satama_banneri_cbsivuille

ECOPRODIGI

ECOPRODIGI-hanke edistää Itämeren alueen asemaa meriteollisuuden digitalisaation ja puhtaan merenkulun edelläkävijänä.

ECOPRODIGI-hanke (Eco-efficiency to maritime industry processes in the Baltic Sea Region through digitalisation) lisää merialojen prosessien ekotehokkuutta luomalla ja pilotoimalla digitaalisia ratkaisuja läheisessä yhteistyössä alan loppukäyttäjien ja tutkimuslaitosten välillä. 

Paineita puhtampaan merenkulkuun

Itämeri on yksi maailman liikennöidyimmistä ja herkimmistä meristä. Merenkulku Itämerellä on tiukasti säädeltyä ja alalla on suuria paineita täyttää sääntelyn vaatimukset. Asiakkaat ovat yhä kiinnostuneempia merenkulun ympäristöystävällisyydestä, ja lisäksi alan globaali kilpailu kiristyy jatkuvasti. Meriteollisuuden ja merenkulun prosesseissa ja palveluissa onkin kasvava tarve ekotehokkuudelle eli suuremman arvon tuottamiselle vähemmillä resursseilla ja päästöillä.

Digitaaliset ratkaisut avainasemassa 

ECOPRODIGI-hankkeessa edistetään ekotehokkuutta kaikissa aluksen elinkaaren vaiheissa aina suunnittelusta ja rakennuksesta sen käyttöön, huoltoon ja kierrätykseen asti. Käytännössä hankkeessa paitsi tuotetaan tärkeää tietoa meriteollisuuden ja merenkulun prosessien epäekotehokkaista osa-alueista, mutta myös kehitetään ja pilotoidaan digitaalisia ratkaisuja, joilla ekotehokkuutta voidaan edistää ja optimoida. 

Koska digitaaliset ratkaisut ovat yhä alihyödynnettyja meriteollisuudessa ja merenkulussa, ECOPRODIGI-hankkeessa myös lisätään alan toimijoiden tietoisuutta ekotehokkuudesta ja edistetään digitaalisten ratkaisujen käyttöönottoa näiden keskuudessa.  Lisäksi hankkeessa edistetään julkista keskustelua merialan digitalisaatiosta.

Perusfaktoja hankkeesta

ECOPRODIGI-hankkeen vetovastuu on Turun yliopiston Pan-Eurooppa Instituutilla. Centrum Balticum -säätiö on vastuussa hankkeen viestinnästä.

Hankkeen kesto: 10/2017-10/2020
Kokonaisbudjetti: 4 243 492,11 €
Euroopan aluekehitysrahaston rahoitusosuus: 2 996 231,57 €
Norjalaista rahoitusta: 141 125,00 €
Verkkosivu: www.ecoprodigi.eu
Twitter: @ECOPRODIGI_BSR | #ECOPRODIGI

Hanketta rahoittaa Interreg Itämeren alueen ohjelma.

IR BSR_logo_EU-supplement_horizontal_1000pix


Lisää aiheesta

Hankkeen koordinointi Centrum Balticumissa


Hankkeen koordinointi Turun yliopistossa

  • Milla Harju, projektipäällikkö, Pan-Eurooppa Instituutti


ECOPRODIGI Twitterissä

Twitter logo

13.2.2019 15.11 ECOPRODIGI Our project manager @millaharju is one of the speakers invited to take part in Innovation Day 2019 in Karlskrona, S… twitter.com/i/web/status/1…

Twitter logo

1.2.2019 8.47 ECOPRODIGI Interesting thoughts from Dr. Martin Stopford on the colossal challenges of meeting IMO's #GHG reduction targets an… twitter.com/i/web/status/1…