013

Nii­nis­tö ot­ti kan­taa Suo­men päi­vän­po­li­tiik­kaan val­tio­vie­rai­lul­laan Tans­kas­sa. Vie­rai­lun pää­tee­ma­na on kui­ten­kin tans­ka­lai­nen ympäristötekno­lo­gia.

Kang Duk-soo on legenda STX:n takana

5.4.2013

Te­lak­ka- ja mo­ni­ala­kon­ser­ni STX:n ta­ka­na on yk­si hen­ki­lö, Kang Duk-soo. Hän on yk­si mo­nis­ta vas­taa­vis­ta Ete­lä-Ko­rean le­gen­dois­ta, esi­ku­vik­si nos­te­tuis­ta yrit­tä­jis­tä, jot­ka ovat ly­hyes­sä ajas­sa luo­neet maail­man­luo­kan kon­ser­ne­ja, val­tio­val­lan au­liil­la avus­tuk­sel­la.

Turku kierrättää Aurajoen fosforia – Pilottihankkeella vähennetään Saaristomereen päätyviä maatalouden päästöjä

5.4.2013

Itämeri-huippukokouksessa Pietarissa kerätään sitoumuksia Itämeren pelastamiseksi. Turun kaupunki ryhtyy poistamaan Itämerta rehevöittävää fosforia Aurajoesta. Pilottihankkeen tavoite on vähentää merkittävästi Saaristomeren fosforikuormaa ja etsiä ratkaisuja ravinteiden poistoon jokivesistä.

Kalkkia kuljettaneen rahtilaivan konehuone kärähti Airistolla

4.4.2013

Kalkkia Paraisille kuljettanut rahtilaiva jäi torstaina keskelle väylää Airiston lähettyvillä konehuoneeseen tulleen vian vuoksi.

Kuninkaalliset vastaanottivat Suomen presidenttiparin Tanskassa

4.4.2013

Kööpenhamina. Presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio saivat juhlavan vastaanoton, kun he saapuivat Kööpenhaminaan Kastrupin lentokentälle.

Presidentti Niinistö ja Jenni Haukio valtiovierailulle Tanskaan

4.4.2013

Kööpenhamina. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö matkustaa tänään valtiovierailulle Tanskaan. Matkaan lähtee myös puoliso Jenni Haukio.

TUI:n risteilijöiden rahoituspaketti jälleen uhattuna

4.4.2013

Telakkayhtiö STX Finlandin emoyhtiön ajautuminen velkasaneeraukseen saattaa uhata jo kertaalleen sovittua rahoituspakettia saksalaisen TUI Cruises -varustamon kahdelle tilaukselle Turusta.

STX:lle kootaan pelastuspakettia, takaraja perjantaina

4.4.2013

Etelä-Korean pankit ovat torstaina neuvotelleet telakkayhtiö STX:n lainaehtojen helpottamisesta. Takaraja rahoitussopimuksen syntymiselle on perjantaina. Suomessa asia kiinnostaa, koska STX omistaa Turun ja Rauman telakat sekä puolet telakasta Helsingissä.

Turun telakan tulevaisuus taas selvitykseen – Korealaisen STX-konsernin lupaama rahoitusruiske saattaa vaarantua

4.4.2013

STX-konsernin telakkayhtiö hakee vapaaehtoista yrityssaneerausta. Etelä-Korean valtion uskotaan tukevan laivanrakentajaa.

Niinistö tutustuu vihreän kullan maahan – Tanska uskoo, että tulevaisuuden menestys löytyy vähähiilisyydestä

3.4.2013

Presidentti Sauli Niinistö lähtee Tanskaan katsomaan, miten Tanska ja Suomi voisivat kirittää toisiaan ympäristöteknologian kärkimaiksi. Tanskan valtteja ovat brändäys ja kunnianhimoinen ilmastopolitiikka.

STX:n kohtalo pankkien käsissä – konserni pyrkii velkajärjestelyyn

3.4.2013

Turun ja Rauman telakat omistava korealainen STX-konserni yrittää epätoivoisesti pelastua vararikolta. Konsernin laivanrakennuksesta vastaava osa eli STX Offshore & Shipbuildingin haki tiistaina vapaaehtoista velkajärjestelyä velkojiltaan.

Itämeren lohikiintiöt tuplaantuivat

2.4.2013

Itämeren lohikantojen määrää arvioi kansainvälinen merentutkimusneuvosto ICES. Monena vuonna toteutunut kiintiö on kuitenkin ollut kaksinkertainen siihen nähden, mitä tutkijat ovat arvioineet kalastuksen kestäväksi määräksi.

Halonen jutteli Putinin kanssa kissa-asioista

2.4.2013

Presidentti Tarja Halonen tapasi Venäjän presidentin Vladimir Putinin tiistaina Putinin Novo-Ogarjovon edustushuvilalla Moskovan ulkopuolella. Tapaamiseen osallistui myös Moskovassa parhaillaan vieraileva valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd), jonka Halonen esitteli Putinille.

Meriteollisuuden ja bioalojen innovaatiot tapetilla Turussa

3.4.2012

Suomen ja Venäjän hallitusten välinen talouskomissio kokoontui keskiviikkona Turussa. Kokouksen yhteydessä Turun kaupunki järjesti Modernisaatiokumppanuus-seminaarin, jossa molempien maiden asiantuntijat pohtivat ajankohtaisia meriteollisuuden ja bioalojen kysymyksiä.

maaliskuu

Nato aloittaa ilmaharjoitukset Baltian yllä tiistaina

31.3.2014

Kaksipäiväisiin Nato-harjoituksiin osallistuu muun muassa amerikkalaisia F-15 -taisteluhävittäjiä ja Naton Awacs-tiedustelukoneita.

Viro elvyttää vanhaa laivareittiään Suomeen: "Meillä on vaaroja Ukrainan tilanteen vuoksi"

31.3.2014

Kotkan ja Viron Sillamäen välille suunnitellaan uutta laivareittiä. Virolaiset haluavat lisätä yhteyksiä Itä-Suomeen Ukrainan tilanteen vuoksi. Laivaliikenne kaupunkien välillä loppui kannattamattomana vuonna 2007. Virosta arvioidaan, että liikenteelle olisi nyt paremmat lähtökohdat.

Jäänmurtaja Sammon ja rahtialus Panun kunnostukseen rahaa

31.3.2014

Museovirasto on myöntänyt lähemmäs puoli miljoonaa euroa avustuksia, joilla kunnostetaan arvokkaiksi luokiteltuja aluksia sekä perinnetelakoita.

Itämerensuomalaisten mytologiasta vuoden tiedekirja

31.3.2014

Palkintoraadin mukaan kirja havahduttaa näkemään, kuinka monipuolinen itämerensuomalainen runolauluperinne on.

Itämeren typpirajoitukset lykkääntyvät

31.3.2014

Merenkulun typpioksidipäästöjen rajoitukset ovat kiristymässä Itämeren osalta aikaisintaan vuoden 2021 alussa. Alun perin rajoitusten piti koskea kaikkia merialueita jo 2016.

Kriisissä Venäjä kuin tehokas yhtiö, EU byrokraattinen kuntayhtymä

31.3.2014

Venäjä yllätti Ukrainan kriisissä lännen varsin perusteellisesti Krimin alueen haltuunotolla, arvioi Tampereen yliopiston rauhan- ja konfliktintutkimuskeskus Taprin erikoistutkija Marko Lehti. Yleensäkin hänen mukaansa näyttää siltä, että demokratiaan monin tavoin sitoutunut EU on äkillisissä vastakkainasetteluissa auttamattoman hidasliikkeinen verrattuna autoritaariseen, nopeasti päätöksiä tekevään Venäjään.

Pian laukaistava Sentinel-satelliitti tuo tietoa jää- ja lumipeitteestä

31.3.2014

Copernicus Sentinel satelliitti laukaistaan kiertoradalle 3.4. Ranskan Guianasta. Satelliitista on hyötyä mm. jääntilanteen, lumipeitteen laajuuden ja tulvien seurannassa.

Outokumpu pääsi sopuun Saksan suurimman ammattiliiton kanssa

30.3.2014

Teräsyhtiö voi sulkea Bochumin-sulaton ensi vuonna

Spiegel: Saksa lupaa sotilaallista tukea Baltian maille

30.3.2014

Saksa on valmis tarjoamaan sotilaallista tukea Baltian maille, kertoi saksalainen Der Spiegel -lehti lauantaina. Lupaus tulee osana Naton pyrkimyksiä rauhoitella pelkoja, joita Venäjän tunkeutuminen Ukrainan Krimin niemimaalle on aiheuttanut Baltiassa.

Siikakausi on jo täydessä tohinassa Saaristomeren rannoilla

28.3.2014

Aikainen kevät on saanut vedet aukeamaan ja siikamiehet kalaan jo maaliskuun alusta lähtien. Toistaiseksi saaliit ovat olleet vaatimattomia, mutta kasvamaan päin.

Ahvenanmaan liikennettä siirretään mereltä maalle

28.3.2014

Talvisena aamuna Kökarista kohti Manner-Ahvenanmaan Långnäsiä matkaava yhteysalus on pakattu täyteen ajoneuvoja.

Muutamia Lufthansan lentoja Suomeen on peruttu

27.3.2014

Muutamia lentoja Saksan ja Suomen välillä on tänään peruttu lentoyhtiö Lufthansan maapalvelujen lakon vuoksi.

Laivavarustamo avaa nuuskamyymälän Uumajaan - Suomessa ei saa edes mainostaa

27.3.2014

Vaasan ja Uumajan kaupunkien omistama laivayhtiö Wasaline alkaa myydä Uumajan satamassa nuuskaa. Valviran mukaan asiassa ei sinänsä ole ongelmaa, koska myymälä sijaitsee Ruotsissa. Suomen puolella nuuskaa ei saa myydä eikä markkinoida.

Miinalaiva valvoo outoja kulkijoita – HS päivystävän sotalaivan mukana Suomenlahdella

27.3.2014

Helsingin Eteläsataman laiturista irtautuva miinalaiva Hämeenmaa on Puolustusvoimien tärkein alus tällä viikolla. Se on päivystävä sotalaiva, armeijan kapulakielellä AKT 1.

Tanska lähettää kuusi hävittäjää Baltian ilmatilaa valvomaan

27.3.2014

Tanska lähettää kuusi hävittäjää valvomaan Baltian maiden ilmatilaa yhdessä muiden Nato-maiden koneiden kanssa, kertoo Tanskan yleisradioyhtiö DR.

Venäjän ilmasotaharjoituksista useita ilmoituksia pelastuslaitoksille Itä-Suomessa

27.3.2014

Kansalaiset ovat luulleet valoja taivaalla hätäraketeiksi ja tehneet ilmoituksia esimerkiksi Imatralta, Joensuusta, Kuopiosta, Ilomantsista, Rantasalmelta ja Puumalasta.

Alkutalven sääntö kannattaa unohtaa kevätjäillä – senttilukemat eivät enää päde

26.3.2014

Jäät ovat alkaneet haurastua Lappia lukuunottamatta noin kuukauden tavanomaista aikaisemmin. Ajatus viiden sentin paksuisen jään kestävyydestä on syytä unohtaa, sillä aurinko muuttaa jään rakennetta.

Suomalaiset liikkuvat kolmanneksi eniten EU:ssa

26.3.2014

Pohjoismaalaiset ovat EU:n ahkerimpia liikkujia, kertoo Eurobarometrin kysely.

HS-gallup: Venäläinen ydinvoima epäilyttää suomalaisia

26.3.2014

Lähes puolet HS-gallupin vastaajista vastustaa Venäjältä voimalansa tilaavan Fennovoiman ydinvoimalupaa

Barbro Lindgren voitti Astrid Lindgrenin muistopalkinnon

26.3.2014

Astrid Lindgrenin muistopalkinnon voitti ruotsalaiskirjailija Barbro Lindgren. 77-vuotias Lindgren tunnetaan muun muassa Oskari-kirjoista ja Rasavilli Piltti -kuvakirjoista. Hänen teoksiaan on käännetty yli kolmellekymmenelle kielelle.

Kaakon metsästäjät ovat rabiesrajan vartijoita

26.3.2014

Kaakkoissuomalaiset metsästäjät osallistuvat aktiivisesti rabieksen eli raivotaudin torjuntaan. Metsästäjät lähettivät viime vuonna Elintarviketurvallisuusvirasto Eviralle yli 300 pienpetoa tutkittavaksi raivotaudin varalta. Määrä on suuri, sillä koko maasta näytteitä tuli runsaat neljä sataa.

Apulaisoikeuskanslerilta kovat moitteet: Ahvenanmaan laivahylyn samppanjan nosto itsehallintolain rikkomista

26.3.2014

Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen on antanut Ahvenanmaan maakuntahallitukselle huomautuksen niin sanotussa samppanjahylkyasiassa. Apulaisoikeuskanslerin mukaan samppanjahylyn nostossa meneteltiin jopa Ahvenamaan itsehallintolain vastaisesti .

Suomen asepalvelus ei seuraa muita Pohjoismaita

26.3.2014

Pohjoismaiden asepalveluskäytännöt eroavat – ja erkaantuvat toisistaan. Ruotsissa on siirrytty ammattiarmeijaan, ja Norjassa asevelvollisuus koskee pian naisiakin. Suomessa armeijan kokoonpano säilyy samanlaisena pitkälti Venäjän takia.

Norpat tykkäävät nyt erityisesti Perämeren pesäpaikoista

25.3.2014

Poikkeuksellisen heikko jäätalvi on saanut norpat etsimään pesintäpaikkoja tavallista enemmän Perämeren pohjukasta, joka tarjoaa norpille nyt Itämeren parhaat pesintäolot.

Natura ei estä Hailuodon ja Oulunsalon välisen sillan rakentamista

25.3.2014

Ympäristöministeriön mukaan Hailuodon ja Oulunsalon välinen pengertie-siltayhteys on toteutettavissa. Liikennehankkeen toteuttaminen vaatii erillisen poliittisen päätöksen.

Kesäkuun G8-kokous ilman Venäjää Britannian ulkoministeri: Venäjän erottaminen valtava isku, mutta välttämätöntä

25.3.2014

Hollannissa kokoustavat G7-maiden johtajat ovat peruneet kesäkuuksi suunnitellun G8-kokouksen Sotshissa.

Putin lännestä nähtynä

25.3.2014

Venäjän ja lännen suhteet eivät ikinä ehtineet kehittyä normaaleiksi ennen välirikkoa. Edellytykset olivat vielä kaksi vuosikymmentä sitten olemassa, mutta Kremlin haukat pitivät 1990-lukua ja 2000-luvun alkua nöyryyttävänä strategisena peräytymisenä. Lopulta seurauksena oli täysi kulttuurien yhteentörmäys.

Niinistö: Yhteydenpito Venäjään jatkuu, jos Suomen etu sitä vaatii

24.3.2014

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo, että yhteydenpito Venäjään jatkuu kaikin välttämättömin tavoin, jos Suomen etu sitä vaatii.

Metso sai tilauksen Ranskasta Turun telakan menettämään risteilijään

24.3.2014

Metso ei kerro Oasis 3 -risteilijään liittyvän tilauksen arvoa. Tilaus tuo töitä pääosin Suomeen. Metson automaatiotoimitus kattaa Oasis 3:n kone-, ilmastointi- ja hätäsulkujärjestelmät.

Yle: Puolustusliitto Ruotsin kanssa saa kannatusta

23.3.2014

Yli puolet suomalaisista kannattaa Suomen puolustusliittoa Ruotsin kanssa, käy ilmi Ylen kyselystä.

Rysäkiista kuumentaa kalastajia Merikarvialla

21.3.2014

Merikarvialla kiistellään ammattikalastajien oikeudesta käyttää isorysiä särkikalojen pyyntiin Merikarvianjoen suulla. Ely-keskus myönsi kalastajille erikoisluvan 15 isorysän käyttöön vähempiarvoisten kalalajien pyytämiseen, mikä harmittaa vapaa-ajankalastus-yrittäjiä.

Venäjän verkossa: Suomi myytävänä

21.3.2014

Tietävätkö venäläiset, että Suomen hallitus on tuominnut Venäjän toimet Krimillä poikkeuksellisen selvästi ja jyrkästi? Eivät tiedä, ja vaikka joku heille sen kertoisi, tuskin he asiaa uskoisivat. Mutta miten Suomi ja Ukraina kytkeytyvät toisiinsa, sen ymmärtävät nyttemmin kaikki – paitsi suomalaiset.

Lapin kunnat markkinoivat Jäämerenrataa

21.3.2014

Rikkidirektiivi nostaa kuljetuskustannuksia Itämerellä. Jäämerelle rajoituksia ei ole asetettu.

.

Viking Linen toimitusjohtaja lähtee

20.3.2014

Viking Line vaihtaa toimitusjohtajaansa. Uusi toimitusjohtaja aloittaa tehtävässään heti.

Talouspakotteista olisi eniten haittaa Venäjälle

20.3.2014

Euroopan unionin ja Venäjän toisilleen mahdollisesti määräämistä talouspakotteista olisi tilastojen perusteella huomattavaa haittaa etenkin Venäjälle.

Saksa peruu suuren asekaupan Venäjän kanssa

19.3.2014

Asekauppojen tekeminen Venäjän kanssa juuri nyt olisi kestämätöntä, sanoi Saksan varaliittokansleri.

Suomelle ei ilmoitettu – Venäjä aloitti suuren ilmasotaharjoituksen lähialueella

19.3.2014

Venäjä on aloittanut maan luoteisosassa suuren ilmasotaharjoituksen.

Ruotsin valtiovarainministeri: Lisää rahaa puolustukseen, Venäjä luultua arvaamattomampi

19.3.2014

Ruotsin valtiovarainministerin Anders Borgin mielestä maan armeijan pitäisi saada merkittävä määrä lisää rahaa lähivuosina Ukrainan kriisin takia.

Ilmavoimat lisäsi valvontaa Venäjän liikehdinnän vuoksi

19.3.2014

Karjalan Lennoston komentajan mukaan ilmatilan valvontaa on lisätty, koska suurvallat ovat liikutelleet sotakalustoaan Suomen lähialueilla. Venäjän Kannaksella tekemän sotaharjoituksen lisäksi USA on siirtänyt omia hävittäjiään Puolaan ja Baltiaan.

Finnairin ensilennosta 90 vuotta – saksalaiset omistivat koneet ja toimivat lentäjinä

19.3.2014

Finnairin edeltäjän Aero Oy:n kaupallinen lentototoiminta alkoi Saksasta. Junkersin lentokonetehdas toi Suomeen ensimmäiset koneet, huollot ja lentäjät. Suomalaisista koneen peräsimeen pääsi mystisellä tavalla aluksi vain Gunnar Lihr.

Rauman ja STX:n telakkakauppa allekirjoitettiin

18.3.2014

Rauman kaupunki ja STX Finland allekirjoittivat tiistaina sopimuksen Rauman telakka-alueen kaupasta. Kaupunki aikoo perustaa telakan tilalle teollisuusalueen, johon tulee lähinnä raskaan konepajateollisuuden yrityksiä.

Halli voi Itämeressä hyvin - kiitos vähäisen jään

18.3.2014

Halli eli harmaahylje lisääntyy mielellään avoveden ja jään reuna-alueilla eli sille olosuhteet ovat olleet tänä talvena hyvät. Norpalla on ollut hankalampaa; se tarvitsee pesää varten lumikinoksen tai jääröykkiön.

Danske Bank: Venäjä-pakotteet voivat horjuttaa talouskasvua

18.3.2014

Länsimaiden ja Suomen talouskasvu voi hidastua, jos Venäjälle asetettuja pakotteita laajennetaan, arvioivat Danske Bankin ekonomistit.

Suomi pohtii sota-alusten tekoa Ruotsin kanssa

18.3.2014

Merivoimien komentaja Kari Takasen mukaan Suomi miettii pian eläköityvien sotalaivojen korvaamista uusilla aluksilla, jotka rakennettaisiin yhdessä Ruotsin kanssa.

Suomessa ei riittävästi jätevoimaloita: Turkulaisten roskat poltetaan Virossa

18.3.2014

Suomesta viedään päivittäin useita jätekuormia Ruotsiin ja Viroon. HS seurasi roskakuljetusta Suomenlahden yli.

Vapaavuori: Venäjä ”potentiaalinen ilmansuunta” Turun telakan kaupassa

18.3.2014

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok) mukaan Venäjä on ”yksi potentiaalinen ilmansuunta”, kun Turun telakalle haetaan uutta pääomistajaa.

EU ja Venäjä – mitä seuraavaksi?

18.3.2014
 

EU valmistelee pakotteita Venäjää vastaan

17.3.2014

Euroopan unioni valmistelee Krimin niemimaan kriisin takia Venäjää vastaan merkittäviä pakotteita. Keinoina ovat ainakin vaikutusvaltaisten venäläisten varojen jäädytykset ja matkustusrajoitukset.

OP:n Heiskanen: Venäjä-pakotteet tuntuisivat Kaakkois-Suomessa

17.3.2014

Venäjän vastaiset pakotteet vaikuttaisivat haitallisesti sekä Venäjän että EU:n talouksiin.

MS: PTT:n toimitusjohtaja: Ruotsi voittaa Suomen talouskasvussa

17.3.2014

Ruotsi voittaa Suomen talouskasvuottelussa 8–0, kirjoittaa Pellervon taloustutkimus PTT:n toimitusjohtaja Pasi Holm Maaseudun tulevaisuudessa.

Laivasta pudonnut mies kuoli Uudessakaupungissa

17.3.2014

Uudessakaupungissa on rahtilaivan miehistön jäsen pudonnut eilen illansuussa mereen ja kuollut, kertoo Lounais-Suomen poliisi.

STX:n Turun telakka aiotaan myydä kesään mennessä

17.3.2014

Vaikeuksissa oleva STX Finlandin telakka Turun Pernossa saanee uuden omistajan vielä tämän kevään aikana.

Suomen on uhattava Venäjää pakotteilla vaikka se tulee kalliiksi

16.3.2014

EU:n Venäjän-vastaiset pakotteet ovat Suomelle haitaksi, mutta niille ei ole vaihtoehtoa. Myös valtionyhtiö Rosatomin hamuama ydinvoimala Pyhäjoelle joutaa odottamaan.

Kalastajat: WWF syrjii turhaan Itämeren villilohta

14.3.2014

Ammattikalastajat eivät jaa ympäristöjärjestö WWF Suomen näkemystä Itämeren lohesta. WWF julkisti muutama päivä sitten kuluttajan kalaoppaan, jonka mukaan Itämeren villilohen käyttöä tulisi välttää ja istutettua, rasvaeväleikattuakin lohta ostaa vain harkiten.

Ovatko Baltian rekkakuskit lainkuuliaisempia kuin suomalaiset?

13.3.2014

Kanta-Hämeen teillä liikkuvia rekkoja sakotetaan eniten ajo- ja lepoaikarikkomuksista. Usein sakko rapsahtaa myös ylipainosta tai lastin huonosta kiinnityksestä. Paljon puhuttuun ajopiirturin manipulointiin tai laiminlyöntiin poliisi törmää jatkuvasti. Selitykset vaihtelevat, mutta poliisin mukaan rekkakuski on käänteissään melko rehellinen. Yllättäen poliisi kehuu balttikuskeja.

Venäjän armeijan kuoron esitys Turussa peruttu - ei lupaa poistua maasta

13.3.2014

Venäjän ja Ukrainan poliittisen tilanteen vuoksi Russian Army – Venäjän armeijan kuoron, baletin ja orkesterin esiintyminen Turun konserttitalossa 18. maaliskuuta on peruutettu. Järjestäjät ovat saaneet virallisen asiakirjan Venäjän puolustusministeriöltä, jonka mukaan Venäjän armeijan kuoro ei saa poistua maasta.

Suomi varautuu Venäjän raskaisiin vastatoimiin

13.3.2014

Suomi varautuu Ukrainan kriisissä Venäjän raskaisiin vastapakotteisiin. Venäjä saattaa kertoa ratkaisuistaan jo maanantaina, samalla kun EU:n on määrä päättää omista uusista Venäjään kohdistuvista toimistaan.

Ulkomaan merikuljetukset vilkastuivat – syy löytyy kauttakulusta

13.3.2014

Meriliikenteen tavarakuljetusten kasvua selittää osaltaan transito- eli kauttakulkuliikenne, joka lasketaan mukaan merikuljetusten kokonaistilastoon. Tyypillisesti transitoliikenteen vuosittaiset heilahtelut ovat suuria.

Laivojen vedenalainen melu halutaan kuriin

13.3.2014

Kauppamerenkulun aiheuttamaan vedenalaiseen meluun on tulossa rajoituksia.

Viron puolustusministeri toivoo Baltiaan Nato-joukkoja

13.3.2014

Baltian maihin olisi sijoitettava Nato-joukkoja, sanoo Viron puolustusministeri Urmas Reinsalu.

Yhteistyölle kyllä, puolustusliitolle ei, kyllä tai ehkä – Suomen ja Ruotsin puolustusliitto jakoi mielipiteet

12.3.2014

Kaikkien puolueiden kansanedustajat keskustelivat turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta Ylen Vaalien välissä -ohjelmassa TV1:ssä keskiviikkona.

Merkel varoittaa: Venäjää uhkaavat lisäpakotteet

12.3.2014

Saksan liittokansleri Angela Merkel varoittaa, että Venäjää uhkaavat ensi viikolla uudet pakotteet, jos se ei lähipäivinä suostu siihen, että diplomaattista ratkaisua Ukrainan kriisiin etsivä yhteysryhmä perustetaan.

Viro pelkää sotilaallista tyhjiötä Itämeren alueella

12.3.2014

Viron johtavat poliitikot arvioivat, että koko Euroopan turvallisuustilanne on muuttunut Ukrainan kriisin ja Venäjän aggressiivisen politiikan takia.

Pohjoismaiden neuvosto lykkää Venäjän-vierailuaan Krimin kriisin takia

12.3.2014

Pohjoismaiden neuvosto ilmoittaa siirtävänsä Venäjän Murmanskiin ensi viikolle suunnitellun vierailun ajankohtaa.

Mikroskooppisen pienet roskat haittaavat merieliöitä Turun ja Rauman edustoilla

12.3.2014

Mikroroskista on haittaa esimerkiksi merilintujen ja hylkeiden ruuansulatukselle. Mikroroskien vaikutuksista merten ravintoketjuun ei kuitenkaan ole tarkkaa tietoa.

SYKE: Itämeren kehno happitilanne jatkuu

12.3.2014

Itämeren happitilanne on edelleen heikko, selviää Suomen ympäristökeskuksen tuoreesta tutkimuksesta. SYKE:n tutkimusalus Aranda selvitti alkuvuodesta Itämeren keskitalvista tilaa aiempaa laajemmalta alueelta. Tulosten perusteella myrskyisä alkutalvi on kuitenkin parantanut jonkin verran tilannetta 50–80 metrin syvyydessä.

Mökin omistaja kärsii nahoissaan öljyonnettomuuden seurauksia

12.3.2014

Varustamoiden ja öljy-yhtiöiden vakuutukset eivät korvaa virkistysarvojen menetyksiä öljyonnettomuudessa. Myös rantamökin hinta saattaa romahtaa ilman korvausta vakuutuksista. Maksumieheksi saattavat joutua myös kunnat ja valtio, arvioi valtiontalouden tarkastusvirasto. Viranomaiset ovat huonosti varautuneet käsittelemään Suomenlahden rannikolle ajautunutta öljyjätettä.

Merimetsoja häiritään Saaristomerellä laillisesti

12.3.2014

Varsinais-Suomen merialueille myönnetyt luvat eivät ole Varsinais-Suomen Ely-keskuksen mukaan virheellisiä, kuten Etelä-Pohjanmaalla on ollut.

Jokivarsien asukkaat portinvartijoina taimenen paluulle

12.3.2014

Kaakkois-Suomen vanhojen taimenjokien ennallistaminen etenee hiljalleen. Vaelluskalojen vanhoista kutujoista noin puolet on saatu ennallistettua. Ennallistamisesta on hyviä kokemuksia, esimerkiksi Virojokeen taimen on palannut. Jokivarsien asukkaat ovat avainasemassa taimenten palauttamisessa.

Jasper Pääkkönen: "Suomeen tarvitaan kestävää ammattikalastusta" – mitä mieltä olet suomalaisesta kalapolitiikasta?

11.3.2014

WWF julkaisi tänään uuden Kuluttajan kalaoppaan. Oppaan tehtävänä on kertoa, mitä kaloja on suositeltavaa syödä ja mitä puolestaan tulisi välttää. Minkälaisia valintoja sinä teet kalatiskillä? Miten suositukset vaikuttavat päätöksiisi? Mitä muutoksia toivoisit suomalaiseen kalapolitiikkaan?

VTV: Öljyalusonnettomuus Suomenlahdella kuormittaisi valtion ja kuntien talouksia

11.3.2014

Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) mukaan suuri öljysäiliöalusvahinko Suomenlahdella aiheuttaisi pahimmillaan useiden miljardien eurojen kustannukset.

Kalaopas neuvoo: Näiden kalojen syöminen on eettisintä

10.3.2014

Viidettä kertaa ilmestyneessä kuluttajan kalaoppaassa on luokiteltu Suomessa tarjolla olevia ruokakaloja ympäristöperustein kolmeen ryhmään.

Pohjoismaissa pelätään pesukarhuja

10.3.2014

Saksassa on miljoona pesukarhua, ja ne aiheuttavat paljon vahinkoa. Nyt niiden pelätään kulkevan Tanskaan, Ruotsiin ja Norjaan.

Venäläisten viisumihakemukset Suomeen vähentyneet

7.3.2014

Viisumihakemukset Venäjältä Suomeen ovat vähentyneet alkuvuonna. Suomen Pietarin konsulaatista kerrotaan, että hakemuksia tulee noin 3000–4000 päivässä.

Tutkimus: Suomalaiset kiinnostuneempia EU-vaaleista kuin koskaan

7.3.2014

Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaisten äänestysinto tuleviin EU-vaaleihin on korkeammalla kuin koskaan. Intoa ovat Euroopan komission Suomen-edustuston taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan nostaneet etenkin Euroopan talouskriisi ja kärkiehdokkaat.

Ukrainan kriisi puhuttaa Pohjolan ja Keski-Euroopan ministereitä Viron-kokouksessa

7.3.2014

Suomea kokouksessa edustaa ulkoministeri Erkki Tuomioja. 12 maan ulkoministerit kokoontuvat Narvassa.

Liettuan presidentti varoittaa: Puola ja Baltia seuraavina

6.3.2014

Liettuan presidentti varoittaa, että Venäjä yrittää vetää uudelleen laajemminkin Euroopan rajoja.

Kemiallisten aseiden hajoaminen näkyy Itämeressä

6.3.2014

Itämeren syvänteistä otetuista näytteistä näkyy merkkejä mereen upotettujen kemiallisten aseiden hajoamisesta. Upotetut aseet eivät ole minkään valtion vastuulla.

Katainen ja muut EU-johtajat pohtivat tänään Venäjän näpäyttämistä

6.3.2014

EU-maiden valtionpäät kokoontuvat tänään torstaina Brysselissä ylimääräiseen huippukokoukseen Ukrainan kriisin vuoksi. Suomea kokouksessa edustaa pääministeri Jyrki Katainen.

USA lähettää lisää sotilaskoneita Baltiaan

5.3.2014

Yhdysvaltojen puolustusministeriö Pentagon aikoo lähettää lisää lentokoneita Baltian ilmavalvonnan avuksi. Lisäksi Yhdysvaltain armeija aikoo vahvistaa yhteistyötä Puolan ilmavoimien kanssa. Pentagon kertoi asiasta keskiviikkona.

Kymmenien kilometrien autorekkajonot Venäjän rajalla jäivät historiaan

4.3.2014

Autotransito eli autojen kauttakulkuvienti Suomesta Venäjälle laski tammikuussa peräti 39 prosenttia viime vuoden tammikuusta Tullin tilastojen mukaan.

Viron pääministeri jätti eronpyyntönsä

4.3.2014

Viron pääministeri Andrus Ansip jätti tiistaina eronpyyntönsä. Pyyntö oli odotettu, sillä Ansip ilmoitti jo viime kuussa eroavansa.

Gasum valitsi kaupungin terminaalilleen: Turku hävisi

4.3.2014

Kaasuyhtiö Gasum on valinnut ensimmäisen nesteytetyn maakaasun tuontiterminaalinsa sijoituspaikaksi Porin. Investointipäätöstä ei kuitenkaan ole vielä tehty. Gasum on jättänyt hakemuksen työ- ja elinkeinoministeriöön investointituesta.

Karjalainen: Ulkomaille maksettuja työttömyystukia eniten Viroon

4.3.2014

Kela maksoi työttömyysetuuksia muihin EU- ja Eta-maihin viime vuonna lähes 830 0000 euroa, kertoo sanomalehti Karjalainen. Summasta yli puolet meni Viroon.

EU uhkaa Venäjää viisumineuvottelujen jäädyttämisellä

3.3.2014

EU on valmis jäädyttämään Venäjän kanssa käytävät neuvottelut viisumivapaudesta sekä uudesta EU-Venäjä-sopimuksesta, jos Ukrainan kriisissä ei välittömästi tapahdu liennytystä, kertoi ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) STT:lle.

Baltian puolustusministerit tuomitsevat Venäjän toimet

3.3.2014

Baltian maiden puolustusministerit ovat tuominneet Venäjän tunkeutumisen Ukrainaan. Ministerit keskustelivat tilanteesta puhelimitse tänään.

Venäläinen lastenvaateketju tulee Suomeen

3.3.2014

Useat suomalaiset kauppaketjut ovat laajentuneet viime vuosina Venäjälle, mutta nyt vuorostaan venäläinen lastenvaateketju kokeilee onneaan Suomessa, kun Gulliver-ketjun ensimmäinen myymälä avautuu kauppakeskus Itikseen.

Itämerestä löytyi uhanalaisia pyöriäisiä

3.3.2014

Itämeressä on pyöriäisiä, todettiin uudella vedenalaisella seurantamenetelmällä. Itämeren pyöriäinen on luokiteltu äärimäisen uhanalaiseksi, mutta arvio on perustunut puutteellisen tietoon.

Ilmastonmuutos huolettaa suomalaisia vähemmän kuin läntisiä naapureita

3.3.2014

Puolet eurooppalaisista pitää ilmastonmuutosta yhtenä maailman vakavimmista ongelmista. Suhteellisesti eniten näin ajattelevia on Ruotsissa ja vähiten Virossa, ilmenee maanantaina julkaistusta Eurobarometristä.

Venäjän talousongelmat heijastuvat Suomeen – Ukrainan kriisi on myrkkyä elpymiselle

3.3.2014

Ukrainan kriisi on pitkittyessään myrkkyä Suomen talouden elpymiselle, arvioivat STT:n haastattelemat ekonomistit.

Alma Media myi Baltic News Servicen

3.3.2014

Alma Media on myynyt Virossa, Latviassa ja Liettuassa toimivan uutistoimiston Baltic News Servicen (BNS). Ostaja on virolaisen sijoitusyhtiö Koha Capitalin omistama Uudisvoog.

Venäjällä toimivien yhtiöiden kurssit laskevat Helsingin pörssissä

3.3.2014

Venäjän markkinoilla laajasti toimivien suomalaisten yhtiöiden osakekurssit ovat kovassa laskupaineessa Helsingin pörssissä.

Ylijohtaja Härmälä LNG-terminaalista: Poliittinen sopu löytynyt, talous ratkaisee rakentamisen

3.3.2014

TEM:n energiaosaston ylijohtaja Esa Härmälä kertoo, että isompi maakaasuterminaali rakennettaisiin Suomeen ja pienempi Viroon. Härmälän mukaan terminaalihanke on Ukrainan tapahtumat huomioon ottaen merkittävä projekti; kyse on EU:n huoltovarmuudesta sekä vaihtoehtoisesta lähteestä Venäjän putkien kautta tulevalle maakaasulle.

Pohjoismaissa suurimmat kaupunkialueet selvisivät finanssikriisistä parhaiten

1.3.2014

Kansainvälinen finanssikriisi kohteli Pohjoismaista kovimmin Suomea, Islantia ja Tanskaa. Helpoimmalla pääsi Norja.

Itämeren kaasuputki vielä vähällä käytöllä

28.3.2013

 

Kaasuputken käyttöaste on noin kolmannes kapasiteetista. Liuskekaasun aiheuttama mullistus vähentää Euroopan riippuvuutta Venäjän kaasusta.

Kovalla kiireellä rakennettu Itämeren kaasuputki on jäänyt melko vähälle käytölle. Linjaa hoitavan Nord Stream -yhtiön mukaan kahden putken keskimääräinen käyttöaste on ollut 35 prosentin luokkaa.

Kaasuputkista ensimmäinen vihittiin marraskuussa 2011 ja toinen lokakuussa 2012. Putket yhdistävät Venäjän kaasukentät Keski-Eurooppaan.

Viking Line selvittää väitteitä bussisyrjinnästä Ruotsissa

25.3.2013

Laivayhtiöt ovat ryhtyneet selvittämään, syrjittiinkö niiden matkustajia etnisen taustan perusteella Ruotsissa.

Suomen nopein kasvaja lähtee nyt Tanskaan

22.3.2013

Suomalainen online-videoratkaisuihin keskittynyt ohjelmistoyritys laajentaa Tanskaan ja lisää panoksia tuotekehitykseen.

Fazer vahvisti markkina-asemaansa kotimaassa

22.3.2013

Elintarvikekonserni Fazer vahvisti viime vuonna asemiaan kotimarkkinoilla. Liikevaihto nousi reilut kuusi prosenttia lähes 1,7 miljardiin ja voitto ennen veroja oli 67 miljoonaa euroa.

Panimoliitto: Alkoholiveron korotus kiihdyttää viinarallia Virosta

21.3.2013

Panimoliitto pitää hallituksen päätöstä alkoholiveron nostosta kohtuuttomana.

Suomen ja Venäjän talouskomissio kokoontuu Turussa

21.3.2013

Suomen ja Venäjän hallitustenvälisen talouskomission yhteiskokous järjestetään ensi viikolla Turussa. Keskiviikkona pidettävän kokouksen puheenjohtajina toimivat eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb sekä Venäjän varapääministeri Dmitri Kozak.

Lufthansa peruu lentojaan myös Suomessa

21.3.2013

Lentoyhtiö Lufthansa peruu lentojaan myös Suomessa. Peruutusten syynä on työntekijöiden lakko.

Lufthansan lakko näkyy Suomessakin

21.3.2013

Saksalainen lentoyhtiö Lufthansa peruu tänään satoja Euroopan-lentojaan. Työntekijät aikoivat lakkoilla aamusta puolillepäivin.

Lufthansa peruu lentojaan myös Suomessa

21.3.2013

Lentoyhtiö Lufthansa peruu lentojaan myös Suomessa. Peruutusten syynä on yhtiön työntekijöiden lakko. Finavian mukaan Helsinki-Vantaalla on peruttu neljä saapuvaa ja neljä lähtevää Lufthansan lentoa.

Suomessa tehtiin vähiten abortteja Pohjoismaissa

20.3.2013

Suomessa tehtiin viime vuonna vähiten abortteja Pohjoismaissa, ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreesta tilastoraportista.

Evira: Ulkomaisista pakastemarjoista hepatiittia

20.3.2013

Tanskassa epäillään pakastemarjojen levittäneen hepatiitti A-virusta. Suomessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Evira selvittävät yhdessä paikallisten viranomaisten kanssa kotimaassa saatuja hepatiitti A-tartuntoja.

Luotsien työnseisaus saattaa viivästyttää laivaliikennettä

20.3.2013

Luotsien työnseisaus saattaa tänään hidastaa laivaliikennettä. Luotsiliiton jäsenet aloittivat puolenyön aikaan vuorokauden mittaisen työnseisauksen vastalauseena sille, että liitto menetti paikan valtion luotsausyhtiön hallituksessa.

Talvi helppo meriliikenteelle

18.3.2013

Talvi on ollut meriliikenteelle helppo Perämerta lukuun ottamatta. Perämeren talvea Liikennevirasto kuvaa normaaliksi.

Finnkino ja Ruotsin SF Bio yhdistymässä

18.3.2013

Elokuvateatteriketjut Finnkino ja SF Bio ovat yhdistymässä, kertoo SF Bion ruotsalainen omistaja Bonnier tiedotteessa.

Finnkino ja SF Bio Pohjoismaiden johtavaksi elokuvateatteriketjuksi

18.3.2013

Finnkino ja ruotsalaisen Bonnier-konsernin omistama SF Bio yhdistyvät Pohjoismaiden suurimmaksi elokuvateatteriketjuksi, Finnkinon omistava Ratos kertoo tiedotteessaan.

Finnkino ja SF Bio Pohjoismaiden johtavaksi elokuvateatteriketjuksi

18.3.2013

Finnkino ja ruotsalaisen Bonnier-konsernin omistama SF Bio yhdistyvät Pohjoismaiden suurimmaksi elokuvateatteriketjuksi, Finnkinon omistava Ratos kertoo tiedotteessaan.

Finnkino ja SF Bio yhdistyvät

18.3.2013

Bonnierin ruotsalainen elokuvateatteriketju SF Bio myydään sijoitusyhtiö Ratokselle, joka jo omistaa Finnkinon. Yhdistymisestä syntyy Pohjoismaiden johtava elokuvateatteriketju. Bonnierille jää kuitenkin mittava osakkuus SF Biosta.

Putinin näkemys talvisodasta ihmetyttää: ”Korjattiin virheitä”

15.3.2013

Venäjän presidentti Vladimir Putinin talvisotakommentti herättää ihmetystä.

Sofi Oksaselle Ruotsin Akatemian kirjallisuuspalkinto

15.3.2013

Sofi Oksanen saa tänä vuonna Ruotsin Akatemian pohjoismaisen kirjallisuuspalkinnon.

Sofi Oksaselle suuri ruotsalainen kirjallisuuspalkinto

15.3.2013

Kirjailija Sofi Oksaselle on myönnetty Ruotsin Akatemian kirjallisuuspalkinto. Kustantamo Liken mukaan Oksanen on ensimmäinen suomalaisnainen, jolle palkinto on myönnetty.

Putin: Talvisodassa korjattiin rajavirheitä

15.3.2013

Venäjän presidentti Vladimir Putin pitää talvisotaa Neuvostoliiton yrityksenä korjata bolshevikkivallankumouksen aikana tehtyjä virheitä.

Sofi Oksaselle merkittävä ruotsalainen kirjallisuuspalkinto

15.3.2013

Kirjailija Sofi Oksaselle on myönnetty Ruotsin Akatemian pohjoismainen kirjallisuuspalkinto. Kustantamo Liken mukaan Oksanen (s. 1977) on ensimmäinen suomalaisnainen, jolle palkinto on myönnetty.

Putin: Talvisodassa korjattiin rajavirheitä

15.3.2013

Venäjän presidentti Vladimir Putin pitää talvisotaa Neuvostoliiton yrityksenä korjata bolshevikkivallankumouksen aikana tehtyjä virheitä.

Kivessyövän riski Pohjoismaissa jopa kymmenkertainen

15.3.2013

Pohjoismaissa syntyneillä miehillä on muuhun maailmaan nähden lähes kymmenkertainen riski sairastua kivessyöpään, kertoo uutistoimisto Bloomberg. Syytä ilmiölle ei vielä tiedetä.

Karvialla paljastui laiton alko: Virosta tuotu 12 000 litraa alkoholia myyntiin

15.3.2013

Tulli epäilee, että kolme keski-ikäistä karvialaista on tuonut Virosta Suomeen 12 000 litraa alkoholia myytäväksi vuosina 2011–2013. Rikostorjuntapäällikkö Hannu Sinkkonen kertoo, että laittoman ”alkon” toiminta on ollut yleisesti tiedossa Karviassa. Trokareilta ovat saanut alkoholia kaikki, jotka ovat osanneet pyytää.

SOK avasi mini-Prisman Tallinnan satamaan

15.3.2013

Tallinnaan saapuvat turistit pääsevät käyttämään vihreää bonuskorttiaan jo heti satamassa. SOK on avannut Tallinnan satamaan matkamuistoja ja alkoholia myyvän pienois-Prisman.

Saxo Bank aloittaa huhtikuussa Suomessa

14.3.2013

Monet rahoitusmarkkinoilla toimivat yhtiöt ovat viime aikoina sammuttaneet valot Suomen toiminnoistaan, mutta nyt virta käy toiseenkin suuntaan.

Startup-yrityksille aukesi portti Venäjälle

14.3.2013

Suomalaisille startup-yrityksille aukeaa portti Venäjän markkinoille uuden yhteistyösopimuksen myötä.

Venäjän jättipäästön tukkiminen puhdistaa Suomenlahtea

14.3.2013

Venäläistehtaan fosforivuodon pysäyttäminen on vaikuttanut myönteisesti Suomenlahteen, arvioi Suomen ympäristökeskus. Päästön tukkiminen on osaltaan vähentänyt leviä ruokkivan ja merta rehevöittävän fosforin määrää.

YIT:n ammoniakiista käräjille Pietarissa

14.3.2013

Suomalainen rakennusyhtiö YIT joutuu käräjille taannoisen ammoniakkikohun vuoksi. YIT:n rakentaman kerrostaloasunnon ostaja syyttää yritystä lupausten pettämisestä ja heikkolaatuisesta rakentamisesta.

Venäjän jättipäästön tukkiminen puhdistaa Suomenlahtea

14.3.2013

Venäläistehtaan fosforivuodon pysäyttäminen on vaikuttanut myönteisesti Suomenlahteen, arvioi Suomen ympäristökeskus. Päästön tukkiminen on osaltaan vähentänyt leviä ruokkivan ja merta rehevöittävän fosforin määrää.

Wahlroos: Ruotsin pankit pian ylikapitalisoituja

13.3.2013

Veckans Affärerin tilaisuudessa Wahlroos haukkui tavanomaiseen tapaansa Saksan "mädän" pankkijärjestelmän.

Työryhmä: Lisärahaa meriteollisuuden tutkimukseen

13.3.2013

Tekesissä suunnitteilla oleva arktisen toimintaympäristön ohjelma on työryhmän mukaan tarpeen aloittaa heti.

TEM: Työryhmä esittää 20 miljoonaa meriteollisuuden kehittämiseen

13.3.2013

Vuorineuvos Ole Johanssonin johtama Meriteollisuus 2020 -työryhmä jätti tänään väliraporttinsa elinkeinoministeri Jan Vapaavuorelle. Ehdotuksilla haetaan parannusta meriteollisuuden lyhyen aikavälin kilpailukykyyn ja uudistumiseen.

Turun telakka voisi tehdä tuulivoimalan perustuksia

13.3.2013

Hailuodon liepeille merituulipuistoa suunnittelevat Wpd ja STX Finland kiirehtivät hallituksen lupaamaa merituulipuiston kokeilutukea.

Merituuli puhaltaa jo ropoja STX:lle

12.3.2013

STX Finland tekee jo pientä liikevaihtoa merituulivoimalla, vaikka sillä ei ole yhtään varsinaista tilausta kirjoissaan.

Venäläisministeri ei usko adoptioiden Suomeen loppuvan

12.3.2013

Venäjän varapääministeri Olga Golodets ei usko, että adoptiot Venäjältä Suomeen kielletään. Venäjällä oli tammikuussa esillä lakialoite, joka kieltäisi lasten adoptiot useimpiin maailman maihin, myös Suomeen. Poikkeuksen tekisivät vain ne maat, joilla on Venäjän kanssa kahdenvälinen lasten oikeuksia koskeva sopimus.

Suomalaisstartup "modernisoi Venäjän taloutta"

12.3.2013

Suomalainen Beneq perustaa konttorin Pietariin.

FilmMe esittelee kamerajärjestelmäänsä hevostapahtumassa Saksassa

12.3.2013

Oululainen start-up –yritys FilmMe esittelee videokamerajärjestelmänsä Saksan Essenissä maailman suurimmassa hevosalan messutapahtumassa ensi sunnuntaina.

Suomen sotilaat Ruotsin alaisuudessa

12.3.2013

Afganistanissa ensi vuonna loppuvan Isaf-operaation tavoitteena on ollut auttaa Afganistanin hallintoa luomaan vakautta ja turvallisuutta. YK:n valtuuttama operaatio siirtyi Naton alaisuuteen 2003. Mukana on lähes 50 maata.

Virossa voittoeuro auttaa yritystä

11.3.2013

Viron elinkeino- ja viestintäministeri Juhan Parts kehuu maansa verojärjestelmän toimivan Virossa, mutta ei tyrkytä sitä Suomeen.

Saaristoliikenteen sekava järjestelmä tuskastuttaa

11.3.2013

Kymmenen vuoden aikana saaristoliikenteen toimijaverkosto on muljahdellut ympäri niin moneen kertaan, että valtaosa ihmisistä on pudonnut kärryiltä ja tuskastunut seuraamaan koko muutosta.

Yle: Venäläiset suunnittelevat verovapaata myyntiä Helsingin juniin

11.3.2013

Venäjän rautatieyhtiö RZD suunnittelee verovapaata myyntiä Helsingin juniin, kertoi Yle maanantaina. Myyntiä tulisi sekä Pietari–Helsinki- sekä Moskova–Helsinki -välin matkustajajuniin.

Yle: Venäjä harkitsee verotonta myyntiä Suomen-junissa

11.3.2013

Venäjän valtion rautatieyhtiö RZD kaavailee Ylen mukaan lisätulojen hankkimista aloittamalla verovapaan myynnin ulkomaille kulkevissa junissa. Suunnitelma voi tuoda verovapaan myynnin myös juniin, jotka kulkevat Suomeen reiteillä Moskova–Helsinki ja Pietari–Helsinki.

Saksalaisjätti bongasi oululaisyrityksen

11.3.2013

Saksalainen telejätti Telekom Deutschland ja Oulussa pääkonttoriaan pitävä Lewel Group ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on yhteistyössä kehittää machine-to-machine (M2M) -ratkaisuja.

Hovioikeus: Lapset palautettava Suomesta Venäjälle

11.3.2013

Vuoroin Venäjälle ja Suomeen viedyt lapset on palautettava Venäjälle, katsoo Helsingin hovioikeus. Se sovelsi tänään ensimmäisen kerran Haagin lapsikaappaussopimusta Suomen ja Venäjän välillä. Sopimus Venäjän kanssa tuli voimaan tämän vuoden alussa.

Hovioikeus: Lapset palautettava Suomesta Venäjälle

11.3.2013

Vuoroin Venäjälle ja Suomeen viedyt lapset on palautettava Venäjälle, katsoo Helsingin hovioikeus. Se sovelsi tänään ensimmäisen kerran Haagin lapsikaappaussopimusta Suomen ja Venäjän välillä.

Teknikmagasinet-ketju laajenee Suomessa

11.3.2013

Ruotsalainen viihde-elektroniikkaa ja vempaimia myyvä Teknikmagasinet kasvattaa Suomen myymälöittensä määrää. Kevään aikana uudet myymälät avataan Itiksen ja Sellon kauppakeskuksiin. Myöhemmin myymäläketjua aiotaan laajentaa vielä lisää.

IL: Homeista lihaa pestiin ”tuoreeksi” Puolassa – saattaa löytyä myös Suomen kaupoista

11.3.2013

Iltalehti kertoo toistaiseksi räikeimmästä lihaskandaalista: puolalaisreportteri on paljastanut, että Pohjois-Puolassa sijaitseva lihatukku on jo vuosia ”tuoreistanut” vanhentunutta lihaa ja lähettänyt sen uudelleen myytäväksi EU-alueelle.

Viron presidentti: Jakobson oli Euroopan suuria diplomaatteja

11.3.2013

Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves esitti surunvalittelunsa ministeri Max Jakobsonin omaisille Twitterissä.

Meriteollisuuden pk-yritysille tukea kansainvälistymiseen

11.3.2013

Valtakunnalliseen ohjelmaan voi hakea mukaan kesäkuuhun 2013 saakka.

Pohjoismaiden ”pienipalkkaiset” huippujohtajat viihtyvät kotimaissaan

10.3.2013

Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan johtoportaissa tienataan vähemmän kuin muualla Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Ruotsissa ja Tanskassa huippujohtajien palkat ovat noin 75 prosenttia Euroopan keskiarvosta, Norjassa ja Suomessa vieläkin vähemmän.

Pakastemarjoja epäillään hepatiitti A:sta ja norovirusepidemioista

8.3.2013

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja Elintarviketurvallisuusvirasto (Evira) selvittävät, ovatko ulkomaiset kuumentamattomat pakastemarjat aiheuttaneet Suomessa hepatiitti A -tartuntoja.

Ruotsalainen vimpainkauppa laajentaa Suomessa

8.3.2013

Ruotsalaislähtöinen viihde-elektroniikka- ja vekotinketju Teknikmagasinet avaa Suomessa uusia myymälöitä.

SAS:n tappio pieneni

8.3.2013

Lentoyhtiö SAS on onnistunut pienentämään tappioitaan. Yhtiö teki marras-tammikuussa noin 100 miljoonaa euroa tappiota ennen veroja, mikä on noin kolmasosa vuotta aiemmasta.

Vatanen äänivyöryllä Viron autourheiluliiton johtoon

8.3.2013

Ralliautoilun maailmanmestari ja entinen europarlamentaarikko Ari Vatanen valittiin torstaina äänivyöryllä Viron autourheiluliiton puheenjohtajaksi. Viron autourheiluliitossa on 37 jäsenseuraa. Seuroista 32 osallistui vaaliin ja 28 niistä tuki Vatasen valintaa.

Naistenpäivänä puhutaan naisten kokemasta väkivallasta

8.3.2013

Tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää. YK on julistanut tämänvuotisen naistenpäivän kansainväliseksi teemaksi naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan lopettamisen.

Ikean hevosenlihaongelmat jatkuvat – nyt makkaroita vedetään myynnistä Venäjällä

7.3.2013

Ruotsalainen huonekalujätti Ikea on vetänyt makkaroita pois myynnistä neljässätoista myymälässään Venäjällä. Makkaroista löytyi testeissä hevosenlihaa.

"Ruotsin verottaja kiertää veroja"

7.3.2013

Ruotsin veroviranomainen vetäisi hihastaan Viro- ja Suomi-kortit, kirjoittaa ruotsalainen Expressen.

Eivor jatkaa Utön reitillä

6.3.2013

Yhteysalus Eivor saa jatkaa liikennöintiään Utön reitillä. Sen omistama Rosita-varustamo voitti Varsinais-Suomen ELY-keskuksen järjestämän kilpailutuksen reitin hoidosta myös seuraavalle viisivuotiskaudelle. Uusi sopimus loppuu 31.12.2009.

Lihanjalostaja Pouttu myydään Viroon

6.3.2013

Elintarvikeyhtiö Pouttu myydään Viroon, yhtiö kertoo.

Elintarvikeyhtiö Pouttu myydään Viroon

6.3.2013

Elintarvikeyhtiö Pouttu myydään Viroon, yhtiö kertoo. Sponsor Capital ja yksityisomistajat ovat myyneet Poutun virolaiselle liha- ja meijerituotteiden valmistajalle AS Maag Gruppille.

Pouttu myydään Viroon

6.3.2013

Elintarvikeyhtiö Pouttu myydään Viroon, yhtiö kertoo. Poutun toimitusjohtajan Pekka Kososen mukaan kauppa ei vaikuta yhtiön toimintaan Suomessa.

Pouttu myydään Viroon

6.3.2013

Elintarvikeyhtiö Pouttu myydään Viroon, yhtiö kertoo.

Kaarinalaiset lapset toimivat Itämeren puolesta

6.3.2013

Kaarinan nuorkauppakamari toteuttaa tänä vuonna Intohimona Itämeri -hankkeen. Hankkeessa ovat mukana muun muassa kaarinalainen Piispanlähteen koulu, piikkiöläinen Yhtenäiskoulu sekä Paimiosta Kriivarin ja Jokelan koulut.

Kauppa kasvaa Venäjällä

6.3.2013

Venäjä on valtava markkina-alue, jonka merkitys Suomelle on kasvussa, kun EU-vientimarkkinat hiipuvat. Kaupan ala on yksi merkittävimmistä toimialoista, joka on lähtenyt rohkeasti itärajan taakse. Kilpailu markkinoista kuitenkin kiristyy, joten yritysten on tehtävä töitä asemiensa säilyttämiseksi.

Ensimmäinen Patria AMV -panssariajoneuvo Ruotsiin

5.3.2013

Valtionyhtiö Patria luovutti tiistaina ensimmäisen Patria AMV -panssariajoneuvon Ruotsin puolustusmateriaalilaitokselle.

Venäläisproomun nostaneelle ei euroakaan Paraisilta

5.3.2013

Paraisten kaupungin ei tarvitse maksaa vahingonkorvauksia proomukiistasta. Turun hovioikeuden päätös vapauttaa myös entisen Korppoon kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtajan korvausvastuusta.

Oikeus määräsi Verkkokauppa.comin maksamaan miljoonien eurojen korvaukset

5.3.2013

Helsingin hovioikeus on määrännyt elektroniikkaa ja kodinkoneita myyvän Verkkokauppa.com-yhtiön maksamaan yhdessä virolaisen yhteistyökumppaninsa Arctechon kanssa 3,5 miljoonan euron korvaukset korkoineen tekijänoikeuksia valvovalle Teostolle, koska yhtiö on laiminlyönyt hyvitysmaksujen tilittämisen myymistään tallennuslaitteista. Helsingin käräjäoikeus antoi samansuuntaisen päätöksen asiassa reilut kaksi vuotta sitten.

Verkkokauppa.com kiersi Teosto-maksuja Viron kautta

5.3.2013

Viihde-elektroniikkaa myyvä Verkkokauppa.com ja sen edesmennyt virolainen sisaryhtiö joutuvat pulittamaan Teostolle 3,5 miljoonan euron korvaukset.

Yrityksen kova vuosi: tappiolta ennätystulokseen

5.3.2013

Henkilönostinten ja nostureiden vuokraus kotimaassa ja ulkomailla harjoittava Pekkaniska-konserni teki viime vuonna ennätystuloksen.

Työministeri epäilee: Saksan ja Ruotsin työväki saa merkittäviä palkankorotuksia

5.3.2013

Maltillisen työmarkkinaratkaisun tekeminen on helpompaa nyt kuin syksyllä.

Helsinki aikoo nostaa kuhan alamittaa

5.3.2013

Kau­pun­ki nos­taa luul­ta­vas­ti myös verk­ko­jen sil­mä­ko­koa. Vil­liä tai­men­ta ei enää en­si vuon­na saa ot­taa saa­liik­si.

Suomalaiseen wc-paperiin painettiin Uuden Testamentin sanoja

4.3.2013

Suomalainen paperiyhtiö Metsä Tissue on vetänyt myynnistä Raamatun jakeita sisältävää vessapaperia. Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa myydyt Lambi-rullat sisälsivät tekstiä Uuden Testamentin 1. Korinttolaiskirjeestä.

Suomalaisfirma joutuu vetämään wc-paperia markkinoilta - Paperissa Raamatun jakeita

4.3.2013

Suomalainen paperiyhtiö Metsä Tissue on vetänyt myynnistä Raamatun jakeita sisältävää vessapaperia.

Hesburgerin logosta väännettiin Latviassa Horseburger

4.3.2013

Latvian sosiaalisessa mediassa levisi viime viikonloppuna kuva, jossa Hesburgerin logo oli muutettu muotoon Horseburger (hevospurilainen).

Suomalaiseen wc-paperiin painettiin Jeesuksen sanoja

4.3.2013

Suomalainen paperiyhtiö Metsä Tissue on vetänyt myynnistä Raamatun jakeita sisältävää vessapaperia.

Ixonos aikoo lomauttaa ja irtisanoa

4.3.2013

Ohjelmistoyhtiö Ixonos aloittaa yt-neuvottelut. Niiden vaikutusten arvioidaan koskevan Suomessa enintään 87 työntekijää.

Ixonos aloittaa yt:t, karsii Suomessa ja maailmalla

4.3.2013

Ixonos aloittaa yt-neuvottelut Suomessa, lakkauttaa Kiinan-toiminnot ja siirtää Tallinnan tuotannon Slovakiaan.

Maaseudun Tulevaisuus: Neljä viidesosaa soijasta muuntogeenistä

4.3.2013

Jo noin 80 prosenttia maailman soijasta on muuntogeenistä, kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuus.

MT: Neljä viidesosaa soijasta muuntogeenistä

4.3.2013

Jo noin 80 prosenttia maailman soijasta on muuntogeenistä, kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuus. Geenimuunneltujen kasvien viljelyala kasvoi viime vuonna kuusi prosenttia 170 miljoonaan hehtaariin.

MT: Valtaosa soijasta muuntogeenistä

4.3.2013

Jo noin 80 prosenttia maailman soijasta on muuntogeenistä, kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuus.

Suomalaiseen wc-paperiin painettiin Jeesuksen sanoja - vedettiin pois myynnistä

4.3.2013

Suomalainen paperiyhtiö Metsä Tissue on vetänyt myynnistä Raamatun jakeita sisältävää vessapaperia.

Puheloinen: Pohjoismaisesta yhteistyöstä ei suuria säästöjä

3.3.2013

Puolustusvoimain komentajan kenraali Ari Puheloisen mukaan pohjoismaisella puolustusyhteistyöllä ei ratkaista Suomen sotilaallisen maanpuolustuksen tämän vuosikymmenen ja 2020-luvun alun rahoitushaasteita.

Kuhaverkko kertoo meren voinnista

3.3.2013

Pal­kit­tu Itä­me­ri-tut­ki­ja Sep­po Knuut­ti­la haas­taa Hel­sin­gin tiu­ken­ta­maan ku­han ka­las­tus­ta, jot­ta ka­la­kan­ta saa­tai­siin suu­rem­mak­si ja von­ka­leet pi­dem­mik­si.

Itämeri-palkinto työvoitosta

3.3.2013

Suo­men ym­pä­ris­tö­kes­kuk­sen eri­kois­tut­ki­ja Seppo Knuuttila, 54, muis­te­taan vuo­den ta­kai­ses­ta Kin­gis­sep­pin lan­noi­te­teh­taan fos­fo­ri­pääs­tön pal­jas­tuk­ses­ta.

Ruotsissa syyttäjä toimii tutkinnanjohtajana – Suomessa poliisi

2.3.2013

Ruotsissa syyttäjä toimii tutkinnanjohtajana vaativammissa jutuissa. Suomessa tutkinnanjohtajana toimii poliisi.

Solosta Sokoksen premium-hotellien ketju

2.3.2013

Profiloituja hotelleja tulee Suomen lisäksi Venäjälle.

Meriliikenteessä ennätysmäärä matkustajia viime vuonna

1.3.2013

Meriliikenteessä oli viime vuonna enemmän matkustajia kuin koskaan aikaisemmin, kertoo Liikennevirasto. Meritse matkustettiin entistä tiuhemmin erityisesti Suomen ja Viron sekä Suomen ja Venäjän välillä.

Ennätysmäärä merimatkoja: Matkustus kasvoi Viroon ja Venäjälle

1.3.2013

Vesiliikenteessä tehtiin viime vuonna matkoja enemmän kuin koskaan aiemmin, kertoo Liikennevirasto. Tieto käy ilmi viraston julkistamista viime vuoden tilastoista.

Jäänmurtajien työntekijät ehkä lakkoon

1.3.2013

Sovintoehdotus on jätetty.

Jäänmurtajahenkilöstön lakko saattaa peruuntua

1.3.2013

Jäänmurtajien työntekijöitä koskeva lakko saattaa peruuntua. Laivanpäällystösliiton ja valtion osakeyhtiö Arctia Shippingin väliseen työriitaan on saatu ratkaisuehdotus, tiedottaa sovittelija Heikki Pohja.

Jäänmurtajahenkilöstön lakko saattaa peruuntua

1.3.2013

Jäänmurtajien työntekijöitä koskeva lakko saattaa peruuntua. Laivanpäällystösliiton ja valtion osakeyhtiö Arctia Shippingin väliseen työriitaan on saatu ratkaisuehdotus, tiedottaa sovittelija Heikki Pohja.

helmikuu

Suomeen sekä Viroon nesteytetyn maakaasun terminaali

28.2.2014

Suomi ja Viro ovat tehneet alustavan sopimuksen siitä, että molempiin maihin rakennettaisiin nesteytetyn maakaasun terminaali ja niiden välille kaasuputki. Asiasta kertoi Viron talousministeriö uutistoimisto Reutersille.

Vuoden meripelastajaksi valittiin miehistö Kellon Kiviniemestä

28.2.2014

Suomen Meripelastusseura on nimittänyt viime vuoden meripelastajaksi pelastusvene Venekuumeen miehistön Kiviniemen Meripelastusyhdistyksestä.

20-metrinen alus upposi Helsingin Herttoniemenrannassa

28.2.2014

Vanha teräsalus upposi perjantaina aamukahdeksan aikaan Helsingin Herttoniemenrannassa. Noin 20-metriä pitkä alus seisoi tapahtumahetkellä laiturissa.

Take away -kulttuurin karu seuraus – Suomessa Itämeren roskaisimmat rannat

27.2.2014

Ensimmäinen Itämeren rantojen roskaantumista on selvittänyt tutkimus on valmistunut. Tulos on surullinen: Suomen rannat ovat selvästi roskaisempia kuin Ruotsissa, Virossa ja Latviassa. Suomen kaupunkirannoilta löytyi erityisen paljon muovia, kertakäyttöisiä kahvikuppeja ja ruokakääreitä.

EU-valtuuskunta ratkoo Helsingissä Viron ja Suomen kaasukiistaa

26.2.2014

Euroopan unionin valtuuskunta vierailee tänään keskiviikkona Suomessa saadakseen ratkaisun Suomen ja Viron väliseen kiistaan ison kaasuterminaalin sijoituspaikasta.

Pähkähullu matkailuidea porskuttaa yhä

26.2.2014

Kemissä on viety matkailijoita kellumaan Perämeren jäiden keskelle jo neljännesvuosisadan ajan. Aikoinaan pähkähulluksi leimattu idea matkailujäänmurtajan hankkimisesta on osoittautunut onnistuneeksi, sillä risteily jäälakeudella on yhä eksoottinen elämys.

Telakkatyöryhmä hakee viisautta ministeriöstä

26.2.2014

Muun muassa STX:n alihankkijoista, kansanedustajista ja maakuntaliiton edustajista koostuva ryhmä matkaa Helsinkiin hakemaan selkeyttä Turun telakkatilanteeseen.

TUI päättää uusista laivoista pian

26.2.2014

STX:n Turun telakalla rakennettavan Mein Schiff 4 -risteilijän kölinlaskutilaisuuteen tiistaina osallistunut TUI Cruisesin toimitusjohtaja Richard J. Vogel sanoo, että saksalaiset risteilymarkkinat ovat jopa kaksinumeroisessa kasvussa. Siksi lisäaluksille olisi tarvetta.

Nykyajan kalamies hakee saalista, mutta ei kotiinviemisiksi

26.2.2014

Catch and Release -kalastus on kasvattanut suosiotaan viime vuosina. Kalan vapauttamisella halutaan parantaa kalakantoja. Kokeneen kalastusoppaan mielestä tapa on nykyaikaa, mutta kalamiesten pitäisi suhtautua siihen vähemmän kiihkomielisesti.

Tutkimus: Verinäytteestä voi arvioida kuoleman riskin

26.2.2014

Suomalais-virolainen tutkijaryhmä on löytänyt verestä biologisia merkkiaineita, joiden määrä kertoo riskistä kuolla seuraavan viiden vuoden aikana.

STX:n Turun-telakalla edessä satojen lomautukset

25.2.2014

STX Finlandin Turun-telakalla on vielä tänä keväänä edessä jopa 800 ihmisen lomautukset, ellei telakkaa vaivaavia rahoitusongelmia saada ratkaistua. Viimeisen tilauskannassa olevan aluksen, saksalaisen TUI-Cruisisin Mein Schiff 4:n köli laskettiin tiistaina. Aluksen on määrä valmistua keväällä 2015.

Älä mene merijäille – voi pettää alta

25.2.2014

Ilmatieteen laitos varoittaa kävelemästä merijäillä erityisesti eteläisessä Suomessa. Leuto sää ja meriveden korkeuden vaihtelut ovat haurastuttaneet jään, joten merijään paksuuden oikein arviointi on vaikeaa.

Perämeren jäät vesimassojen peitossa

25.2.2014

Merivesi on noussut Perämerellä jäänpinnalle laajalla alueella. Meriveden ennustetaan nousevan edelleen lähivuorokauden aikana jopa metrin verran normaalin keskiveden yläpuolelle. Itämeren jääpeite on tavallista selvästi suppeampi.

Lämmin puhuri söi merijäät – liikkuminen erittäin vaarallista

25.2.2014

Leutojen säiden vuoksi etenkin etelärannikolla merijäät voivat olla erittäin petollisia, varoittaa Ilmatieteen laitos.

Jumiin jäänyt Wasa Express pääsee Uumajan satamaan vasta myöhemmin aamulla

25.2.2014

Merenkurkussa liikennöivän Wasa Express -aluksen matkustajat ovat heränneet tähän päivään laivanhytistä. Matkanteko keskeytyi eilen kovan tuulen takia Uumajan ulkopuolelle, jossa nyt odotellaan tuulen laantumista ja jäänmurtajan apua.

Kymenlaaksolla hyvät eväät Venäjän-viennin portiksi

25.2.2014

Hyvät liikenneyhteydet Venäjän suurimmille markkina-alueille Pietariin ja Moskovaan ovat saaneet esimerkiksi Japanin tähyämään itänaapuriimme Kotkan ja Haminan satamien kautta. Suomalaisyritysten vientiä edistävästä Finprosta muistetaan, että vahvuudet on osattava markkinoida, jotta ne saadaan muutettua rahaksi.

Helsingin satamasta kohta osakeyhtiö

25.2.2014

Helsingin Satama -liikelaitoksen yhtiöittäminen lähestyy toteutumistaan. Helsingin Satama Oy:n perustamisesta on valmistunut suunnitelma, jonka mukaan toiminta siirtyisi sille ensi vuodenvaihteessa.

Vesihome yhä siikojen riesana Oulun edustalla

25.2.2014

Syksyllä Perämeren kalojen riesaksi yltynyttä vesihometta esiintyy Oulun edustalla edelleen.

Wasa Expressin matkustajat jäivät jumiin jään ja tuulen vuoksi

25.2.2014

Noin sata matkustajaa odottaa jäänmurtajaa Uumajan liepeillä.

Gasum ostaa norjalaisen LNG-jakelijan

24.2.2014

Kaasuyhtiö Gasum nousee yrityskaupan kautta Pohjoismaiden suurimmaksi nesteytetyn maakaasun toimijaksi.

Urhon yliperämies on murtanut jäätä Itämerellä kolmekymmentä vuotta

22.2.2014

Timo Aaltonen luotsaa Urhoa, Suomen kuuluisinta jäänmurtajaa.

Venäjä toivoo Suomesta lentoreittiä Sotshiin

21.2.2014

Finnair on nimetty lentämään Sotshin reittiä jo aiemmin, mutta se ei ole tähän mennessä reittiliikennettä aloittanut. Olympialaisten aikana Finnair lentää Sotshiin tilauslentoja.

Kymen Sanomat: Kotka ja Pyhtää menettämässä valtion saaristotuet

21.2.2014

Valtio suunnittelee saaristo-osakunnille maksettavien valtionosuuksien karsimista. Valtio on maksanut saaristolisää kunnille, joille on koitunut saaristosta ylimääräisiä kustannuksia.

Venäjän verkossa: Ansioistaan palkitut

21.2.2014

Ukraina rauhoitetaan, minkä seurauksena se liittyy Venäjän tulliliittoon ja myöhemmin Euraasian liittoon. Näin totesi tammikuun lopulla Aamulehdessä dosentti Johan Bäckman, joka on nimitetty Venäjän strategisten tutkimusten instituutin RISI:n uudeksi Pohjois-Euroopan edustajaksi. Nyt kun ensimmäiset ihmiset on Kiovassa saatu hengiltä, voitaneen täsmentää, että rauhoittaminen tapahtuu perinteisin menetelmin.

Itärajan kaupoille myönnettiin väljemmät aukiolot

21.2.2014

Kaupat saavat jatkossa olla itärajalla auki joka päivä aamuseitsemästä iltayhdeksään myös pyhäpäivinä. Lapin aluehallintoviraston myöntämä lupa on voimassa ensi vuoden loppuun asti. Poikkeusluvalla halutaan palvella erityisesti venäläisiä ostosmatkailijoita.

Olympiaherkkua: Suomi-Ruotsi -lätkä yksiön kokoiselta screeniltä

20.2.2014

Jyväskylän penkkiurheilijoita hemmotellaan perjantaina näyttämällä Suomi - Ruotsi olympiamatsi Kompassiaukion jättinäytöllä. Jumbo Digitalin 21 neliön näyttö vastaa kooltaan pientä yksiötä. Se sijaitsee Asemakadun ja Kävelykadun kulmassa kauppakeskus Forumin katolla.

Helsinki saa katuruokafestivaalin – ravintoloita Tukholmasta, Tallinnasta, Kapkaupungista

20.2.2014

Helsingissä järjestetään 21.–22. maaliskuuta katuruokafestivaali Streat Helsinki EATS. Ruokarekat, -kärryt ja -kojut parkkeerataan Torikortteleihin Kauppatorin laidalle.

Tuuliajolle joutuneen hinaajan kapteeni antoi meriselityksen

20.2.2014

Perämerellä viime marraskuussa tuuliajolle joutuneen hinaajan kapteeni asteli keskiviikkona Oulun käräjäoikeuteen kertomaan, mitä myrskyisänä päivänä Iin edustalla tapahtui. Meri- ja alusturvallisuutta valvova liikenteen turvallisuusvirasto Trafi oli määrännyt, että kapteenin pitää antaa tapauksesta merilain mukainen meriselitys.

Ahdingossa eläneen meritaimenen tulevaisuus näyttää valoisammalta

19.2.2014

Kolme vuotta kestänyt hanke on edistänyt meritaimenen elinolosuhteita. Alueen viimeinen alkuperäinen meritaimenkanta elää Mustajoella. Kunnostukset ovat saaneet merilohen lisääntymään joillakin alueilla vuosikymmenien tauon jälkeen.

Ulkomaisten verkkokauppojen tullivapautta aiotaan kiristää Venäjällä

19.2.2014

Ulkomaisten verkkokauppojen toiminta Venäjällä uhkaa mutkistua. Itänaapurissa kaavaillaan tullitta myytävien tuotteiden alarajan laskemista roimasti. Muutosta perustellaan harmaan tuonnin kitkemisellä.

Viron ja Venäjän rajasopu heijastuu myös Suomeen

19.2.2014

Viron ulkoministeri Urmas Paet ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov eivät olleet ensimmäistä kertaa asialla, kun he allekirjoittivat tiistaina maidensa välisen rajasopimuksen.

Perämeren satamat yrittävät parantaa öljyntorjuntaa

19.2.2014

Pohjoisessa öljyntorjunnan yhteistyöryhmä pohtii parhaillaan, miten satamien öljyntorjuntavalmiutta Perämerellä voisi yhtenäistää. Uutta kalustoa on luvassa aikaisintaan ensi vuonna.

Viron pääministeri: Rajasopimus Venäjän kanssa lisää vakautta

18.2.2014

Viron ja Venäjän tänään allekirjoittama rajasopimus lisää vakautta ja turvallisuutta Virossa ja koko EU-alueella, sanoo Viron pääministeri Andrus Ansip.

Yrityksen muutto Viroon voi lisätä veronkiertoa

18.2.2014

Suomalaisten into toimia Viron yrityksissä on verottajan mukaan osin harmaan talouden apuväline.

Virolais-suomalainen yhteistyönäytelmä ensi-iltaan Lahdessa

18.2.2014

Palkittu virolais-suomalainen yhteistyönäytelmä saa Suomen ensi-iltansa Lahdessa. Teatteri Vanha Juko vie kevään ohjelmistonsa läpi normaalisti. Sen jälkeen edessään on muutto toisaalle mittavan rakennusremontin takia.

Halvat lennot syövät laivamatkailua

18.2.2014

Viikonlopuksi lentokoneella Pariisiin vai samalla hinnalla Ruotsin-laivalla Tukholmaan? Matkustamiseen tottuneet nuoret aikuiset valitsevat nykyään mieluusti ensimmäisen vaihtoehdon.

Viro ja Venäjä allekirjoittavat rajasopimuksen tänään

18.2.2014

Varsinaisen sopimuksen lisäksi ulkoministerit allekirjoittavat sopimuksen merirajasta Narvan edustalla ja Suomenlahdella.

Rauman sataman tulipalosta levisi ilmaan hengityselimille vaarallista savua

17.2.2014

Rauman satamassa syttynyt tulipalo on saatu sammutettua. Pelastuslaitos tiedotti alkuillasta vetäneensä palaneen natriumditioniittisäiliön ulos rakennuksesta ja sammuttaneensa sen

Turun telakan pääluottamusmies: 500 lomautetaan syksyllä

17.2.2014

STX:n Turun telakan pääluottamusmiehen mukaan Scandlines-tilausten menettäminen merkitsee sitä, että syksyllä noin 500 työntekijää joutuu toistaiseksi lomautetuksi.

Niinistöltä yllättävä veto: Sukeltaa akvaarioon

17.2.2014

Ympäristöministeri Ville Niinistö sukeltaa Kotkassa akvaarioon perjantaina.

Merivartiosto varoittaa Suomenlahden heikoista jäistä

17.2.2014

Suomenlahden jäät voivat olla petollisen ohuita hiihtolomaviikolla, varoittaa Merivartiosto. Meren jäälle ei pidä etelärannikolla mennä, jos se ei ole välttämätöntä.

Kauppiaana saaressa läpi vuoden – "Mantereelta kaipaan vain suihkua ja sisävessaa"

17.2.2014

25-vuotias Lilli Yrjölä pitää kauppaa Haapasaaressa, keskellä Suomenlahtea. Asiakaskunta ei ole kovinkaan mittava; talvisaikaan asukkaita saaressa on kymmenkunta. Vaikka pienestä saaresta puuttuu lähes kaikki kaupungin palvelut ja viihdykkeet, hän nauttii joka hetkestä. Edes askeettinen mökki ei häntä harmita.

Merenkurkun hanke loppusuoralla - maailmanperintökohteen alku oli kivinen

14.2.2014

Merenkurkun kaksivuotinen maailmanperintöhanke on loppusuoralla. Hankkeen päättyessä julkaistaan lehti. Siinä kerrotaan, mitä tarkoittaa, kun on maailman paras maankohoamisessa.

Afrikkalainen sikarutto Liettuassa aiheuttaa tuontirajoituksia

14.2.2014

Liettuan eläinlääkintäviranomaisilta saadun tiedon mukaan Kaakkois-Liettuassa Alytuksen ja Vilnan maakunnissa on todettu afrikkalaista sikaruttoa kahdessa villisiassa tammikuun lopussa.

Viking Line paransi tulostaan Gracen siivittämänä

14.2.2014

Kaiken kaikkiaan Viking Linen alukset kuljettivat viime vuonna runsaat 6,5 miljoonaa matkustajaa, mikä oli reippaasti yli 180 000 enemmän kuin edellisvuonna. Matkustajamäärän kasvu oli pääosin Gracen ansiota.

Merivoimat isännöi suurta kansainvälistä kriisiharjoitusta

14.2.2014

Suomen merivoimat isännöi syksyllä monikansallista kriisinhallintaharjoitusta. Northern Coasts -harjoitus alkaa elokuun lopussa ja päättyy syyskuun puolessavälissä.

Islannin lentoharjoitukselle kaavaillaan jatkoa

13.2.2014

Hornetit esittäytyivät ministereille Keflavíkin tukikohdassa.

Turun satama jatkaa myötätuulessa

12.2.2014

Kokonaisliikenne kasvoi edellisvuodesta ja tästäkin vuodesta satama odottaa positiivista, sillä rahtipuolelle on tulossa uusia yhteyksiä.

Itä-Euroopan verkkokauppa kasvaa vauhdikkaasti

12.2.2014

Itäeurooppalaiset ovat ottaneet kovan kirin verkkokaupassa. Verkkokaupan liikevaihdon kasvuvauhti huitelee kymmenissä prosenteissa. Eniten Itä-Euroopan maista verkkokauppaa käydään Venäjällä.

SYKE: Öljypäästöjä ennätyksellisen vähän

11.2.2014

Rajavartiolaitoksen valvontalennoilla havaittiin Itämerellä vain yhdeksän laitonta öljypäästöä viime vuonna.

Etelätuuli ja jää ovat vaikeuttaneet Wasa Expressin kulkua

11.2.2014

Merenkurkussa seilaava Wasa Express on jäänyt lyhyen ajan sisällä jo useampaan otteeseen jumiin jäihin Uumajan ulkopuolella. Syynä on ennen kaikkea etelätuuli, joka on kasannut jäätä. Vaikka jäänmurtajan apua on tarvittu viime päivinä, jäätalvi on ollut tähän mennessä kokonaisuudessaan suhteellisen helppo.

Miljoonat hyötyvät vapaasta liikkuvuudesta Euroopassa

11.2.2014

Saksalaislääkäri kulkee joka päivä töihin Sveitsiin. Virolaiskampaaja tuli asiakkaiden perässä Suomeen.

Porin seudun meriteollisuuden tueksi miljoona euroa

10.2.2014

Mäntyluodon telakkan toivotaan hyötyvän tuesta. Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) on ollut kertomassa tuesta telakan omistavan Technipin pääkonttorissa Yhdysvalloissa.

Ruotsin vanhainkodeissa tarjotaan vanhuksille alkoholia - Suomessa omat pullot

10.2.2014

Monessa ruotsalaisessa vanhainkodissa on alettu tarjoilla alkoholia reilu vuosi sitten voimaan tulleen lakimuutoksen turvin. "Ei hullumpi ajatus", kommentoi torniolaisessa vanhainkodissa asuva 101-vuotias Artturi Heikkilä.

Ruplan heikkous kuristaa vientiä Venäjälle

10.2.2014

Valuuttakurssit heikentävät suomalaisyritysten vientimahdollisuuksia Venäjälle. Euron vahvistuminen vajaassa vuodessa 40 ruplan tasolta lähes 48 ruplaan näkyy selvästi itäkaupassa.

Majakoiden ovet pysyvät kiinni – ainoastaan Tankarille korjausrahaa

10.2.2014

Suomen majakoita sulkeneet turvallisuustarkastukset jatkuvat tänä vuonna. Viime vuonna yleisöltä suljetuista majakoista ainoastaan Kokkolan edustalla sijaitsevan Tankarin kunnostusrahoitus on varmistunut tälle vuodelle.

Suomen rannat ovat Itämeren sottaisimpia

8.2.2014

Suomalaisrannoilta löytyi tutkimuksessa enemmän roskaa kuin Ruotsin, Latvian ja Viron rannoilta.

RKTL: Voimalaitosyhtiöiden korvaukset kalataloudelle riittämättömiä pohjoisessa

7.2.2014

Voimalaitosyhtiöt korvaavat vain osan aiheuttamistaan vahingoista vaelluskalakannoille Kemi-, Ii- ja Oulujoella, ilmenee Riista- ja kalatalouden (RKTL) tutkimuslaitoksen selvityksestä.

Väitös: Järvi opettaa Itämeren suojelua

7.2.2014

Kosteikot ja laskeutusaltaat todettiin tutkimuksessa riittämättömiksi. Lisäapua saa maatalouden valumavesien suodatuksesta.

Turun korjaustelakka haluaa osansa Pietarin laivaliikenteen saneerauksista

6.2.2014

Jo nyt merkittävä osa telakan työkuormasta tulee Pietariin liikennöivien alusten korjauksista. Parhaillaan telakalla viimeistellään Silja Serenaden saneeraustöitä.

Suomalainen naivistinen taide valloittaa Baltian

6.2.2014

Hämeenlinnalainen Naivistit Iittalassa -säätiö vie suomalaista naivismia Baltiaan. Hyväntuulinen taide kiertää Virossa ja Latviassa useamman vuoden ajan.

RKTL: Perämeren jokien kalanistutukset pitäisi moninkertaistaa

6.2.2014

Riista- ja kalantutkimuslaitoksen mukaan kalanistutusten vaikuttavuudesta saatu uusi tieto ja jokivesissä tehty vesiensuojelutyö puoltavat sitä, että esimerkiksi lohenistutukset pitäisi jopa seitsenkertaistaa nykyisestä.

Pauli Kiuru: Suomen puolustuspolitiikkaa puitava Ruotsin mallin mukaan

5.2.2014

Joukko kansanedustajia ehdottaa Pauli Kiurun (kok) johdolla, että eduskunta kävisi ajankohtaiskeskustelun Suomen puolustuspoliittisesta tilanteesta.

Sahatavaraliikenne on Loviisan sataman valtti

4.2.2014

Loviisan sataman kautta kulki viime vuonna ennätysmäärä sahatavaraa. Satama on liikennemäärissä pikkutekijä verrattuina läheisiin HaminaKotkan ja Helsingin satamiin.

Merivartiosto varoittaa jäillä liikkuvia ilmataskuista

4.2.2014

Ilmataskuja syntyy, kun jääpeitteen alla virtaavan veden pinta laskee voimakkaasti. Jääautoilu on nyt erityisen vaarallista.

Scandlines osti tilaamansa alukset konkurssipesältä

4.2.2014

Turun telakan toiveet kahden aluksen Scandlines-tilauksesta heikkenevät.

Pyhäjärven suojelutyö onnistui - kokemuksista hyötyä Itämerelle

4.2.2014

Pyhäjärven ekologinen tila on nykyään hyvä. Järven suojelutyötä on tehty kahdenkymmenen vuoden ajan.

Ammattikalastajille ennätyssaalis - Perämeren kalansaaliit laskivat

3.2.2014

Ammattikalastajat saivat mereltä viime vuonna hyvän saaliin, mutta Perämerellä saalismäärä jäi aikaisempaa pienemmäksi.

”Mamma Mia! Venäläiset tulee!” - video irvailee Ruotsin puolustuskyvylle

28.2.2013

Venäläisessä tv-ohjelmassa esitetyssä musiikkivideossa pidetään olan takaa hauskaa Ruotsin kustannuksella. Kimmokkeena on ollut Ruotsin puolustusministerin taannoinen lausunto, jonka mukaan maa pystyisi puolustautumaan hyökkäystä vastaan ehkä vain viikon.

Venäläisvideo irvailee Ruotsin olemattomalle puolustukselle

28.2.2013

Venäläisessä tv-ohjelmassa esitetyssä musiikkivideossa pidetään olan takaa hauskaa Ruotsin kustannuksella. Kimmokkeena on ollut Ruotsin puolustusministerin taannoinen lausunto, jonka mukaan maa pystyisi puolustautumaan hyökkäystä vastaan ehkä vain viikon.

Venäläisvideo irvailee Ruotsin olemattomalle puolustukselle

28.2.2013

Venäläisessä tv-ohjelmassa esitetyssä musiikkivideossa pidetään olan takaa hauskaa Ruotsin kustannuksella.

Turun telakalla jatkossa hyvä mahdollisuus saada tilauksia

28.2.2013

Turun telakalla on tulevaisuudessa hyvin mahdollisuuksia saada laivatilauksia, arvelee risteilyalan asiantuntija, Cruise Business Review -lehden päätoimittaja Teijo Niemelä.

Venäläiset maahanmuuttajanaiset kaipaavat isovanhempien läsnäoloa

28.2.2013

Venäläiset maahanmuuttajanaiset ovat tyytymättömiä siihen, että suomalaiset isovanhemmat eivät osallistu perheiden elämään yhtä tiiviisti kuin venäläiset isovanhemmat.

Liikakalastus tappaa kotivesiinsä sopeutuneita kalakantoja

28.2.2013

Turun yliopiston johtama tutkimus on tuonut uutta tietoa liikakalastuksen haitoista. Tutkimuksessa todetaan, että kantojen kalastaminen sukupuuttoon vaikeuttaa kalaston toipumista tuhoamalla geeniyhdistelmiä, jotka ovat sopeutuneet paikallisiin oloihin.

Suuri osa kalansaaliista heitetään kuolleena takaisin mereen

28.2.2013

EU-maiden kalansaaliista arviolta 10–20 prosenttia päätyy takaisin mereen – suurin osa kuolleina. Kyse on valtavasta määrästä, sillä EU-maiden yhteenlaskettu kaupallinen saalis oli vuonna 2011 Eurostatin tilastojen mukaan 4,64 miljoonaa tonnia.

Saaristomeri puhdistuu uusilla hankkeilla

27.2.2013

Ympäristöministeriö rahoittaa noin 1,1 miljoonalla eurolla kymmentä uutta hanketta, joissa tehostetaan biojätteiden ja puhdistamolietteiden hyödyntämistä.

Puolustusvoimat ostaa konekiväärejä Venäjältä 3 miljoonalla eurolla

27.2.2013

Puolustusvoimat hankkii Venäjältä PKM-konekiväärejä ja niiden varaosia.

Poliisi: Puolalaiset lelukaupustelijat etsivät murtokohteita

27.2.2013

Varsinais-Suomen poliisi varoittaa ovelta ovelle kiertävistä ulkomaalaisista kaupustelijoista. Poliisi on saanut useita ilmoituksia puolalaisista kauppiaista, jotka myyvät vanerileluja ja piirustuksia.

Yrityksille avautuu kanava Saksan pk-yrityksiin

27.2.2013

Suomalaiset pk-yritykset voivat hakeutua yhteistyöhön saksalaisten yritysten innovaatiohankkeisiin.

Finnair aloittaa taas yt-neuvottelut

27.2.2013

Nyt liipasimella on 30 henkilöä taloushallinnosta.

Finnair siirtää taloushallintoa Viroon

27.2.2013

Finnair on aloittanut taloushallinnossaan yt-neuvottelut. Yhtiö suunnittelee irtisanovansa 20 työntekijää.

Venäläismatkailijoita yöpyi Oulussa reilusti aikaisempaa enemmän

27.2.2013

Oulun majoitusliikkeissä yöpyi vuoden 2012 aikana 16 700 venäläismatkaajaa. Määrä on 16 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Presidentti vierailee Rovaniemellä

27.2.2013

Presidentti Sauli Niinistö vierailee tänään Rovaniemellä. Vierailu alkaa puolen päivän jälkeen tarkastuksella Lapin lennostossa, jossa Niinistö seuraa Suomen, Ruotsin ja Norjan yhteistä lentoharjoitusta. Varsinainen harjoitus lennetään Ruotsin ilmatilassa.

STX:n Turun telakan maa-alue voi päätyä Turun kaupungille

27.2.2013

Turun kaupunginjohtajan Aleksi Randellin (kok) mukaan ei ole poissuljettua, että valtiolle siirtyvä STX:n Turun telakan maa-alue päätyykin Turun kaupungin omistukseen.

Presidentti vierailee Rovaniemellä

27.2.2013

Presidentti Sauli Niinistö vierailee tänään Rovaniemellä. Vierailu alkaa puolen päivän jälkeen tarkastuksella Lapin lennostossa, jossa Niinistö seuraa Suomen, Ruotsin ja Norjan yhteistä lentoharjoitusta. Varsinainen harjoitus lennetään Ruotsin ilmatilassa.

Suomen yrittäjät telakkapäätöksestä: Raha tulee sieltä mistä pitääkin

26.2.2013

Suomen yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus pitää hyvänä sitä, että TUI-risteilijän rahoituspaketista merkittävä osa rahoituksesta tulee sieltä mistä sen pitääkin tulla eli STX-yhtiöltä.

Turun kaupunki saattaa lunastaa STX:n telakan maat valtiolta

26.2.2013

Turun kaupunki ei sulje pois mahdollisuutta, että se lunastaisi valtion STX Finlandin telakalta ostamat maat itselleen.

Turun telakka sai armonaikaa – kilpailukyky vaatii yhä kohentamista

26.2.2013

Turun telakka sai pari vuotta lisää aikaa parantaa kilpailukykyään, kun rakenteilla olevien risteilijöiden rahoitus varmistui tiistaina. Asiantuntijan mukaan tuotantotekniikka on osittain vanhentunut.

Ikean lihapullayritys ei löytänyt merkitsemätöntä hevosta

26.2.2013

Ruotsalaiselle huonekalujätti Ikealle lihapullia valmistava yritys ilmoitti tiistaina, ettei se ole löytänyt valmistamistaan lihapullista hevosenlihaa.

Koneelle suurtilaus Kööpenhaminan metron laajennukseen

26.2.2013

Hissivalmistaja Kone on saanut suuren tilauksen Kööpenhaminan metron laajennukseen. Yhtiö toimittaa yhteensä lähes 200 liukuporrasta, hissiä ja liukukäytävää 17 uudelle metroasemalle.

Kokoomuksen Orpo: Telakkaratkaisulla turvataan tuhansia työpaikkoja

26.2.2013

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo on erittäin tyytyväinen ratkaisun löytymiseen vaikeaan telakkateollisuuden tilanteeseen.

Turun telakka pelastui kahdeksi vuodeksi

26.2.2013

Ilman STX:n tehostamistoimia pelastuspaketista tulee vain lyhyt ilo.

Vapaavuori: Tilatut risteilijät rakennetaan Suomessa

26.2.2013

TUI-varustamon tilaamat risteilijät pystytään rakentamaan Suomessa, sanoo elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok).

Valtio avittaa STX-telakkaa 50 miljoonan edestä

26.2.2013

TUI-varustamon tilaamat risteilijät pystytään rakentamaan Suomessa, sanoo elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok).

Vapaavuori: TUI-varustamon ristelijätilaukselle 31 miljoonan innovaatiotuki

26.2.2013

TUI-varustamon tilaamat risteilijät pystytään rakentamaan Suomessa, sanoo elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.).

Vapaavuori: Tilatut risteilijät rakennetaan Suomessa

26.2.2013

Valtio ostaa korealaisen STX:n Turun-telakan maa-alueet ja vuokraa sen takaisin telakalle. Tämän kaupan arvo on elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok) mukaan 23,5 miljoonaa euroa.

Laivatilaukset turvattiin: Valtio ostaa telakan maa-alueen ja myöntää lisää innovaatiotukea

26.2.2013

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok) mukaan valtio on löytänyt telakkayhtiö STX:n ja saksalaisen TUI-varustamon kanssa sovun siitä, kuinka TUI:n tilaamat kaksi risteilijää saadaan rakennettua Turun telakalla.

Telakkatuesta tänään päätös

26.2.2013

Meriteollisuuden yritykset odottavat kiihkeästi, että tänään julkisuuteen kerrottaisiin pitkään jatkuneen telakkakriisiin ratkaisu.

Itämeri tuo Gergijevin Musiikkitaloon

26.2.2013

Ma­riins­ki-teat­te­rin tai­teel­li­nen joh­ta­ja Va­le­ri Ger­gi­jev esiin­tyy en­si ker­taa Mu­siik­ki­ta­los­sa.

Koneelle suurtilaus Kööpenhaminan metron laajennukseen

26.2.2013

Hissivalmistaja Kone on saanut suuren tilauksen Kööpenhaminan metron laajennukseen. Yhtiö toimittaa yhteensä lähes 200 liukuporrasta, hissiä ja liukukäytävää 17 uudelle metroasemalle.

Varotoimi: Ikea vetää lihapullat pois myynnistä Suomessa

25.2.2013

Huonekalujätti Ikea vetää lihapullansa toistaiseksi pois myynnistä myös Suomessa. Yhtiön mukaan kyse on varotoimesta, sillä Suomessa myytävistä lihapullista ei ole löytynyt hevosenlihaa. Ikea aikoo kuitenkin tehdä testejä, jotka varmistavat asian.

Ikea vetää lihapullat myynnistä myös Suomessa

25.2.2013

Huonekalujätti Ikea vetää lihapullansa toistaiseksi pois myynnistä myös Suomessa.

Rauman telakalla uumoillaan vilkastuvia aikoja

25.2.2013

STX:n Rauman telakalla uskotaan laivanrakennuksen markkinoiden piristymiseen jo lähiaikoina.

Suomen Ikea veti lihapullat myynnistä

25.2.2013

Suomen Ikea vetää lihapullat myynnistä kaikissa myymälöissään. Hevosenliha ei ole löytynyt Suomeen tulleista lihapullista, mutta kyseessä on varotoimi.

Ulkovartiolaivan kölinlasku STX Finlandin Rauman telakalla

25.2.2013

Tänään STX Finland Oy:n Rauman telakalla laskettiin Rajavartio-laitokselle rakennettavan ulkovartiolaivan köli. Tilaisuutta olivat todistamassa muun muassa STX Finlandin, Rajavartiolaitoksen, luokituslaitoksen ja median edustajia.

Merikotkatyöryhmän perustamisesta 40 vuotta

25.2.2013

WWF Suomen merikotkatyöryhmä täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Kevättalvella vuonna 1973 perustettu työryhmä oli WWF:n ensimmäisiä lajityöryhmiä, ja se aloitti työnsä merikotkien talviruokinnalla rannikolla ja saaristossa.

Fennovoima neuvottelee Toshiban kanssa

25.2.2013

Voimayhtiö Fennovoiman hallitus kutsuu japanilaisen Toshiban suoriin neuvotteluihin.

Fennovoima kutsuu Toshiban neuvotteluihin ydinvoimalasta

25.2.2013

Ydinvoimayhtiö Fennovoiman hallitus kutsuu japanilaisen laitostoimittaja Toshiban suoriin neuvotteluihin tulevan Pyhäjoen Hanhikiven ydinvoimalayksikön reaktorista. Suorat neuvottelut Toshiban kanssa alkavat heti, yhtiö ilmoitti tänään.

Toshiba mukaan ydinvoimalaneuvotteluihin

25.2.2013

Fennovoima kutsuu Toshiban neuvotteluihin laitostoimituksesta. Yhtiö selvittää myös keskisuuren laitoksen sopivuuden. Sen voisi toimittaa Toshiba, Areva tai Rosatom.

Tanska aikoo laskea yritysveroaan

25.2.2013

Tanskassa suunnitellaan yritysveron laskemista 22 prosenttiin. Tanskan TV2:n mukaan pääministeri Helle Thorning-Schmidt aikoo ehdottaa asiaa tällä viikolla.

TV: Tanska aikoo laskea yritysveroaan

25.2.2013

Tanskassa suunnitellaan yritysveron laskemista 22 prosenttiin. Tanskan TV2:n mukaan pääministeri Helle Thorning-Schmidt aikoo ehdottaa asiaa tällä viikolla. Nykyisin vero on 25 prosenttia. Kevennys ei koskisi esimerkiksi pankkeja.

Ikea vetää sittenkin lihapullat pois myynnistä Suomessa

25.2.2013

Huonekalujätti Ikea vetää lihapullansa toistaiseksi pois myynnistä myös Suomessa. Yhtiön mukaan kyse on varotoimesta, sillä Suomessa myytävistä lihapullista ei ole löytynyt hevosenlihaa. Ikea aikoo kuitenkin tehdä testejä, jotka varmistavat asian.

Professori: Fennovoima teki puutteellisen kilpailutuksen

24.2.2013

Ydinvoimayhtiö Fennovoima teki virheen, kun se jätti venäläisen laitostoimittajan Rosatomin tarjouskilpailun alkuvaiheessa pois. Tätä mieltä on uusiutuvien energiajärjestelmien professori Esa Vakkilainen Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta.

Professori: Fennovoima teki puutteellisen kilpailutuksen

24.2.2013

Ydinvoimayhtiö Fennovoima teki virheen, kun se jätti venäläisen laitostoimittajan Rosatomin tarjouskilpailun alkuvaiheessa pois. Tätä mieltä on uusiutuvien energiajärjestelmien professori Esa Vakkilainen Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta.

Venäjä-osaajat yhdistävät voimansa Esko Ahon johdolla

23.2.2013

Suomen elinkeinoelämän Venäjä-osaajat yhdistävät voimansa. Uudessa Business Team for Russia -yhteistyössä ovat mukana Suomalais-Venäläinen kauppakamari (SVKK), isojen teollisuusyritysten asiantuntijayritys East Office sekä EK:n Venäjä-toiminnot.

Oikeusministeri: Tuomituilta rahaa rikoksen uhreille

22.2.2013

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) vaatii, että rikoksen uhrien asemaa on parannettava. Ministeri ottaisi mallia Ruotsista, jossa on käytössä rikosuhrirahasto. Ruotsissa rikoksentekijä joutuu maksamaan rahastoon noin 50 euron suuruisen maksun, jos hänet on tuomittu vankeuteen.

Oikeusministeri: Tuomituilta rahaa rikosuhreille Ruotsin malliin

22.2.2013

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r) vaatii, että rikoksen uhrien asemaa on parannettava. Ministeri ottaisi mallia Ruotsista, jossa on käytössä rikosuhrirahasto. Ruotsissa rikoksentekijä joutuu maksamaan rahastoon noin 50 euron suuruisen maksun, jos hänet on tuomittu vankeuteen.

Ministeri: Tuomituilta rahaa rikosuhreille Ruotsin malliin

22.2.2013

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) vaatii, että rikoksen uhrien asemaa on parannettava. Ministeri ottaisi mallia Ruotsista, jossa on käytössä rikosuhrirahasto. Ruotsissa rikoksentekijä joutuu maksamaan rahastoon noin 50 euron suuruisen maksun, jos hänet on tuomittu vankeuteen.

Oluen matkustajatuonti lisääntynyt huomattavasti

22.2.2013

Suomalaiset toivat viime vuonna olutta ulkomailta selvästi aiempaa enemmän. Valtaosa tuodaan Viron-risteilyltä. Kaikkiaan alkoholia tuotiin ulkomailta kuitenkin edellisvuotta vähemmän.

Ikeapullat tekivät eilen paluun Suomeen

22.2.2013

Ikean tavaratalot Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa aloittaivat lihapullien myynnin ravintoloissaan uudelleen torstaina. Lihapullat tekeevät paluun myös muissa Ikean tavarataloissa sitä mukaa, kun niiden toimittaminen kyetään varmistamaan.

BBC kummastelee: Pohjoismaissa vanhemmat jättävät lapsensa pakkaseen päiväunille

22.2.2013

Jättäisitkö sinä vauvasi ulos jäätävän kylmään ilmaan päiväunille? kysyy BBC. Uutisyhtiö kertoo, että pohjoismaissa vanhemmat eivät juuri mieti asiaa, sillä se on päivittäinen rutiini.

EU: Yhdeksän maata ei noudata sikasääntöjä - Suomelle puhtaat paperit

21.2.2013

EU:n komissio uhkaa yhdeksää EU-maata oikeustoimilla, koska ne eivät ole panneet toimeen uusia sikojen hyvinvointimääräyksiä. Listalla ovat Ranska, Saksa, Puola, Tanska, Kreikka, Belgia, Portugali, Irlanti ja Kypros.

Itämerestä nostettiin yli 130 kilometriä vaarallisia haamuverkkoja

21.2.2013

Puolalaiset ja liettualaiset kalastajat keräsivät viime vuoden aikana Itämerestä yhteensä 22 tonnia kadonneita ja hylättyjä kalaverkkoja. Niin kutsutut haamuverkot verottavat Itämeren kalansaalista sekä tappavat lintuja ja merinisäkkäitä.

WWF toivoo havaintoja Itämeren haitallisista haamuverkoista

21.2.2013

Puolalaiset ja liettualaiset kalastajat keräsivät viime vuoden aikana Itämerestä yhteensä 22 tonnia hylättyjä ja kadonneita kalaverkkoja eli niin sanottuja haamuverkkoja, kertoo Maailman luonnonsäätiö WWF:n Suomen osasto.

Yhdeksän EU-maata ei noudata sikamääräyksiä

21.2.2013

EU:n komissio uhkaa yhdeksää EU-maata oikeustoimilla, koska ne eivät ole panneet toimeen uusia sikojen hyvinvointimääräyksiä. Listalla ovat Ranska, Saksa, Puola, Tanska, Kreikka, Belgia, Portugali, Irlanti ja Kypros. Suomi sai puhtaat paperit.

Varustamot aristelevat rikkipesureiden asentamista

21.2.2013

Suomalaisiin laivoihin on asennettu vasta yksi pesuri

Tiu­kem­mat pääs­tö­ra­jat tu­le­vat voi­maan 2015. Il­man rik­ki­pe­su­rei­ta lai­vat jou­tu­vat siir­ty­mään kal­lii­seen vä­hä­rik­ki­seen öl­jyyn.

Ruotsiin ennätysmäärä maahanmuuttajia

20.2.2013

Ruotsiin saapui vuonna 2012 ennätysmäärä maahanmuuttajia.

Hylkeiden elämää voi seurata webbikameran välityksellä

20.2.2013

Hylkeiden elämää Viron Saarenmaalla voi seurata webbikameran välityksellä. Kamera sijaitsee Vilsandin kansallispuistossa, missä hylkeet käyvät lisääntymässä ja lepäilemässä.

Jäänmurtajat uhkaavat lakolla

20.2.2013

Laivanpäällystöliitto on antanut lakkovaroituksen Arctia Shippingin murtaja-aluksilla. Arctia Shipping on valtion omistama osakeyhtiö, jolla on kaksi monitoimimurtajaa ja viisi tavanomaista jäänmurtajaa.

Jäänmurtajilla lakonuhka

20.2.2013

Laivanpäällystöliitto on antanut lakkovaroituksen, joka koskee Arctia Shippingin jäänmurtajia ja monitoimimurtajia.

Lakkovaroitus jäänmurtajille

20.2.2013

Laivanpäällystöliitto on antanut lakkovaroituksen Arctia Shippingin murtaja-aluksilla. Arctia Shipping on valtion omistama osakeyhtiö, jolla on kaksi monitoimimurtajaa ja viisi tavanomaista jäänmurtajaa.

Arla Ingman harkitsee perusmaidoista luopumista "epäterveen kilpailun" takia

20.2.2013

Meijeriyhtiö Arla Ingman saattaa luopua perusmaidon myymisestä kokonaan, ellei alan epätervettä hintakilpailua saada kuntoon.

Valio kyrsii, Arla aikoo luopua maidon myynnistä

20.2.2013

Valion ainut merkittävä kilpailija harkitsee luopuvansa perusmaidoista epäterveen kilpailun takia.

Arla Ingman harkitsee perusmaidoista luopumista

20.2.2013

Meijeriyhtiö Arla Ingman saattaa luopua perusmaidon myymisestä kokonaan, ellei alan epätervettä hintakilpailua saada kuntoon.

Arla Ingman harkitsee perusmaidoista luopumista

20.2.2013

Meijeriyhtiö Arla Ingman saattaa luopua perusmaidon myymisestä kokonaan, ellei alan epätervettä hintakilpailua saada kuntoon.

Tutkija: Alkoholin kulutus kääntyi laskuun

19.2.2013

Alkoholin kokonaiskulutus kääntyi viime vuonna laskuun, kertoo Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen erikoistutkija Esa Österberg.
"Meillä on tiedossa kokonaiskulutus tammi–marraskuulta ja Alkon myynti joulukuulta. Näiden perusteella näyttää siltä, että kokonaiskulutus vuonna 2012 jää alle kymmeneen litraan", Österberg sanoo.

Matkailijat kärräsivät olutta Suomeen aiempaa enemmän

19.2.2013

Suomalaiset matkailijat toivat viime vuonna ulkomailta selvästi aiempaa enemmän olutta. Kaljaa kärrättiin Suomeen noin 16 prosenttia enemmän kuin toissa vuonna. Tämä selviää muun muassa Valviran ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen teettämästä kyselystä.

Oluen rahtaaminen ulkomailta Suomeen lisääntyi huimasti

19.2.2013

Alkoholin matkustajatuonti ulkomailta Suomeen väheni hieman viime vuonna. Tuoteryhmistä kuitenkin yhdessä suunta oli toinen. Nimittäin oluen matkustajatuonti lisääntyi huomattavasti.

Suomalaiset toivat olutta maahan aiempaa enemmän

19.2.2013

Suomalaiset matkustajat toivat viime vuonna Suomeen 7,7 miljoonaa litraa alkoholijuomia sataprosenttiseksi alkoholiksi muunnettuna. Vuotta aiemmin määrä oli ollut 7,8 miljoonaa litraa.

Telakkadraamassa yllätyskäänne

19.2.2013

Sekä valtio että STX:n korealaisomistajat aikovat nyt sijoittaa pääomia STXFinlandiin, jotta TUI-risteilijöiden rakentaminen taataan.

Turun laivatilausten pelastuspakettiin uusia keinoja – henkilöstö pusertaa säästöjä

19.2.2013

STX:n Turun telakan henkilöstö on valmis 30 miljoonan euron säästötalkoisiin telakkayhtiön kannattavuuden parantamiseksi ja risteilijöiden tuotannon jatkumiseksi Turussa.

Lähes loppuunkalastettu turska elpyy Suomen vesillä

18.2.2013

Itämeren itäinen turskakanta on vahvistunut niin, että turska nousee yleisesti ruokailemaan Suomenkin vesille. Voimakkaat kalastusrajoitukset ovat tepsineet, ja nyt Itämeressä uiskentelee rutkasti enemmän turskia kuin 1990-luvun alussa, jolloin kanta oli heikoimmillaan.

TeliaSoneran Kivisaari jättää Megafonin hallituksen

18.2.2013

TeliaSoneran Euraasian-liiketoiminnoista aikaisemmin vastannut johtaja Tero Kivisaari jättää paikkansa venäläisen matkapuhelinoperaattori Megafonin hallituksessa.

TeliaSoneran Kivisaari jättää venäläisen Megafonin hallituksen

18.2.2013

TeliaSoneran johtaja Tero Kivisaari jättää paikkansa venäläisen matkapuhelinoperaattori Megafonin hallituksessa.

Yle: 200 puolalaista kotiin Olkiluoto 3:sta

18.2.2013

Automaatioasennustyöt seisovat Olkiluoto 3:n myöhästyneellä työmaalla. Ylen mukaan puolalaisten määräaikaisia työsopimuksia ei jatkettu, koska automaatioasennustyöt eivät ole edenneet.

Lihaskandaali Suomeen, Lidl veti gulassit myynnistä

18.2.2013

Lidl on vetänyt varotoimenpiteenä naudanlihagulassin pois myynnistä Eurooppaa ravistelevan hevosenlihaskandaalin takia.

Lidl veti gulassin myynnistä hevosenlihaepäilyn vuoksi

18.2.2013

Ruokakauppaketju Lidl on vetänyt Suomessa markkinoilta naudanlihagulassin kansainvälisen hevosenlihakohun takia.

Lidl vetää gulassia pois hevosenlihaepäilyjen vuoksi

18.2.2013

Kauppaketju Lidl on vetänyt naudanlihagulassin pois myynnistä hevosenlihaepäilyjen takia. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Yle: Lidl veti tuotteen myynnistä hevosenlihaepäilyn vuoksi

18.2.2013

Myös Suomessa epäillään olleen myynnissä tuotetta, jossa on ollut hevosenlihaa vastoin tuoteselosteiden tietoja. Aiheesta kertoo Yle.

Lidl veti gulassin myynnistä hevoslihakohun takia

18.2.2013

Ruokakauppaketju Lidl on vetänyt Suomessa markkinoilta naudanlihagulassin kansainvälisen hevosenlihakohun takia.

ABB:lle jättikauppa Liettuaan ja Puolaan

18.2.2013

ABB Oy on saanut 110 miljoonan dollarin HVDC-konvertteriasematilauksen liettualaiselta siirtoverkko-operaattorilta Litgrid AB:lta. 500 megawatin konvertteriasema auttaa yhdistämään Liettuan kantaverkon Puolan kantaverkkoon.

Aselastia kuljettanut rahtialus sai käydä häiriöttä Suomessa

18.2.2013

Panssarivaunujen varaosia kuljettanut rahtialus pysähtyi häiriöttä suomalaisessa satamassa joulukuussa.

Yle: Olkiluoto viivästyy – 200 puolalaiselta loppui työt

18.2.2013

Olkiluodon ydinvoimalatyömaan viivästyminen on lopettanut työt noin 200 puolalaiselta sähkömieheltä, kertoi Yle maanantaina.

Yle: 200 puolalaista kotiin Olkiluodosta

18.2.2013

Olkiluodon ydinvoimalatyömaan viivästyminen on lopettanut työt noin 200 puolalaiselta sähkömieheltä, kertoi Yle maanantaina.

Ikea säilytti ykkössijansa parhaana työpaikkana

18.2.2013

Ikea on jälleen valittu Suomen parhaaksi työpaikaksi. Huonekaluketju piti näin jo kolmatta vuotta peräkkäin ykköspaikkansa Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa. Yritys saa kehuja erityisesti tasa-arvosta.

Yle: 200 puolalaista kotiin Olkiluodosta

18.2.2013

Olkiluodon ydinvoimalatyömaan viivästyminen on lopettanut työt noin 200 puolalaiselta sähkömieheltä, kertoi Yle maanantaina. Ydinvoimalaa rakentavan Arevan mukaan sähkömiesten määräaikaisia sopimuksia ei jatkettu, koska heille ei tällä hetkellä ole töitä.

Telia-Soneran Kivisaari jättää venäläisen Megafonin hallituksen

18.2.2013

Telia-Soneran johtaja Tero Kivisaari jättää paikkansa venäläisen matkapuhelinoperaattori Megafonin hallituksessa.

Evira: Ruotsin hampurilaisskandaali hyvin epätodennäköinen Suomessa

17.2.2013

Eviran pääjohtaja Matti Aho sanoo, että Pohjoismaiden elintarvikehygienia on yleiseurooppalaista korkeammalla tasolla.

Swedbank lakkautti Suomen analyytikkotiimin

17.2.2013

Ruotsalainen Swedbank on lakkauttanut kaikessa hiljaisuudessa osaketutkimusta tekevän analyytikkotiiminsä Helsingissä.

Panssarivaunujen varaosia Venäjältä Suomen kautta Syyriaan – Tullin esitutkinta aloitettu

15.2.2013

Tullin rikostorjunta on aloittanut puolustustarvikkeiden maastavientirikosta ja säännöstelyrikosta koskevan esitutkinnan.

Trafi: Meriliikenteen tulevaisuus kiinni valinnoista

15.2.2013

Suomen meriliikenteen menestyminen tulevaisuudessa on kiinni valituista toimintatavoista, painottaa Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin ja liikenne- ja viestintäministeriön yhteistyössä teettämä tutkimus.

Matkustajalaiva Wasa Express juuttui jäihin Pohjanlahdella

15.2.2013

Ruotsin Uumajasta Vaasaan matkalla ollut Vaasanlaivojen matkustajalaiva M/S Wasa Express juuttui kiinni jäihin Pohjanlahdella Ruotsin aluevesillä torstai-iltana.

Ota kantaa!

15.2.2013

Mitä haluaisit tulevaisuuden maaseudulta? Ota kantaa 6.3. mennessä.

Wasa Express -laiva juuttui jäihin Pohjanlahdella

15.2.2013

Ruotsin Uumajasta Vaasaan matkalla ollut Vaasanlaivojen matkustajalaiva M/S Wasa Express juuttui eilen illalla jäihin Pohjanlahdella Ruotsin aluevesillä.

Matkustajalaiva Wasa Express juuttui jäihin Pohjanlahdella

15.2.2013

Ruotsin Uumajasta Vaasaan matkalla ollut Vaasanlaivojen matkustajalaiva M/S Wasa Express juuttui kiinni jäihin Pohjanlahdella Ruotsin aluevesillä torstai-iltana.

Alus oli jumissa yli kaksi tuntia, kunnes ruotsalainen jäänmurtaja Ymer kävi auttamassa sen irti jäistä, kerrotaan Liikenneviraston Bothnia Vessel Traffic Servicestä (VTS).

Vanhalinnan rotarit yhdistävät Itämeren ja nuorison

15.2.2013

Nuoriso ja Itämeri ovat tänä vuonna Lieto Vanhalinnan Rotaryklubin kaksi erityistä hyväntekeväisyyskohdetta.

Väitös: Myös merikasvit hyötyvät monipuolisesta ekosysteemistä

15.2.2013

Åbo Akademissa perjantaina tarkastettava FM Camilla Gustafssonin väitöskirjassa on ensi kertaa tutkittu on maalla elävien ekosysteemien sijaan vesikasviyhteisöjen lajirunsauden ja meren ekosysteemitoimintojen välistä yhteyttä. Tutkimuksessa tarkasteltiin Pohjois-Itämeren matalien hiekkapohjien vesikasviyhteisöjä.

Panssarivaunujen osia yritettiin viedä Suomen kautta Syyriaan

15.2.2013

Tulli ryhtynyt tutkimaan epäiltyä panssarivaunujen osien kuljettamista Suomen kautta Syyraan. Tapausta selvitetään puolustustarvikkeiden maastavientirikoksena ja säännöstelyrikoksena.

Julkiset rankinglistat patistavat ruotsalaiskuntia

14.2.2013

Ruotsissa huonosti palvelunsa hoitanut kunta joutuu paljon kovempaan julkiseen ryöpytykseen kuin Suomessa.

Tuhansia lapsilisiä maksetaan ulkomaille - Suurin osa menee Viroon

14.2.2013

Lähes 5 000 ulkomailla asuvaa lasta saa lapsilisää Suomesta, kertoo Sosiaalivakuutus-lehden perhe-etuuksien teemanumero.

Kela: Lapsilisiä maksetaan myös ulkomaille

14.2.2013

Lähes 5 000 ulkomailla asuvaa lasta saa lapsilisää Suomesta. Uusi Sosiaalivakuutus-lehti on perhe-etuuksien teemanumero. Julkisuudessa on ajoittain ihmetelty, miksi Suomesta maksetaan lapsilisiä ulkomaille. Sosiaalivakuutuksessa 1/2013 asiaa valottaa lakimies Henna Huhtamäki Kelan eläke- ja toimeentuloturvaosastolta.

Stockmannin myynti ulkomailla ohitti Suomen

13.2.2013

Stockmann-konsernin ulkomainen liikevaihto ylitti viime vuonna ensimmäisen kerran kotimaan liikevaihdon. Yhtiön liikevaihto kohosi keskiviikkona julkistetun tilinpäätöksen mukaan 2,1 miljardiin euroon.

Stockmann punnersi voitolle Venäjällä

13.2.2013

Tavarataloketju Stockmann ylsi Venäjällä voitolle ensi kertaa vuonna 2008 alkaneen finanssikriisin jälkeen.

Suomi tarvitsee uudenlaisia rahtialuksia – kilpailukyky riippuvainen merikuljetuksista

13.2.2013

Turun yliopiston merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskuksen juuri valmistuneessa raportissa on analysoitu meriliikenteen kehitystä ja toimintaympäristön muutostekijöitä, joilla on vaikutusta tulevaisuuden merikuljetuksiin.

Hallitus vastaa telakkavälikysymykseen

13.2.2013

Kiistely telakkateollisuuden tukemisesta jatkuu iltapäivällä eduskunnassa, kun hallitus vastaa perussuomalaisten välikysymykseen.

Stockmann petrasi viime vuonna

13.2.2013

Tavarataloketju Stockmann onnistui kasvattamaan viime vuonna sekä liikevaihtoaan että tulostaan. Konsernin liikevoitto kasvoi 17 miljoonalla eurolla edellisvuodesta.

HS-gallup: Venäjää ei pidetä uhkana

13.2.2013

Valtaosa suomalaisista ajattelee, että Venäjä ei ole Suomen kannalta kovinkaan suuri tai minkäänlainen uhka. Käsityksen jakaa 76 prosenttia kansalaisista.

Seta: Niinistön nostettava ihmisoikeudet keskusteluun

12.2.2013

Seta vaatii presidentti Sauli Niinistöä nostamaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksia loukkaavan lakihankkeen keskusteluun presidentti Putinin kanssa tänään Moskovassa ja toimimaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolesta.

Talousvaliokunta: Valtion telakkaomistusta ei saa sulkea pois

12.2.2013

Talousvaliokunta hyväksyi tänään Suomen meriteollisuuden lyhyen ja pidemmän aikavälin kilpailukyvyn säilyttämiseen liittyvän kannanoton. Valiokunta katsoo, että valtiovallan on tarpeen kartoittaa kaikki vaihtoehdot, jotta risteilyalusten valmistustoiminta voi jatkua Suomessa.

Talouskysymykset hallitsivat Niinistön ja Medvedevin tapaamista

12.2.2013

Presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev keskustelivat etenkin talouskysymyksistä maanantaina Moskovan lähellä sijaitsevassa Gorkissa järjestetyssä tapaamisessa.

Niinistö ja Putin puivat taloutta ja raja-asioita

12.2.2013

Talousasiat ovat hallinneet presidentti Sauli Niinistön ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin tapaamista.

Niinistö ja Putin puivat taloutta ja raja-asioita

12.2.2013

Talousasiat ovat hallinneet presidentti Sauli Niinistön ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin tapaamista.

Talousvaliokunta kiirehtii TUI-laivojen rahoitusta

12.2.2013

Eduskunnan talousvaliokunta pitää tärkeänä, että hallitus pyrkii varmistamaan STX Finlandilta tilattujen TUI-varustamon laivojen rahoituksen.

Niinistö Putinille: Venäläislapsia ei kohdella eri tavalla Suomessa

12.2.2013

Venäjän presidentti Vladimir Putin ei ottanut tiistaina maiden välisiä lapsikysymyksiä esiin, kun hän keskusteli presidentti Sauli Niinistön kanssa yli kolme tuntia.

Venäläiset työllistävät kaakon viranomaisia

11.2.2013

Smirnov, Rostov, Nikolajev, Pestov, Golovina. Venäläiset nimet vilisevät Kaakkois-Suomen käräjäoikeuksien juttulistoilla.

Lapsikiistat eivät nousseet esiin Niinistön ja Medvedevin tapaamisessa

11.2.2013

Lapsiasiat eivät nousseet esiin tasavallan presidentin Sauli Niinistön Venäjän-vierailun ensimmäisenä päivänä, kun Niinistö tapasi pääministeri Dmitri Medvedevin tämän virka-asunnolla Gorkissa.

Niinistö tapaa Medvedevin Moskovassa

11.2.2013

Presidentti Sauli Niinistö tapaa tänään Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin Moskovassa. Huomenna Niinistön Venäjän-vierailu jatkuu, kun hän tapaa presidentti Vladimir Putinin.

Niinistö tapaa Medvedevin Moskovassa

11.2.2013

Presidentti Sauli Niinistö tapaa tänään Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin Moskovassa.

Niinistö tapaa Medvedevin Moskovassa

11.2.2013

Presidentti Sauli Niinistö tapaa tänään Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin Moskovassa.

Presidentti Niinistö tapaa Medvedevin Moskovassa

11.2.2013

Presidentti Sauli Niinistö tapaa tänään Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin Moskovassa.

Suomen maksut Tanskan ja Britannian luokkaa

11.2.2013

Suomi on EU:n budjettineuvottelujen kuluessa painottanut, että Suomen maksutason pitäisi olla samaa luokkaa ja reilu suhteessa samassa taloudellisessa tilanteessa oleviin maihin.

Angry Birds -puisto nousee pian myös Venäjälle

11.2.2013

Angry Birds-puisto nousee pian myös Venäjälle, lupaa Rovio Entertainmentin markkinointijohtaja Peter Vesterbacka Moskovassa maanantaina järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Niinistö tapasi Medvedevin - Puhutaanko tiistaina lapsiasioista?

11.2.2013

Presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev keskustelivat etenkin talouskysymyksistä maanantaina Moskovan lähellä sijaitsevassa Gorkissa järjestetyssä tapaamisessa.

Varsinais-Suomen liitossa avataan EU-tietopiste

8.2.2013

Varsinais-Suomen liiton sisääntuloaulaan avataan kaikille avoin EU-tietopiste, Europe Direct Varsinais-Suomi, joka kuuluu Euroopan komission ylläpitämään tiedotuspisteverkostoon.

Suomen rannat täynnä muoviroskaa ja tupakantumppeja – Ruissalo roskaisin

8.2.2013

Suomen rannoilta löytyy keskimääräisesti enemmän roskaa kuin projektissa mukana olevista muista maista Ruotsista, Virosta tai Latviasta. Suurin osa löydetystä roskasta on muovia, ilmenee Pidä Saaristo Siistinä ry:n julkaiseman Baltic Marine Litter -projektin väliraportista.

Skanska Oy käänsi tuloksensa voitolliseksi

8.2.2013

Skanska Oy käänsi viime vuonna tuloksensa etumerkin Suomessa ja Virossa ja teki 25,7 miljoonan euron tuloksen. Vielä vuonna 2011 tappiota tuli 20,5 miljoonaa euroa.

Roskaisimmat rannat Turussa, Helsingissä ja Utöllä

8.2.2013

Suomen rannat ovat keskimäärin roskaisempia kuin Ruotsin, Viron tai Latvian rannat, todetaan Pidä saaristo siistinä ry:n julkaisemassa raportissa.

Skanska paransi tulostaan Suomessa

8.2.2013

Skanska Oy -konsernin tulos koheni merkittävästi ja oli 25,7 miljoonaa voitollinen vuonna 2012, vaikka liikevaihto laski kolme prosenttia edellisvuodesta.

Ruotsalaisyhtiöiltä pörssin parhaat osingot

8.2.2013

Kaksi ruotsalaisyhtiötä maksaa melkein puolet kaikkien Helsingin pörssin yhtiöiden osinkopotista.

Niinistö tapaa Putinin ja Medvedevin Moskovassa ensi viikolla

7.2.2013

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö matkustaa maanantaina Moskovaan kolmipäiväiselle työvierailulle, joka aikana hän tapaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja pääministeri Dmitri Medvedevin.

Lemminkäinen odottaa nopeinta kasvua Venäjällä

7.2.2013

Osavuosituloksestaan torstaina kertonut rakennusyhtiö Lemminkäinen arvioi, että tänä vuonna sen päämarkkina-alueista rakentaminen kasvaa nopeimmin Venäjällä. Siellä yhtiö odottaa merkittävää kasvua sekä asunto- että infrarakentamisessa. Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassakin infrarakentamisen kasvua tukevat valtioiden investoinnit teihin, rataverkkoon ja energiantuotantoon.

Regina-lehti jatkaa Suomessa ja Virossa

7.2.2013

Naisille suunnattu viihdelehti Regina on tehnyt paluun Suomeen ja Viroon. Torstaina Suomessa tuli myyntiin uudistuneen lehden ensimmäinen numero, jonka kannessa poseeraa kirjailija Sofi Oksanen.

Suomalainen joukkorahoituspalvelu Ruotsiin

7.2.2013

Kaksi ruotsalaisyritystä etsii nyt kasvurahoitusta suomalaisen Invesdorin avulla.

Valtion tuki STX:n telakalle jakaa kansan

6.2.2013

Suomalaisista vain 38 prosenttia haluaisi valtion ryhtyvän telakkayhtiö STX Finlandin omistajaksi, käy ilmi HS-gallupista. Suuren risteilijäalustilauksen menettänyt yhtiö on pahoissa vaikeuksissa, ja sen kaatuminen tietäisi työpaikkojen menetystä.

Alihankkijat järjestäytyivät telakan pelastamiseksi

5.2.2013

Rahoitusongelmista kärsivän STX Finlandin Turun telakan pelastamiseen voi löytyä pääomia suomalaisilta sijoittajilta. Tämä kävi ilmi telakkateollisuuden alihankkijoiden kokouksessa tiistai-iltana.

Yrittäjät järjestäytyivät Turun telakka-asiassa

5.2.2013

Meriteollisuuden verkostoyritykset ovat vahvistaneet rivejään telakka-asiassa järjestäytymällä ja päättämällä yhteisistä tavoitteistaan. Yhteensä 40 yritystä on herättänyt henkiin 1980-luvulla perustetun Suomen telakkateollisuuden alihankkijat ry:n, kertoo puheenjohtaja Juha Hietarinta STT:lle.

Eläkeläiset palaavat Ruotsista Suomeen

5.2.2013

Suuren muuttoaallon mukana Ruotsiin lähteneet Vuokko ja Olli Kahra palasivat Suomeen 43 vuoden jälkeen.

Naapurimaat houkuttivat suomalaisia syysmatkoilla

5.2.2013

Viro ja Ruotsi houkuttavat suomalaismatkailijoita vuodenajasta riippumatta. Tilastokeskuksen mukaan syys-joulukuussa suomalaisten suosituimpia ulkomaan matkakohteita olivat Viron ja Ruotsin lisäksi Välimeren valtiot ja Kanariansaaret.

Stora Enso sulkee kaksi paperikonetta Ruotsissa

5.2.2013

Stora Enso suunnittelee uudelleenjärjestelyjä ja uusia tehostamistoimia. Yhtiö vähentää sanomalehtipaperin tuotantokapasiteettia 475 000 tonnilla sulkemalla kaksi paperikonetta Ruotsissa.

Stora Enso sulkee koneita Ruotsissa

5.2.2013

Stora Enso sulkee kaksi sanomalehtipaperikonetta Ruotsissa. Yhteensä kustannussäästöt vievät 600 työpaikkaa.

Stora Enso vähentää 600 työntekijää Ruotsissa

5.2.2013

Ruotsalais-suomalainen metsäteollisuuskonserni Stora Enso sulkee kaksi paperikonetta Ruotsissa. Työntekijöitä vähennetään 600.

Stora Enso vähentää 600 työntekijää Ruotsissa

5.2.2013

Stora Enso sulkee kaksi paperikonetta Ruotsissa.

Stora Enso leikkaa kapasiteettia 475 000 tonnilla

5.2.2013

Stora Enso suunnittelee uudelleenjärjestelyjä ja uusia tehostamistoimia. Yhtiö vähentää sanomalehtipaperin tuotantokapasiteettia 475 000 tonnilla sulkemalla kaksi paperikonetta Ruotsissa.

Keskon liikevaihto kasvoi viime vuonna, mutta laajentuminen rasitti tulosta

5.2.2013

Keskon liikevaihto kasvoi viime vuonna 2,4 prosenttia. Tulos ennen veroja sen sijaan supistui reippaasti. Tulosta söivät uusien kauppojen avaukset, kustannusten nousu sekä Venäjän liiketoiminnan laajentaminen.

YIT porskuttaa Venäjällä

5.2.2013

YIT:n kansainvälisten rakentamispalvelujen liiketulos tuplaantui vuodentakaisesta 74 miljoonaan euroon. Kasvu selittyy käytännössä kokonaan Venäjän rakentamisella.

STX:n Turun telakan pelastus? Meriteollisuuden yrittäjät järjestäytyivät

5.2.2013

STT Meriteollisuuden verkostoyritykset vahvistivat rivejään telakka-asian suhteen tiistaina järjestäytymällä ja päättämällä yhteisistä tavoitteistaan.

Bolshoi-baletin johtaja hoidattaa happovammojaan Saksassa

4.2.2013

Happoa kasvoilleen saanut Bolshoi-teatterin baletin taiteellinen johtaja Sergei Filin lähtee jatkohoitoon Saksaan. Filin poistui maanantaina moskovalaisesta sairaalasta, missä hänet on leikattu jo viidesti.

Bolshoi-baletin johtaja hoidattaa happovammojaan Saksassa

4.2.2013

Happoa kasvoilleen saanut Bolshoi-teatterin baletin taiteellinen johtaja Sergei Filin lähtee jatkohoitoon Saksaan. Filin poistui maanantaina moskovalaisesta sairaalasta, missä hänet on leikattu jo viidesti.

Bolshoi-baletin johtaja hoidattaa happovammojaan Saksassa

4.2.2013

Happoa kasvoilleen saanut Bolshoi-teatterin baletin taiteellinen johtaja Sergei Filin lähtee jatkohoitoon Saksaan.

Valko-Venäjä syyttää Suomea ihmisoikeusloukkauksist

4.2.2013

Valko-Venäjä syyttää muun muassa Suomea, Ruotsia, Baltian maita ja Yhdysvaltoja ihmisoikeuksien loukkaamisesta.

Romulaiva Onyxin sai päästää Suomesta maailmalle

4.2.2013

Suomen viranomaiset toimivat laillisesti antaessaan lähtöluvan romulaiva Onyxille Vaasasta kohti Turkkia vuonna 2009. Näin katsoo apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin.

Mongolialaisille kaksoisvoitto Korkeasaaren jäänveistoskisassa

3.2.2013

Mongolialaiset veivät kaksoisvoiton Korkeasaaren jäänveistokilpailussa, jonka aihe oli Elämää Itämerellä. Tuomaristo piti parhaana Lkhagvadorj Dorjsurenin teosta The Lunch, joka kuvaa lintua syömässä jätteitä likaantuneesta merestä.

Ryanair katselee Pohjolan markkinoita

3.2.2013

Pohjoismaiden sisämarkkinat kiinnostavat irlantilaista halpalentoyhtiö Ryanairia.

Kuhakato kiehautti sopan – Kirkkonummen ja Siuntion rajavesillä kiistellään siitä, mihin isot kuhat ovat kadonneet

3.2.2013

Vir­kis­tys­ka­las­ta­jat syyt­tä­vät Pik­ka­lan­lah­den ku­ha­ka­dos­ta am­mat­ti­ka­las­ta­jaa, am­mat­ti­ka­las­ta­ja hyl­kei­tä ja me­ri­met­so­ja.

Suomi ja Ruotsi ajautuvat kilpasille kaivosmiehistä

2.2.2013

Suomi joutuu seuraavan kymmenen vuoden aikana kilpailemaan kaivosmiehistä Ruotsin kanssa. Suomessa tarvitaan lähivuosina jopa 6 000 henkilöä, jos kaikki suunnitellut kaivoshankkeet lähtevät käyntiin.

TeliaSonera: Ei todisteita lahjonnasta

1.2.2013

TeliaSoneran julkistaman selvityksen mukaan yhtiön Uzbekistan-kaupoissa ei ole löytynyt todisteita lahjonnasta tai rahanpesusta. Rikoksen mahdollisuutta ei silti suljeta pois.

Mainilan laukaukset Venäjän televisiossa

1.2.2013

Venäläinen talvisotasarja ei kerro, kumpi sodan osapuoli laukaukset ampui.

Suomen toinen kasino Vaalimaalle

1.2.2013

Suomen ainoa kasino on Helsingissä. Uuden kasinon avaaminen tuli mahdolliseksi, kun lainsäädäntöä muutettiin.

Vaalimaan kasino saattaa viivästyä

1.2.2013

Venäläissijoittajien kymmenien miljoonien eurojen kauppakeskus-, hotelli- ja kasinohanke odottaa yhä lopullista sinettiä Italiasta.

SYKE: Öljypäästöjen määrä pudonnut

1.2.2013

Viranomaisten havaitsemien öljypäästötapausten määrä on puolittunut kuudessa vuodessa. Myös päästöjen koko on pienentynyt huomattavasti Suomen ympäristökeskuksen ja Rajavartiolaitoksen mukaan.

STX:n arvellaan suunnittelevan tytäryhtiö Aker Arcticin myyntiä

1.2.2013

Huhumylly telakan ympärillä kiihtyy. STX Finlandin sanotaan miettivän tytäryhtiöidensä myyntiä, jotta se saisi kasaan pääomia. Yksi myyntikohteista olisi Aker Arctic Technology Oy.

TeliaSonera: Ei todisteita lahjonnasta

1.2.2013

TeliaSoneran julkistaman selvityksen mukaan yhtiön Uzbekistan-kaupoissa ei ole löytynyt todisteita lahjonnasta. Rikoksen mahdollisuutta ei silti suljeta pois.

Mobiiliyhtiölle 5,5 miljoonan riskisijoitus Puolasta

1.2.2013

Suomalainen ohjelmistoyhtiö BLStream on saanut 5,5 miljoonan euron riskisijoituksen puolalaiselta Enteprise Investors -yhtiön riskisijoitusrahastolta.

Ravintola Farangin herkuista voi nyt nauttia myös Tukholmassa

1.2.2013

Tomi Björckin ja Matti Wikbergin pyörittämä helsinkiläisravintola Farang vaikuttaa tätä nykyä myös Tukholmassa. Tulegatan 7:ssa sijaitsevan 180-paikkaisen ravintolan konsepti on sama kuin Helsingissä, eli tarjolla on kaakkoisaasialaisia annoksia, jotka on tarkoitus jakaa pöytäseurueen kesken.

Baltic Princess houkuttelee väkeä satamaan

1.2.2013

Aiemmin Suomenlahdella liikennöinyt Baltic Princess on siirtynyt uudelle reitille.

tammikuu

Rauman valtuusto kuittasi STX-sopimuksen

28.1.2014

Kaupunginvaltuusto hyväksyi lähes 20 miljoonan telakkakaupan yksimielisesti.

Syväväylät matalampia kuin tavallisesti, vesi valuu Itämerestä Atlantille

27.1.2014

Ilmatieteen laitos varoittaa, että ensi yönä meriveden laskevan Suomenlahdella ja Saaristomerellä matalalle.

Valtio jarruttaa Arctia Shippingiä

27.1.2014

Jäänmurron hinnoittelu ja öljy-yhtiöt ovat kasvusuunnitelmien esteinä.

Varoitus epätavallisesta ilmiöstä: merivesi laskee Suomenlahdella ja Saaristomerellä

27.1.2014

Merivesi laskee paikoin yli puoli metriä, koska tuulet ovat puskeneet vettä pois Suomenlahdesta.

Kestävän kehityksen puolestapuhujasta Vuoden kalamies

27.1.2014

Vuoden 2014 kalamieheksi on valittu Helsingin yliopiston professori Hannu Lehtonen. Kalatalouden professori ottaa rohkeasti kantaa ajankohtaisiin asioihin.

Turkulaistutkimus: Amazonista mallia Itämeren lohenpyyntiin

27.1.2014

Luonnonvaraisten eliölajien vaikutusten arviointiin on luotu Turun yliopistossa nykyistä monipuolisempi ja kaikkialla maailmassa hyödynnettävissä oleva lähestymistapa.

Panimoala hillitsisi Viron viinarallia alkoholin veronalennuksella

27.1.2014

Panimoliiton toimitusjohtajan mukaan yksi syy panimoalan työpaikkojen häviämiselle on viinaralli. Hänen mukaansa nykyään enää alle puolet yksityisesti maahantuodusta oluesta on Suomessa tuotettua.

Selvitys: Kotkan, Kundan ja Kronstadtin välinen laivaliikenne ei kannattaisi

27.1.2014

Matkustaja- ja rahtiliikenteen aloittamista kolmen sataman välillä on selvitetty Kymenlaakson ammattikorkeakoulun johdolla. Mahdollisuudet kaikkien kolmen sataman väliseen liikenteeseen ovat vähäiset. Suurinta potentiaalia nähdään Kotkan ja Kronstadtin välisessä matkustaja-alusliikenteessä.

Suomen turvallisuuspoliittinen ympäristö kuohuu

22.1.2014

Kaikki Suomen kannalta keskeiset elementit ovat yhtä aikaa liikkeessä: Ruotsissa käydään ennennäkemätöntä puolustuspoliittista keskustelua, Venäjän kehitys menee koko ajan huolestuttavampaan suuntaan ja Natokin on käymistilassa.

Murtajatilauksen arvo 123 miljoonaa euroa

22.1.2014

Liikennevirasto hankkii uuden jäänmurtajan korvaamaan valtion vanhenevaa jäänmurtokalustoa, parantamaan jäänmurtopalveluitaan sekä varmistamaan Suomen ulkomaankaupan kuljetuksia.

Liikennevirasto päätti toistamiseen tilata jäänmurtajan Helsingin telakalta

22.1.2014

Uutta murtajaa ryhdytään rakentamaan heti kun sopimus helmikuun aikana saadaan solmittua.

Arctech jättänyt takuut sisältävän tarjouksen valtion jäänmurtajasta

22.1.2014

Arctech Helsinki Shipyardin toimitusjohtaja Esko Mustamäki vahvistaa, että yhtiö on tänään jättänyt Liikennevirastolle tarjouksen valtion uuden jäänmurtajan rakentamisesta.

Viking Xprs Viron lipun alle - ammattiliitto paheksuu vuokratyövoiman käyttöä

22.1.2014

Viking Line kiistää, että Viking Xprs:llä olisi kyse vuokratyövoiman käytöstä. Viime viikolla varustamo siirsi Rosella-autolautan Ruotsin rekisteristä Suomen rekisteriin.

Rauman pienet yritykset aktivoituneet telakan irtisanomisuutisista

22.1.2014

Rauman seudun yritysten investointihalukkuus on kasvanut lyhyessä ajassa. Taustalla on muun muassa se, että alueelle perustettiin telakan sulkemisilmoituksen jälkeen nopean toiminnan joukot parantamaan työllistymismahdollisuuksia.

Rikkidirektiivi aiheuttaa yt-neuvottelut Viking Linella

22.1.2014

Viking Line on aloittanut yt-neuvottelut maahenkilökunnan kanssa. Vähennystarve on varustamon mukaan 25 työpaikkaa.

Ensimmäinen vapaaehtoisten meripelastuskelkka lähti liikkeelle

22.1.2014

Kiviniemen Meripelastusyhdistys Oulussa on saanut toimintansa avuksi pelastusmoottorikelkan. Toiminta on täysin vapaaehtoista ja kelkalla partioidaan talvella merialueella veneiden tapaan.

WWF etsii Suomenlahden suojelijoita

22.1.2014

WWF Suomen vuotuinen Panda-palkinto myönnetään tänä vuonna teolle, aloitteelle tai hankkeelle, joka edistää Suomenlahden suojelua. 30 000 euron suuruinen palkinto on osa WWF:n Suomenlahti 2014 –vuoden toimenpideohjelmaa.

Jääpeite vahvistuu merialueilla

21.1.2014

Jääpeite merialueilla vahvistuu ja tällä viikolla pohjoisen satamien liikennerajoituksia ollaan kiristämässä. Jääpeite on vielä on normaalitalvia pienempi. Perämerellä Suomen satamien liikennettä avustaa kaksi jäänmurtajaa.

Viro ja Venäjä sopuun rajasopimuksesta

21.1.2014

Viro ja Venäjä ovat päässeet sopimukseen rajasopimuksensa tekstistä. Asiasta kertoi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tiistaina.

Salolaisyhtiö sai isoja sopimuksia Venäjältä

21.1.2014

Salolainen IT-Line Oy on allekirjoittanut neljä tuotannontehostamissopimusta Pietarin alueella toimivien yritysten kanssa.

Turun ja Helsingin kaupungit sitoutuvat Itämeren suojeluun

21.1.2014

Turun ja Helsingin kaupungit julkistavat tänään yhteisen Itämeri-toimenpideohjelman seuraavaksi viideksi vuodeksi. Sitoumus sisältää noin 75 toimenpidettä, joilla tuodaan meren suojelutyö yhä tiiviimmäksi osaksi kaupunkien toimintoja.

Vapaaehtoisten meripelastajien tehtävät kasvoivat

20.1.2014

Meripelastusseuran vapaaehtoiset auttoivat vesillämme viime vuonna yhteensä 3160 ihmistä. Todennäköiseltä menehtymiseltä heistä pelastettiin 34. Tehtävien määrä kasvoi edellisestä vuodesta 250:llä.

10 vinkkiä, joilla saat talven Tallinnan-matkan onnistumaan

20.1.2014

Tallinnassa kannattaa taas kiivetä kaupungin korkeimpaan rakennukseen ja syödä sunnuntaiaamuna tukevasti.

Saksa vähentää tukea uusiutuvalle energialle

20.1.2014

Euroopan suurimman talouden tavoitteena on vuoteen 2050 mennessä kattaa jopa 80 prosenttia energiankulutuksesta uusiutuvien energialähteiden kautta.

Jälkihiki: Putinin homolakeja ei kaadeta boikotoimalla olympialaisia

20.1.2014

Juha Kanerva, Reetta Meriläinen ja Kaj Kunnas pohtivat Aamu-tv:ssä olympialaisten boikotoimisen motiiveja ja seurauksia. Kunnaksen mielestä urheilijoille asetetaan liikaa moraalista vastuuta.

Tuomioja: Suomi ja Ruotsi eivät yllätä toisiaan puolustusratkaisuissa

19.1.2014

Suomi ja Ruotsi ovat sitoutuneet neuvottelemaan toistensa kanssa etukäteen turvallisuuspolitiikkaan liittyvistä kysymyksistä.

Kauppalehti: Viro ehdottaa kaasuterminaalin jakamista

17.1.2014

Suomi ja Viro voisivat jakaa kaasuterminaalihankkeen, ehdottaa Viron talousministeri Juhan Parts Kauppalehden haastattelussa.

Venäläiset blogistit saapuvat Keski-Suomeen

16.1.2014

Sosiaalinen media ja puskaradio on koettu tehokkaiksi matkailumarkkinoinnin välineiksi.

Vesihome tappaa kaloja Perämerellä

15.1.2014

Perämereen laskevista joista ja niiden suistoista on löydetty runsaasti sienitartunnan saaneita kaloja sekä Suomen että Ruotsin puolella. Esimerkiksi Kalixjoella kalastajien mukaan jokainen saaliiksi saatu lohi ja puolet siioista on sairauden runtelemia. Vesihomesieni tappaa kalan pitkälle edetessään. Sairaista kaloista kertoi ensimmäisenä luulajalainen NSD-lehti.

Tallink Silja: Lakko ei vaikuta laivojen aikatauluihin

13.1.2014

Tallink Siljan mukaan maanantaina järjestettävä lakko ei vaikuta yhtiön laivojen aikatauluihin. Työntekijöiden on tarkoitus pitää palkkakiistaan liittyvä lakko puoli kahdesta puoli kolmeen päivällä.

Vasemmistonuoret vaativat boikotoimaan Sotshin kisoja

12.1.2014

Vasemmistonuoret vaativat Suomen valtiojohtoa jäämään pois Sotshin olympialaisista.

Expressen: Venäjän ilmavoimat harjoitteli ydinaseiskua Ruotsiin

12.1.2014

Ruotsalaisen Expressen-lehden mukaan venäläisillä sotilaskoneilla oli mukanaan ydinaseita viimekeväisessä harjoituksessa lähellä Ruotsia.

Fennovoima uskoo suomalaisten turvallisuuskriteerien kelpaavan myös ruotsalaisille

10.1.2014

Fennovoiman toimitusjohtaja ei ole yllättynyt Ruotsissa heränneestä ydinvoimalan vastustusrintamasta. Fennovoima on valmis osallistumaan mahdolliseen valtuuskuntaan, jos työ- ja elinkeinoministeriö sellaisen päättää lähettää Ruotsiin.

Vapaavuori: Matkailumarkkinointiin ei lisärahaa

10.1.2014

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren mukaan Suomella ei ole varaa nostaa matkailumarkkinoinnin määrärahoja muiden Pohjoismaiden tasolle. Matkailun edistämiskeskuksen mukaan Norja satsaa turismin markkinointiin kolme kertaa enemmän kuin Suomi ja Ruotsi ja Tanska kaksinkertaisen summan.

Kuolleita lehmiä ajautunut Itämeren rannoille – osa tapettu ampumalla

10.1.2014

Kuolleita lehmiä on huuhtoutunut Itämeren rantaan Ruotsissa ja Tanskassa, kertoo Sverigesradio. Ensimmäinen kuolleista lehmistä löydettiin jo uuden vuoden aattona Etelä-Ruotsista.

Tornion kaasuterminaalihanke etenee - kehittämisyhtiöön mukaan myös Gasum

9.1.2014

Perustettu kehittämisyhtiö Manga LNG Oy aikoo jättää hakemuksen investointituesta kevään aikana. Toteutuessaan Tornion kaasuterminaali valmistuisi vuonna 2017.

Venäläisautoilija ajaa keskellä tietä, koska pelkää putoavansa ojaan

9.1.2014

Venäläismatkailijoiden määrä on lisääntynyt vuosi vuodelta. Eniten venäläismatkailijoita saapuu Suomeen talvella uudenvuoden ja loppiaispyhien aikaan.

Vaasa seuraa vierestä Uumajan kulttuuritarjontaa

9.1.2014

Euroopan kulttuuripääkaupunki Uumaja tarjoaa tänä vuonna runsaasti kulttuurielämyksiä. Alunperin Vaasankin piti hyötyä naapurin juhlavuodesta. Turistivirta näyttää kuitenkin kulkevan pääasiassa Vaasasta Uumajaan.

Pohjolan oikeistonuoret: Suomi ja Ruotsi Natoon

9.1.2014

Suomen, Ruotsin, Norjan ja Viron oikeistopuolueiden nuorisojärjestöt vaativat Suomen ja Ruotsin liittymistä Natoon. Järjestöjen puheenjohtajat ovat laatineet mielipidekirjoituksen, jossa he evästävät tasavallan presidenttiä Sauli Niinistöä, kun hän tapaa viikonloppuna Ruotsin pääministerin.

Stockmann pettyi: Joulumyynti Suomessa ja Venäjällä ei sujunut

9.1.2014

Stockmann kertoo, että joulukuun liikevaihto laski noin kuusi prosenttia vuotta aiemmasta vastaavasta ajasta. Koko viime vuoden aikana Stockmann-konserni arvioi tehneensä runsaan kahden miljardin euron liikevaihdon.

Suomi peränpitäjä matkailun markkinoinnissa

8.1.2014

Suomi käyttää Pohjoismaista selvästi vähiten rahaa matkailun markkinointiin. Matkailun edistämiskeskuksen mukaan Norja satsaa kolme kertaa Suomea enemmän ja Ruotsi ja Tanska kaksinkertaisen summan.

Vapaavuori ei kommentoi Rauman STX-neuvottelujen mutkistumista

8.1.2014

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) ei halua arvioida Rauman kaupungin ja STX:n telakkakauppojen etenemistä tai sitä, voiko valtio jollain tavalla avittaa kauppojen etenemistä.

Venäläinen lääketehdas Haminaan - suunnittelee tutkimuskeskusta Lappeenrantaan

8.1.2014

Lappeenrannasta ja Savitaipaleelta tuotantopaikkaa etsinyt pietarilainen Pharmbiotech on loppusuoralla neuvotteluissa sijoittumisesta Haminaan. Lappeenrannassa yritys haluaa tehdä yhteistyötä yliopiston kanssa.

Kansanedustajat: Talokauppojen rajaamisessa ei ole kyse venäläisten pelosta

8.1.2014

Kansanedustajat korostavat, että kiinteistökauppojen rajaamisessa ei ole kyse venäläisten pelosta

Itämeri lähes kaksi astetta keskiarvoa lämpimämpi

7.1.2014

Itämeren vesi on lähes kaksi astetta keskimääräistä lämpimämpää, kertoo Ilmatieteen laitoksen Jääpalvelu. Vesi on Selkämerellä noin neliasteista ja Perämerellä noin pariasteista.

Presidentti Niinistö Sälenin seminaariin

7.1.2014

Presidentti Sauli Niinistö osallistuu turvallisuus- ja puolustuspoliittiseen seminaariin Ruotsin Sälenissä sunnuntaina ja maanantaina.

Kauppalehti: Turun telakka voi voittaa yli miljardin laivatilaukset

7.1.2014

Saksalainen TUI Cruises on hankkimassa kolmannen risteilijän, jonka lehden mukaan pitäisi mennä tekoon STX Finlandin Turun telakalle. Tilausoptio umpeutuu tammikuun lopussa.

Wasaline kaksinkertaisti matkustajamäärän Merenkurkussa

7.1.2014

Pitkään vaikeuksissa ollut laivaliikenne Merenkurkussa on elpymässä. Vaasan ja Uumajan välillä matkustajajien määrä on kaksinkertaistunut aiemmasta viime vuoden aikana. Wasalinen laivalla Merenkurkun ylitti yli 150 000 matkustajaa. Varustamon tulos jää viime vuodelta vielä tappiolliseksi, mutta tältä vuodelta varustamo odottaa jo positiivista tulosta.

Kemin satamassa odotetaan vilkasta vuotta

7.1.2014

Sodankylän Kevitsan kaivoksen odotetaan kuljettavan rikasteita Kemin sataman kautta, jolloin Kemistä merelle kulkisi lähes 100 000 nikkeliä ja kuparia vuodessa.

TeliaSoneran voitto laski – irtisanomisia luvassa

31.1.2013

Teleoperaattori TeliaSoneran voitto ennen veroja laski viime vuonna 24,5 miljardiin kruunuun eli noin 2,8 miljardiin euroon. Vuotta aiemmin voitto oli 26,9 miljardia kruunua eli 3,1 miljardia euroa.

TeliaSonera vähentää 1 800 työntekijää

31.1.2013

Teleoperaattori TeliaSonera jatkaa säästöjä. Pohjoismaissa ja Baltiassa vähennetään toimitusjohtaja Lars Nybergin mukaan tänä vuonna 1 800 työntekijää. Nyberg kertoi henkilöstövähennyksistä yhtiön tilinpäätöksen julkistamistilaisuudessa tänään.

Telia-Sonera irtisanoo 1 800

31.1.2013

Teleoperaattori Telia-Soneran erinomainen kannattavuus säilyi ennallaan viime vuoden loka–joulukuussa.

Fortum harkitsee sähköverkkojensa myyntiä Suomessa ja Ruotsissa

31.1.2013

Energiayhtiö Fortum harkitsee sähköjakeluverkkojensa myyntiä Suomessa ja Ruotsissa.

Vikingin uudessa Grace-laivassa ilmeni tekninen vika

31.1.2013

Viking Linen uuden M/S Grace -aluksen potkurilaitteistoon tuli tekninen vika torstaina.

Viking Grace sai potkurivian Tukholmassa – alus myöhässä kohti Suomea

31.1.2013

Viking Gracen häiriö on korjattu ja laiva on lähtenyt Tukholmasta. Alus oli Tukholman satamassa aamulla, kun häiriö havaittiin. M/S Viking Gracella on 1 116 matkustajaa. Tekninen häiriö on paikallistettu sähköjärjestelmän komponenttiin.

TeliaSonera: Vähennyksistä kerrottiin jo syksyllä

31.1.2013

Teleoperaattori TeliaSonera jatkaa henkilöstön vähentämistä. Yhtiö arvioi, että tänä vuonna lakkautetaan 1 800 työpaikkaa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Tarkka määrä selviää yt-neuvotteluissa, ja osa voi saada muita töitä yhtiöstä.

Päivittäistavarakauppa S-ryhmän myynnin veturi viime vuonna

31.1.2013

S-ryhmän vähittäismyynti nousi viime vuonna 12 miljardiin euroon. Voimakkaimmin kasvoi marketkauppa, jossa kasvu oli yli 7 prosenttia.

Telakan puoltajat moittivat valtiota näköalattomaksi

30.1.2013

Tasavallan hallitus ja erityisesti elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) saivat kyytiä suomalaisen telakkateollisuuden puolesta järjestetyssä paneelikeskustelussa Turussa.

Teknologiateollisuus: Suomella ei ole varaa menettää telakoitaan

30.1.2013

Teknologiateollisuus vaatii, että valtion pitää lisätä rahoitusriskiä vientiteollisuuden tilausten turvaamiseksi. Suomella ei ole varaa menettää esimerkiksi telakoitaan.

Tässä ehkä ratkaisu Turun telakkakriisiin

30.1.2013

STX Europen rahoitusjohtaja Ju-Won Park sanoo Kauppalehdelle, että STX on ottanut esille Turun telakan mahdollisen rahoituksen.

Demaripomo varoittaa Ruotsin mallista: ”Älkää vain tehkö Suomessa niin”

30.1.2013

Siitä on nyt vuosi, kun Stefan Löfvenin äiti tuli paljastaneeksi toimittajalle, että hänen pojastaan tulisi pian Ruotsin sosiaalidemokraattien uusi johtaja.

Viking oikoo tietoja Gracen alkoholimyynnistä

30.1.2013

Laivayhtiö Viking haluaa oikoa mediassa leviävää virheellistä tietoa alkoholin myynnin rajoituksista Viking Grace -laivalla.

Viking Line täsmentää: Tämä on totuus Grace-laivan alkoholinmyynnistä

30.1.2013

Viking Linen uuden Grace-laivan alkoholinmyyntipolitiikka on herättänyt vilkasta keskustelua viime päivinä.

Forbes: Suomessa Pohjolan surkein yritysilmasto

30.1.2013

Tanska, Ruotsi ja Norja ovat Suomea parempia paikkoja perustaa yritys, väittää Forbes.

Joulukauppa yski Ruotsissa

30.1.2013

Kauppiailla lahden toisella puolella ei juuri ole syytä hymyyn: Ruotsin joulukauppa supistui ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1995.

Viron korkein oikeus: Suomeen lähetetyille työntekijöille Suomen palkat

29.1.2013

Viron korkein oikeus on antanut tuomion, jonka mukaan virolaisille työntekijöille on maksettava Suomessa suomalaisten työehtosopimusten mukaista palkkaa. Tuomiosta kertoo Rakennusliitto nettisivuillaan.

Saaristomeren meripuolustusalueen komentaja vaihtuu

29.1.2013

Saaristomeren meripuolustusalueen komentaja ja Turun varuskunnan päällikkö vaihtuu. Helmikuusta lähtien johtovastuun ottaa kommodori Timo Hirvonen.

Viro päätti Suomen palkat virolaisille

29.1.2013

Virosta Suomeen lähetettäville työntekijöille on maksettava Suomen työehtosopimusten mukaista palkkaa, linjaa Viron korkein oikeus. Asiasta uutisoi Yle.

Stadium vetää kaulaa kilpailijoihin

29.1.2013

Ruotsalaisen urheiluvälineketjun myynti kasvaa Suomessa kaksinumeroisin luvuin.

Yle: Viking Grace odotti myöhässä olleita junamatkustajia

29.1.2013

Viking Gracen kapteeni päätti tiistai-iltana odottaa myöhässä ollutta junaa, jossa oli parikymmentä alukselle tulossa ollutta matkustajaa, kertoo Yle. Juna pääsi lähtemään aikataulustaan tunnin myöhässä Helsingin Pitäjänmäellä sattuneen henkilöonnettomuuden vuoksi.

Viron korkein oikeus: Suomeen lähetetyille Suomen palkat

29.1.2013

Viron korkein oikeus on antanut tuomion, jonka mukaan virolaisille työntekijöille on maksettava Suomessa suomalaisten työehtosopimusten mukaista palkkaa. Tuomiosta kertoo Rakennusliitto nettisivuillaan.

Reinfeldt oudoksuu keskustelua Ruotsin puolustuskyvystä

29.1.2013

Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldtin mukaan maa ei voi kohdata uusia haasteita eilispäivän puolustuksella. Reinfeldt viittasi puheenvuorossaan kohuun, joka syntyi puolustusvoimien komentajan antamasta lausunnosta vuodenvaihteessa.

Reinfeldt oudoksuu keskustelua Ruotsin puolustuksesta

29.1.2013

Ruotsin pääministerin Fredrik Reinfeldtin mukaan maa ei voi kohdata uusia haasteita eilispäivän puolustuksella. Reinfeldt viittasi puheenvuorossaan kohuun, joka syntyi puolustusvoimien komentajan antamasta lausunnosta vuodenvaihteessa. Komentaja Sverker Göranson kommentoi, että Ruotsi pystyisi omin avuin puolustautumaan rajattua hyökkäystä vastaan noin viikon verran.

Neste Shipping vähentää enintään 130 työntekijää

28.1.2013

Neste Oilin omistama varustamoyhtiö Neste Shipping aloittaa yt-neuvottelut parantaakseen kannattavuuttaan. Yhtiön mukaan tehostamistoimet voivat johtaa enintään 130 henkilön vähentämiseen.

Nyt: Raumalla aloitetaan toimenpiteet telakkateollisuuden turvaamiseksi

28.1.2013

Raumalla kaupunki, keskeiset meriteollisuusyritykset, kauppakamari ja yrittäjäjärjestö ryhtyvät yhdessä erityistoimenpiteisiin turvatakseen paikallisen telakkateollisuuden.

Vapaavuori tapaa meriteollisuuden väkeä Turussa

28.1.2013

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) tapaa tänään Turussa meriteollisuuden edustajia. Hän osallistuu päivän aikana muun muassa meriteollisuuden yritysten ja toimijoiden tapaamiseen.

Vapaavuori tänään Turussa: Saadaanko telakkateollisuuden kysymyksiin vastauksia?

28.1.2013

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) tapaa tänään Turussa meriteollisuuden edustajia.

Vapaavuori tapaa meriteollisuuden väkeä Turussa

28.1.2013

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) tapaa tänään Turussa meriteollisuuden edustajia.

Vapaavuori tapaa meriteollisuuden väkeä Turussa

28.1.2013

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) tapaa maanantaina Turussa meriteollisuuden edustajia.

Uusia suomalaisia eniten venäläisistä

28.1.2013

Suomen kansalaisuuden sai viime vuonna 9 518 ulkomaalaista, joista joka viides oli Venäjän kansalainen.

Vaurioitunut Nordep Korppoossa

28.1.2013

Sunnuntaina illalla Iniönaukolla palamaan syttynyt yhteysalus Nordep hinattiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Korppoon telakalle. Aamun valjettua vaurioihin päästiin tutustumaan turvallisesti päivänvalossa ja satamakiinnityksessä.

Vapaavuori: Omistaja ei ole halukas myymään Turun telakkaa

28.1.2013

STX Finlandin korealainen emoyhtiö ei ole myymässä Turun telakkaa, arvioi elinkeinoministeri Jan Vapaavuori maanantaina Turussa.

Kuntaliitto suhtautuu varauksella kaupunkien telakkasuunnitelmiin

27.1.2013

Kuntaliitto ei suoralta kädeltä tyrmää Rauman ja Turun kaupunginjohtajien puheita rahoitusvaikeuksissa olevien telakoiden pelastamisesta. Kysymys on tärkeä, mutta hankkeen riskit on kuitenkin selvitettävä tarkkaan, toteaa Kuntaliiton apulaisjohtaja Reijo Vuorento.

Konehuoneen tulipalo pysäytti Nordepin liikennöinnin

27.1.2013

Tulipalo yhteysaluksen konehuoneessa ajoi miehistön meren jäälle sunnuntaina alkuillasta Kustavin edustalla. Yhteysalus Nordep oli siirtoajossa Iniön aukon kohdalla, kun konehuoneessa syttyi tulipalo toistaiseksi tuntemattomasta syystä.

Syyttäjä tutkii Ruotsin komentajan puheet armeijan kestävyydestä

25.1.2013

Syyttäjä tutkii Ruotsin puolustusvoimien komentajan Sverker Göransonin jouluna lehtihaastattelussa esittämän arvion siitä, että Ruotsi kykenisi puolustautumaan sotilaallisesta hyökkäystä vastaan itsenäisesti korkeintaan viikon. Syyttäjää kiinnostaa nyt, vaaransiko Göranson arviollaan Ruotsin turvallisuuden.

Uudenkaupungin Työvene sai tilauksen yhteysaluksesta

25.1.2013

Suomen Lauttaliikenne rakennuttaa uudenlaisen yhteysaluksen, jossa ensimmäistä kertaa mahdollistetaan saariston yhteysaluksen käyttö mahdollisissa öljyntorjuntatehtävissä.

Ennuste Ruotsista: Suomen rakennusala sakkaa

24.1.2013

Suomalaiset rakentajat ovat saaneet kuulla sen nyt Ruotsista. Suomen rakennusteollisuus taantuu vuonna 2013.

Ulkoministeriöt oikovat väitteitä venäläislasten huostaanotosta

24.1.2013

Suomen ulkoministeriö oikoo venäläiskaksosten huostaanottoa koskevia väitteitä. Venäläiset tiedotusvälineet uutisoivat eilen, että Suomi olisi ottanut huostaan Petroskoissa asuvan äidin ja Suomessa asuvan venäläisen isän kaksoset, jotka olivat vierailulla Suomessa.

WWF: Uhanalaiset kalat yhä vailla lain suojaa

24.1.2013

Rauhoitetun perhosen surmaamisesta voi joutua maksamaan tuhansien eurojen korvauksen, mutta uhanalaista kalaa voi Suomessa pyytää ilman rajoituksia. WWF toistaa parin vuoden takaisen vetoomuksensa maa- ja metsätalousministeriölle ja vaatii, että äärimmäisen uhanalaisia kalalajejamme suojeltaisiin yhtä tehokkaasti kuin muitakin eläinlajeja.

Suomen kansalaisuus myönnettiin 9 518 ulkomaalaiselle – venäläiset suurin ryhmä

24.1.2013

Suomen kansalaisuuden sai viime vuonna 9 518 ulkomaalaista. Heistä 8 596 sai kansalaisuuden hakemuksen ja 922 ilmoituksen perusteella. Määrä yli kaksinkertaistui vuodesta 2011, jolloin Suomen kansalaisuus myönnettiin 4 794 henkilölle.

Meri Kutsuu -juhlanäyttely Turussa

24.1.2013

Meri Kutsuu -messut viettää 50-vuotisjuhlavuotta Turussa. Asian johdosta Forum Marinum -merikeskukseen on koottu juhlanäyttely, joka avataan 1. helmikuuta.

Myönnettyjen kansalaisuuksien määrä yli kaksinkertaistui viime vuonna Suomessa

24.1.2013

Suomen kansalaisuuden sai viime vuonna 9 518 ulkomaalaista. Määrä yli kaksinkertaistui vuodesta 2011, jolloin Suomen kansalaisuus myönnettiin 4 794 henkilölle.

Borenius avaa toimiston Pietariin

24.1.2013

Asianajotoimisto Borenius etabloituu Venäjän markkinoille ja avaa toimiston Pietariin.

Meriministeri terästäisi suomalaista osaamista

23.1.2013

Suo­mi on ol­lut jo kauan me­ri­osaa­mi­sen suur­val­ta, ja sii­tä ase­mas­ta on pi­det­tä­vä kiin­ni.

Uusi lapsikiista roihahti Venäjällä – Suomen väitetään vieneen kaksoset äidiltään

23.1.2013

Venäläisen uutistoimiston Intrfaksin mukaan suomalaiset viranomaiset ovat jälleen vieneet lapset venäläiseltä äidiltään. Kyseessä ovat Petroskoissa asuvat kuusivuotiaat kaksoset.

Ilmarisen Sailas: STX:ään sijoittaminen olisi riski

23.1.2013

Eläkevakuutusyhtiö llmarisen toimitusjohtajan Harri Sailaksen mukaan telakkayhtiö STX Finlandin omistajaksi ryhtyminen olisi eläkeyhtiölle liian riskipitoinen sijoitus.

Yrittäjien kiinnostus STX:n Turun telakan ostoon kasvaa

23.1.2013

Laivanrakennusalan yrittäjät vahvistavat joukkojaan, jotta he saisivat osuuden STX:n Turun telakasta. Ryhmän koko on kasvanut jo noin 30 yrittäjään.

Dalton-alpakan Ruotsista tuonut nainen tuomittiin sakkoihin

23.1.2013

Kohua herättäneen alpakan laittomasti Suomeen tuonut nainen tuomittiin sakkoihin Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa. Oikeus katsoi, että nainen syyllistyi eläintautilain rikkomiseen.

Satamien raideliikenne ei vedä – jätti-investointi ollut toistaiseksi turha

23.1.2013

Raideliikenne Suomen satamiin on pahassa vajaakäytössä. Helsingin Vuosaaren rahdista vain kuutisen prosenttia kulkee kiskoilla, kun esimerkiksi Ruotsin suurimman sataman eli Göteborgin konttiliikenteestä puolet lastataan juniin.

Ostavatko he Turun telakasta osan?

23.1.2013

Laivanrakennusalan yrittäjät vahvistavat joukkojaan, jotta he saisivat osuuden STX:n Turun telakasta. Ryhmän koko on kasvanut jo noin 30 yrittäjään.

Talousvaliokunta: Näin telakkateollisuuden kuumaa perunaa kommentoitiin

23.1.2013

STX Finlandin varatoimitusjohtaja Jari Anttila sanoi Helsingissä aamulla, että TUI-loistoristeilijätilauksen keskusteluja käydään edelleen. Anttila otti asiaan kantaa hyvin varovasti ja kertoi, että hänen tehtävänään on puhua lähinnä tilaustapahtumien taustoista. Anttila sanoi, että aiemmin Ranskaan livahtanut tilaus harmitti häntä todella ja harmittaa edelleen.

Dalton-alpakan Ruotsista tuonut nainen sai sakkoja

23.1.2013

Kohua herättäneen alpakan laittomasti Suomeen tuonut nainen tuomittiin sakkoihin Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa. Oikeus katsoi, että nainen syyllistyi eläintautilain rikkomiseen.

Yrittäjien kiinnostus Turun telakan ostoon kasvaa

23.1.2013

Laivanrakennusalan yrittäjät vahvistavat rivejään telakka-asiassa. Ryhmän koko on kasvanut jo noin 30 yrittäjään ja lisää on tulossa.

Meriteollisuutta valmistellaan myös elämään ilman Turkua

23.1.2013

Meriteollisuusklusteria eli laivanrakennukseen liittyviä yrityksiä kehotetaan miettimään myös elämää ilman STX Finlandin Turun telakkaa.

EU hyväksyi Suomen valtiontuet vähän saastuttaviin laivoihin

23.1.2013

Euroopan komissio on todennut, että muutokset Suomen nykyiseen ohjelmaan, jolla tuetaan investoimista vähän saastuttaviin laivoihin, ovat EU:n valtiontukisääntöjen mukaisia.

Johansson: Turun telakkaan ei löydy Suomesta pääomia

23.1.2013

Meriteollisuuden kilpailukykyä selvittävän työryhmän puheenjohtaja vuorineuvos Ole Johansson epäilee, löytyykö Suomesta pääomia STX:n Turun telakan pyörittämiseen.

Verovapaata verkkokauppaa venäläisille

23.1.2013

Lappeenrantalaisyritys on avannut verkkoon urheilu- ja muotikaupan, joka tarjoaa verovapaata matkailijamyyntiä. Kohderyhmänä ovat Suomeen tulevat venäläiset ostosmatkailijat, mutta kauppa myös toimittaa tuotteita Venäjälle verottomasti. Tavoitteena on myös helpottaa osaltaan tavarantoimittajien pääsyä Venäjän markkinoille.

Kauppalehti: TUI ei hylkää Turun telakkaa

22.1.2013

Saksalainen TUI Cruises -varustamo haluaa yhä, että STX Finlandin Turun telakka rakentaa sille kaksi risteilijää. Asiasta kirjoittaa Kauppalehti.

SAS:n johto puolustaa sitouttamisbonuksia

22.1.2013

Lentoyhtiö SAS:n toimitusjohtaja sanoo, että yhtiö aikoo jatkossakin maksaa bonuksia tietyille avaintyöntekijöilleen, kertoo ruotsalainen Svenska Dagbladet -lehti.

Oikeus jäädytti jättisumman TeliaSoneran lahjusjupakassa

22.1.2013

Tukholman käräjäoikeus päätti tiistaina jäädyttää 1,8 miljardia kruunua eli reilut 200 miljoonaa euroa TeliaSoneran kauppakumppanin Takilant-yrityksen varoja.

Wasa Expressin liikenne alkoi takkuillen Merenkurkussa

22.1.2013

Uusi laivayhteys Vaasan ja Uumajan välillä on alkanut kangerrellen. Wasa Express -alus on seissyt teknisten ongelmien vuoksi Vaasan satamassa perjantaista lähtien. Laivan uskotaan kuitenkin pääsevän takaisin liikenteeseen keskiviikkona.

Fortum pani Puola-hankkeensa jäihin

21.1.2013

Fortum on toistaiseksi jäädyttänyt Puolaan kaavaillut voimalahankkeensa. Yhteensä 2,5 miljardin zlotyn (noin 600 miljoonan euron) hankkeet pannaan jäihin, kunnes Puolan lainsäädännön tilanne selkenee.

Virolaissatelliitti kokeilee sähköpurjetta

21.1.2013

Ilmatieteen laitoksen tutkija Pekka Janhusen keksimän sähköpurjeen koelieka on Viron ensimmäisen satelliitin päähyötykuorma.

Kölnin orkesteri on yhä Saraste-huumassa

21.1.2013

Suomalainen on "aikamme täydellisimpiä muusikoita" ja sai yleisömäärät nousuun Kölnissä. Levytykset ja kiertueet nostavat myös kansainvälistä mainetta.

Suomenlahti-vuosi ei piittaa päästöistä

18.1.2013

Suomenlahti-vuosi lakaisee kiistellyt kuormitusaiheet taka-alalle ja keskittyy maiden välisen yhteistyöhengen pönkittämiseen.

Oma valuutta ei selitä Ruotsin talouskasvua

18.1.2013

Rahaliittoon kuuluvan Suomen ja ulkopuolelle jääneen Ruotsin talouskehitys on ollut aivan viime aikoja lukuun ottamatta hämmästyttävän samanlaista.

Tuomioja: Puolustusliitosta ei mitään puhetta Ruotsin kanssa

17.1.2013

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) ja puolustusministeri Carl Haglund (r) tapasivat ruotsalaiset kollegansa ulkoministeri Carl Bildtin ja puolustusministeri Karin Enströmin Tukholmassa.

Kallasvuo ruotsalaisyhtiön hallituksen puheenjohtajaksi

17.1.2013

Nokian entinen toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo ryhtyy ruotsalaisen Zenterio-yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi. Zenterio tekee standardoituja ohjelmistoja maksu-TV-bokseihin.

20 miljoonan euron sijoitukset meriteollisuuteen ja cleantechiin

17.1.2013

Työ- ja elinkeinoministeriö on päättänyt kohdentaa 20 miljoonaa euroa Suomen Teollisuussijoitus Oy:n pääomasijoitustoimintaan myönnettyjä varoja meriteollisuuden verkostoyrityksiin sekä cleantech ja biotalous- -aloille.

Yle aloittaa venäjänkieliset uutiset toukokuussa

17.1.2013

Yle haluaa lisää venäjänkielistä uutispalveluaan. Venäjänkielistä uutistarjontaa laajennetaan toukokuussa television puolelle. Tarkoituksena on tehdä tv-uutiset venäjäksi Yle TV1-kanavalle joka päivä kello 17 uutispaketin yhteyteen.

Suomi ja Ruotsi eivät keskustelleet puolustusliitosta

17.1.2013

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) ja puolustusministeri Carl Haglund (r.) ovat tavanneet ruotsalaiset kollegansa ulkoministeri Carl Bildtin ja puolustusministeri Karin Enströmin Tukholmassa.

Kallasvuo ruotsalaisyhtiön hallituksen johtoon

17.1.2013

Nokian entinen toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo ryhtyy ruotsalaisen Zenterio-yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi. Zenterio tekee standardoituja ohjelmistoja maksu-TV-bokseihin.

Tällainen olisi Suomen ja Ruotsin puolustusliitto

17.1.2013

Ruotsalaiset ovat koko tammikuun ajan sirotelleet tuhkaa päälleen huomattuaan, että asevelvollisuudesta luopuneen maan puolustuskyky on ajettu supistuksilla olemattomaksi.

Talentumilta uusi maksullinen verkkopalvelu

16.1.2013

Suomessa ja Ruotsissa aikakauslehtiä ja ammattikirjallisuutta julkaiseva Talentum aikoo perustaa kaikki sisältönsä kokoavan maksullisen verkkopalvelun. Asiasta kertoo Sanomalehtien liiton Suomen Lehdistö verkkosivuillaan.

Niinistö: Viisumivapautta Venäjän kanssa ei pidä hätäillä

16.1.2013

Presidentti Sauli Niinistö sanoi keskiviikkona, että Suomi kannattaa viisumivapautta, mutta ei hätäile sen kanssa.

Niinistö korosti viisumivapauden tärkeyttä

16.1.2013

Presidentti Sauli Niinistön mukaan EU:n ja Venäjän viisumivapaus on merkittävin suurhanke, joka koskettaa Suomen ja Venäjän välejä. Hän ei kuitenkaan halua kiirehtiä sen toteuttamista.

Räsänen: Meriasioihin oma ministerityöryhmä

16.1.2013

Puheenjohtaja Päivi Räsänen ehdottaa poliittisessa katsauksessa Kristillisdemokraattien työvaliokunnassa, että meriasioille perustettaisiin Suomeen oma ministerityöryhmä koordinoimaan telakkateollisuutta ja muuta meripolitiikkaa.

Presidentti Halonen on vuoden 2013 ilmastovaikuttaja

16.1.2013

Presidentti Tarja Halonen on vuoden 2013 sää-, ilmasto- ja merivaikuttaja. Halosen ansiokas toiminta huomioitiin Ilmatieteen laitoksen 175-vuotisjuhlassa keskiviikkona.

Turusta halutaan tehdä LNG-osaamisen keskus

16.1.2013

Uusi LNG Finland R.y tavoittelee Turusta kansainvälistä LNG-osaamisen keskusta. Uusi, Turkuun kotipaikkana rekisteröity, LNG Finland alkaa kokoamaan yhteen nesteytetyn maakaasun (LNG) merellistä ja energiateollista kansainvälisen tason teknologia- ja osaamisverkostoa sekä investointeja ulkomailta.

Lehdet: Puolustusvaliokunta kannattaa Ruotsi-yhteistyötä

16.1.2013

Lähes koko puolustusvaliokunta kannattaa puolustusyhteistyön lisäämistä Ruotsin kanssa, ilmenee Ilkan ja Pohjalaisen tekemästä kyselystä. Kyselyyn vastasi miltei jokainen puolustusvaliokunnan jäsen.

Lehdet: Puolustusvaliokunta lisäisi Ruotsi-yhteistyötä

16.1.2013

Lähes koko puolustusvaliokunta kannattaa puolustusyhteistyön lisäämistä Ruotsin kanssa, ilmenee Ilkan ja Pohjalaisen tekemästä kyselystä. Kyselyyn vastasi miltei jokainen puolustusvaliokunnan jäsen. Soraäänen puolustusyhteistyölle antoivat vain kansanedustajat Pentti Oinonen (ps.) ja Jyrki Yrttiaho (vasenryhmä).

Aviopari syytteessä yli 20 vuoden vakoilusta Saksassa

15.1.2013

Saksassa alkoi tiistaina poikkeuksellinen vakoiluoikeudenkäynti.
Avioparin epäillään vakoilleen Saksaa Neuvostoliiton ja Venäjän laskuun yli 20 vuoden ajan.

Aviopari syytteessä yli 20 vuoden vakoilusta Saksassa

15.1.2013

Saksassa alkoi tiistaina poikkeuksellinen vakoiluoikeudenkäynti. Avioparin epäillään vakoilleen Saksaa Neuvostoliiton ja Venäjän laskuun yli 20 vuoden ajan.

Varsinais-Suomen telakkatyöryhmä vaatii uutta TUI-pakettia

15.1.2013

STX Finland menetti suurristeilijän (Oasis 3) Ranskaan. Nyt STX Finland on vaarassa menettää myös kaksi TUI -risteilijää. Niiden menettäminen merkitsisi katastrofia Suomen meriteollisuudelle ja erityisesti Varsinais-Suomelle.

Venäläisraha tulvii Itä-Suomeen

15.1.2013

Joensuun seudun yritykset lanseerasivat kanta-asiakaskortin venäläisasiakkaille. Viiden vuoden kuluessa kokonaismyynniksi tavoitellaan jo 200 miljoonaa euroa.